Putin contra Basescu | Blogul lui Putin si cel al lui Basescu

Desigur, conflictul dintre Ucraina si Rusia trebuie sa ne ridice multe semne de intrebare despre siguranta nationala a Romaniei si lipsa de reactie a unor parteneri de-ai nostri ce au facut promisiuni desarte Ucrainei. Desi ma tot jur sa nu mai fac politica pe blogul meu, nu pot sa ma abtin a remarca atitudinea curajoasa a lui Basescu (unii zic ca ar fi cam ridicola!). In acest context, nu m-am putut opri sa ma intreb care sunt cele mai mari atuuri ale lui Putin si ale lui Basescu intr-o confruntare directa...

Am cautat asadar pe internet blogurile personale ale celor doi mari conducatori. Daca Putin are un site personal foarte bine pus la punct (in limba engleza) , atunci cand dai cautare pe Google dupa blogului lui Basescu gasesti, in aceasta ordine, siteul presidentiei Romaniei (www.presidency.ro/‎) (foarte putin relevant despre persoana Traian Basescu) , blogul Elenei Udrea ( o chestie deloc intamplatoare), blogul lui Ponta (ce demonstreaza astfel ca scrie mai mult despre Basescu decat despre el insusi) si cel al lui boio.ro care se intreba inca de pe 20 noiembrie 2007 unde este sau daca exista blogul lui Basescu.

Eu nu fac parte nici din clubul fanilor lui Traian Basescu, nici din cel al inamicilor domniei sale. Daca actualul presedinte al Romaniei este atat de virulent la adresa magariei facute de rusi in Crimeea, si daca, printr-o conjunctura idealista a lumii, ar fi pus fata in fata cu Putin, ce s-ar petrece?

Tin sa va reamintesc ca vizavi de niste antice batalii si in numeroase legende din intreaga lume  se spune ca sefii armatelor aflate in conflict voiau sa crute uneori viata ostenilor anganjandu-se intr-o lupta in doi, care pe care . Asadar, daca Basescu ar ajunge sa se bata cu Putin, ce avantaje ar putea avea fiecare dintre ei?

Despre Putin aflam de pe pagina web kremlin.ru/interests ca este strabatut de credinta ca artele martiale dezvolta niste abilitati si forme de cunoastere necesare oricarui politician. Ele sustin forta, puterea de reactie, rezistenta, autocontrolul, capacitatea de a profita de cel mai oportun moment, de a descoperi punctele forte si slabiciunile adversarului.

Care sunt insa abilitatile lui Basescu intr-o astfel de presupusa confruntare? Nu aflam lucruri la fel de concrete pe siteul presedintei si pe cel al Elenei Udrea. Poate ca Traian Basescu se va hotari pana la urma sa isi faca un blog in care sa ne releve atuurile sale sau poate ca prefera sa nu le dea publicitatii, mizand pe efectul surpriza.


Voi care credeti ca sunt marile avantaje ale lui Basescu intr-o confruntare directa cu Putin?


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Tipul de personalitate si optiunea politica

Diavolul , Sfantul Petru si politica. Un banc electoral

Politicieni , politica si politicianism. Citate, aforisme, maxime, declaratii
Putin contra Basescu | Blogul lui Putin si cel al lui Basescu Putin contra Basescu | Blogul lui Putin si cel al lui Basescu Reviewed by Diana Popescu on martie 27, 2014 Rating: 5

6 comentarii:

  1. DOI PERFIZI;base-scorpion care spune multe despre el si putin-balanta mascata in berbec razboinic,paranoic,psihotic si supernarcisist asa ca ,ce mai putem astepta?un al treilea razboi mondial si pt.romania cam asa-calul rosu ne vine din rasarit(rusia)si prigoana din apus(americanii).rusia ,bulgaria si ungaria vor ataca romania,veti vedea asta,iar conducatorii nostrii vand tara pe,,comisioane,,.vom mai vb.pe aici si o sa vedeti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe asta cu zodiile n'am inteles-o, sa ma scuze doamna Anonim :-)
    Foare tare gestica din poze in schimb.
    cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  3. Astia au blogurile si in functie de zodia lor,au caracteristici specifice (scorpionului si berbecului)alias-balanta.primul este ascuns,perfid,testeaza,tatoneaza,dupa care iese si priveste ,,situatia,,in ansamblu,la nivel macro si vede ce i de facut sau ataca,al doilea este super-arogant,narcisist,are atitudine de autosuficienta in permanenta,(grandomanie-extrema)pana la psihoza,paranoia ,(berbecul,PUTIN),noroc cu balanta,care l face disciplinat,isi mai gaseste echilibrul din cand in cand,este f.autoritar si impunator drept dovada(blogul d lui PUTIN)spre deosebire de ,,secretul,,scorpion care ti spune doar ce vrea si cum si cat doreste domnia ,,SA,,!face pe inabordabilul ,se vrea galant si corect AMANDOI DE FAPT URMARINDU SI PROPRIILE INTERESE!mie personal imi par ca doi ,luptatori de gherila,ca doi pitt bulli fiorosi si extrem de periculosi ascunsi in blana de oaie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,da,cam multi sunt asa-lupi in blana de oaie.si se identifica cu,,blana,,incat, cred si ei intr un final ca sunt niste,,ingeri,,sau,,apostoli,,ai lui d zeu trimisi sa faca ordine n lume.parerea mea personala,OMUL nu trebuie sa aiba putere f.mare pt.ca aproape intotdeauna profita de ea in slujba raului!cris.

    RăspundețiȘtergere
  5. O intalnire Putin-Basescu? Dar asta e de domeniul desenlor animate. Ati fost vreodata intr-ul balci, un iarmaroc? Politica tarii romanesti este ca un balci; Basescu traieste si se comporta ca o marioneta, sforarii sunt cei pe care fie ii cunoasteti, fie ati citit despre ei. Marionetei ii sta bine atat timp cat este manuita de "sforar", dar cand va cadea, tot o carpa va fi si inca uzata rau. Cand, nimeni nu o sa mai traga nici macar de un capat de sfoara.
    Putin are treburi mai importante de facut decat sa intalneasca un marinar care se viseaza Contele de Monte Cristo.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.