Cartile din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Cartile din vis semnaleaza in general calm, liniste, seninatate. Te indrepti catre obiectivele tale cu un pas masurat si sigur. Cartile visate simbolizeaza de asemeni cunoasterea, intelectul, informatia si intelepciunea, abilitatea de a invata din experienta altora.

Cartile din vis 
Daca vezi in vis o carte deschisa, inseamna ca esti capabil sa-ti insusesti noi idei cu usurinta. Daca, insa, cartea este inchisa, ea reprezinta farmecul sau misterul tau personal. Pentru a ajunge la o interpretare adecvata, ia in considerare titul respectivei carti. Totodata, acest tip de vis indica sansa de a te implica intr-o noua munca ori intr-un nou sector ocupational ce necesita o sporita aplecare catre studiu. Pe de alta parte, simbolul oniric al cartii inchise  iti sugereaza sa nu judeci un eveniment  ori persoana la fel ca si o carte, luandu-te numai dupa coperta.

Cartile prafuite dintr-un vis exprima o cunoastere uitata sau "capitole" anterioare ale vietii tale.

Cartile pentru copii visate simbolizeaza amintirile tale din copilarie, sau sugereaza dorinta ta de a evada din realitate si a te refugia intr-o lume a imaginatiei.

Lectura unei carti dificile, serioase, presupunand multa concentrare, indica faptul ca esti pe punctul de a te bucura de un sporit prestigiu in viata sociala ori profesionala.

 Atunci cand visezi ca te straduiesti in van sa iti amintesti ce ai citit, ti se vesteste ca va trebui sa te confrunti cu probleme destul de dificile.

Cumpararea unei carti in vis promite succese viitoare datorate capacitatii tale de a invata din experientele trecute.

Genul de carte citita pe cand visezi poate conduce catre o interpretare aparte. De exemplu, o carte istorica iti poate transmite ca este necesar sa-ti explorezi si reevaluezi trecutul, in vreme ce un roman de dragoste te indeamna sa te gandesti mai mult la relatia ta de cuplu sau la o posibila poveste de iubire.

Din punct de vedere psihologic, titulul, tema si chiar culoarea copertii cartii din vis poate furniza informatii despre atitudinea sau starea ta mentala. Uneori, continutul unei carti visate se poate suprapune unor conjuncturi din viata ta reala, inspirandu-ti cai de rezolvare sau de abordare a problemelor cu care ai de a face.

Din punct de vedere spiritual, o carte, in special una sfanta, precum Bilblia, simbolizeaza o cunoastere secreta sau sacra. Visul despre o astfel de carte implica nevoia de a te exprima pe plan spiritual ori religios, sau de a a estima daca viata ta se aliniaza credintelor tale personale.

Potrivit traditiei iudeo-crestine, visele despe carti contin urmatoarele semnificatii:
- Cartea de raftul sau din biblioteca unui birou denota o pozitie respectabila.
- A sta in mijlocul unei multimi de carti sau a te rataci intr-o uriasa biblioteca denota ca poti fi coplesit de o teama subconstienta sau de un mare stres.
- Citirea in vis a unei carti de filozofie semnaleaza onoare si intelepciune.
- Lectura unei carti incitante, captivante inseamna ca esti indeajuns de norocos pentru a reusi sa realizezi ceea ce iti doresti sau ca vei da dovada de inspiratie si intelepciune in viitoare demersuri majore.
- Invatul dintr-o carte semnifica castigarea de prestigiu, respect.
- Mostenirea unor carti este asociata cu cearta cu un prieten.
- Visul in care te vezi scriind o carte presupune lipsa de satisfactie in viata, in general, mai cu seama in plan profesional; iti doresti sa iti "rescrii" viata.
- Primirea unei carti in dar prevesteste sosirea unei vesti bune.
- Daca zaresti carti care ard intr-un vis, se spune ca iti vei pierde un prieten.
- Cartile vechi avertizeaza asupra unor riscuri ori pericole ce te pandesc.


Articole asemanatoare in blogul Dianei:

Banii din vis | Interpretarea si semnificatia viselor 

Despre carti … in citate , aforisme , maxime

Sangele din vis | Interpretarea si semnificatia viselor 
Cartile din vis | Interpretarea si semnificatia viselor Cartile din vis | Interpretarea si semnificatia viselor Reviewed by Diana Popescu on mai 29, 2014 Rating: 5

26 de comentarii:

  1. Chiar crezi in semnificatia viselor? Parerea mea e ca, este o prostie sa stai sa-ti analizezi visele.....pot fi niste *chestii* dintr-o viata anterioara, sau unele lucruri vazute la tv pe care doar subconstientul le-a remarcat, sau multe ate exemple. Te-ai intrebat vreodata de ce paharul se numeste pahar si nu lopata? Cine le-a dat denumirile astea? Cam asta e si cu visele...cine le-a descifrat pe toate? Cine le-a visat pe toate?
    Keep Dreaming! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut! Subconstientul mintii umane si nevoia de a dezlega si intelege evenimentele din viata/ noaptea fiecaruia n-au nicio legatura cu etimologia cuvintelo comune!
    Daca vrei sa stii de unde provin cuvintele care denumesc obiectele din jurul tau treci pe la Wikipedia sau poti cauta intr-un dictionar de referinta! Si apropo, ziua buna sa-ti fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca visez ca citesc o carte de vise ce se intampla? E de bine, de rau, sau o sa dorm ma mult?
    Keep Dreaming! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, dacă visezi că citești o carte, de oricare ar fi ea, îți urez să rămâi în acel tărâm al oniricului în care CHIAR citești ceva! ;)
      Keep Dreaming but please do it quietly! :)

      Ștergere
    2. Cartile nu tin numai de oniric, ci si de investigatii interioare ce iti pot releva nu numai adevarurile sinelui ci si potentialul sau.

