Daca ai folosit recent Yahoo, calculatorul tau poate fi virusat

Doua firme de securitate ale internetului au declarat ca in ultimele zile serverele de publicitate Yahoo au imprastiat virusi catre mii de utilizatori, din pricina infiltrarii unor hackeri pe reteaua de reclame a acestui site. Fox IT, o companie de securitate din Olanda, a descris astfel aceasta problema, "Utilizatorii care au vizitat yahoo.com au putut intalni reclame provenite de la ads.yahoo.com. Unele dintre aceste mesaje publicitare sunt "infectate." In loc de a furniza reclame obisnuite, serverele Yahoo au transmis un "kit abuziv" care profita de slabiciunile sistemului Java si instaleaza diferite tipuri de malware."

Exista posibilitatea ca aceasta noua isprava vicioasa sa fie nu atat rezultatul unui atac direct al hackerilor, cat al livrarii catre Yahoo a unor reclame continand un software daunator, ce a trecut neobservat de filtrele marelui motor de cautare.

Fox IT afirma ca aceasta infectarea calcultoarelor a debutat pe 30 decembrie 2013, existand posibilitatea ca pana acum aceste mesaje de publicitate sa fi fost distribuite catre  circa 300.000 de utilizatori pe ora. Se apreciaza ca aproximativ 9% din acestia, adica 27.000 de utilizatori pe ora au fost loviti de aceasta pacoste. Pe de la alta parte, se spune ca acest procent ar fi din ce in ce mai scazut gratie eforturilor depuse de echipa de securitate de la Yahoo. Oricum, potrivit, gizmodo.com, acest malware pare sa fi adus mari daune mai ales utilizatorilor Yahoo din Romania, Marea Britanie si Franta.

Daca ai constat ca au aparut deja niste probleme in calculatorul tau, da cat mai repede click pe How To Disable Java in Your Browser / Cum sa dezactivezi Java in browserul tau.
Daca ai folosit recent Yahoo, calculatorul tau poate fi virusat Daca ai folosit recent Yahoo, calculatorul tau poate fi virusat Reviewed by freelancergabe2 on ianuarie 05, 2014 Rating: 5

15 comentarii:

  1. Pentru cei ce folosesc yahoo in browser normal. Exista aplicatii de mail si messenger mult mai simple care nu folosesc java si flash by default. eu personal nu mai folosesc messengerul de cel putin 6 ani . alternativa ? pidgin sau adium(mac osx) iar pentru mail- thunderbird cu care nu am avut pana acum nici o problema .

    RăspundețiȘtergere
  2. apropo de Yahoo,eu n-am putut sa intru in cont,asa,dintr-odata....chiar nu stiu ce sa fac,am o multime de emailuri de accesat,ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru doamna Iuliana Oprescu. Inteleg ca aveti o problema cu Yahoo. Ma numesc Cojocari Vitalie, sunt jurnalist si as vrea sa va intreb mai exact ce vi s-a intamplat. Puteti sa-mi trimiteti un contact de-al dvs la cojocarivitalie@yahoo.com? Un numar de mobil ar fi perfect. Multumesc.

      Ștergere
  3. Buna, Iuliana. Daca nu ai reusit sa intri in contul tau de yahoo, inseamna ca cineva a incercat sa-ti sparga contul.
    Poti sa urmezi pasii de recuperare pe care ti-i spune yahoo.Si trebuie neaparat sa-ti schimbi parola.

    RăspundețiȘtergere
  4. posibil ... eu nu am avut nici o problema cu yahoo ... pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar sau verificat probleme cu Yahoo.De aceasta data virusii sunt atit de puternici si te impiedica sa navighezi blocheaza browserul.Am verificat cazuri in care programele antivirus nu ajuta cu nimic.Stergerea manuala din registrul de sistem a fost unica solutie.Desigur nu toate cazurile sunt asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana,si a schimbat poza,ati vazut?e f,rumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut!

    Am si eu o mare problema! Ieri am incercat sa intru sa citesc mail-urile de pe o adresa de yahoo mail, intru in cont bag numele de utilizator si parola si intra in mail. Problema e ca nu pot citi deloc mailurile, deoarece pagina se reincarca singura incontinuu. Am intrat si pe celalalt cont al meu de yahoo si acolo pot accesa mailul. Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva solutii, caci pe adresa aceea am multe lucruri importante si n-as vrea sa o pierd! Ce credeti poate fi o problema de la serverele yahoo sau o fi virusul care a innebunit lumea in ultimele zile? Mentionez ca nu efectuez deloc tranzactii online? Astept mai multe raspunsuri!
    Mai tin sa mentionez ca astazi am descarcat Mozilla Thunderbird si am constatat ca de acolo pot citi mailurile. Problema este ca eu vreau sa le citesc de pe pagina oficiala de yahoo.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu stiu ce sa spun asa ceva nu am intalnit niciodata !!
      cel mai recomandat browers care til recomand este Mozilla firefox este ff bun si nu ai probleme cu el descarca Mozilla intra pe yahoo si sigur nu o sa ai probleme daca o sa ai revino cu edit !

      Ștergere
  8. buna am si eu o problema m-am conectat pe contul meu de yahoo m-am deconectat si cand am incercat sa intru iara imi spunea ca parola este gresita nu am nici o varianta sa imi recuperez parola mentionez ca nu mai stiu raspunsurile de la intrebarile de securitate

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna,
    Presupun ca undeva, cumva, am luat un virus, caci descopar ca primesc mail-uri de la MAILER-DAEMON, in care-mi spune ca nu stiu ce mail-uri pe care eu personal nu le-am trimis, nu s-au putut trimite. Ma uitam in adresele unde se trimiteau mail-uri, nici nu le stiu.
    Sa fie un virus? Si daca da, ce sa fac?
    Recent mi s-a cerut, pentru securitate, sa-mi schimb parola, si daca nu ma insel, cred ca de atunci si primesc aceste mail-uri de la MAILER-DAEMON. Mi-am schimbat azi parola sa vad ce se mai intampla.
    Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, cred ca trebuie sa renunti cat mai degraba la yahoo mail.
      Problemele pe care le au cu sistemul lor de securitate se pare ca nu se mai termina.
      Copiaza-ti pe un fisier adresele, contactele si fa-ti cont pe gmail ca este mult mai sigur.!

      Ștergere

Un produs Blogger.