      Ștergere
    3. La mine era o glumă cu trimitere directă la bagatelizarea topicului de către antevorbitorul meu.

      Ștergere
    4. da, de data asta mi-a cazut cam greu fia!

      Ștergere
  4. Am visat azi noapte ca mancam o prajitura diplomat si aveam in fata multe prajituri cu frisca,dar pana acum ziua mea ....a decurs prost.nu stiu ce inseamna asta,dar m am cam convins,ca pana la ora asta...a fost o zi...proasta!Se poate oare,sa mnanci,,dulce,,si bun si sa fie ziua exact pe dos??/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prajitura, desertul, inseamna fie o incununare a unei nazuinte, fie faptul ca nu te ocupi de ceea ce este cu adevarat serios, si degusti desertul inainte de a manca celelalte felurti ale unei mese de pranz. Dulcele nu inseamna neaparat ceva bun. Poate fi referinta la superficialitate, o avertizare fata de faptul ca te lasi atras de lucruri superficiale, pierzand din vedere telurile tale esentiale.

      Ștergere
    2. Cand visez ca mananc prajitura sau tort,intotdeauna a doua zi am musafiri.

      Ștergere
  5. Buna,Diana!Te rog mult spune-mi si mie ce inseamna daca visezi pe cineva (un baiat,.,il cunosc din vedere nu avem nici o treaba unul cu altul) ca apare din intuneric,apoi in cateva secunde dispare...tot undeva in intuneric.Am avut acest vis de doua ori intr-o luna....

    RăspundețiȘtergere
  6. Freud spune ca daca un vis se repeta de trei ori, trebuie sa mergi la psihiatru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincera sa fiu nu cred ce a spus Freud, pentru ca eu aveam un vis, care se repeta, Ma visam urcand pe un drum de munte inzapezit, o padure de frasini, un cer atat de albastru ca abia il pot privi. Mer asa, pana la o cabana de lemn inegrit de timp, sunt cateva scari pe care le urc, deschid usa, in dreapta este o soba de tuci, in caba e cald si bine. In vis simt un confort psihic intens, De fiecare data dupa acest vis, m-am simtit foarte bine, Cred ca Freud nu are dreptate chiar peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  8. anonim
    Sotul meu ma visat mireasa, imbracata in rochie de mireasa. Ce inseamna acest vis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest vis poate insemna ca te iubeste la fel ca prima oara sau ca s-a indragostit din nou de tine.

      Ștergere
  9. Am visat ca am intrat in scoala unde am invatat si l-am intalnit pe fostul meu profesor de romana, care mi-a daruit o carte despre biografia cuiva si ma indemna s-o citesc ca e foarte importanta, imi poti spune cam ce ar putea sa insemne?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate fi vorba despre un aspect (frumos) al vietii tale din perioada liceului asociat, intr-un fel sau altul, cu profesorul de romana. Pe de alta parte, acest vis poate fi un mesaj al subconstientului, prin care ti se atrage atentia ca, pentru a iti implini o mare nazunta trebuie sa te pregatesti mai mult sau sa iti revezi "biografia," adica niste evenimente din trecut din care ai ocazia sa tragi niste invataminte utile pentru prezent.

      Ștergere
  10. Bună,
    am visat că l-am bătut pe unul la metrou fiindcă mi-a pus mână pe fund. mai aveam un pic şi-l aruncam pe şine, în faţa maşinii oprite (în loc de metrou).
    Dup-aia, tot în vis, am vrut să duc cărţile la bibliotecă, dar am constatat că am prea multe care mai trebuie citite şi toate sunt importante (genul non-fiction, una dintre ele era albă şi subţire )

    Visul ăsta ce înseamnă? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Visele sunt bune si rele. In cazul meu la salvat pe sot de la accident, si am avut multe care prevestesc ce va urma, chiar la un nivel mai mare. Dar ce sa faci, nu toti pot sa inteleaga faptul ca o persoana este capabila de asa ceva. Sau mai bine zis nu vrem sa constientizam faptul ca suntem atentionati sa fim mai atenti cu viata noastra si a celor apropiati.
    Eu chiar cred in vise si uneori daca nu visez simt ca ceva lipseste.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Diana, momentan sunt in criza cu iubitul meu si azi in ziua de Craciun am visat ca o peietena imi dadea in carti si imi spunea ca am 2 ani de ghinion neliniste, si ca el are o alta...in aceeasi incapere alta femeie blonda necunoscuta imi dadea in carti si era suparata pe mine imi spunea ca si ea ca are pe cineva si nu e soarta mea, trist e ca il iubesc enorm si nu as vrea sa cred aceste vise tu ce sfat imi dai? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dilaila. Ai dreptate sa nu te lasi influentata de aceste vise. Ele reflecta mai curand ingrijorarea ta fata de viitorul tau impreuna cu iubitul tau, si nu o prevestire de rau augur. Daca il iubesti cu adevarat, poti face, eventual, un compromis cu tine insati pentru a depasi aceasta criza, mai ales ca perioada Craciunului iti poate fi favorabila din acest punct de vedere. Multa bafta si fericire!

      Ștergere
  13. eu am visat ca daruiam foarte multe carti, in principal carti spirituale, de toate marimile si culorile, unui grup mare de oameni ce asteptau sa le primeasca si erau cumva intr-o forma de cerc mare, la un moment dat am ramas fara carti si nu au ajuns pentru toti, dar cumva stiam de unde sa mai aduc altele... oare ce simbolizeaza acest vis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna seara, sa mai astept un raspuns pentru aceasta intrebare? multumesc.

      Ștergere
  14. Azi noapte am avut urmatorul vis, ceea ce m-a facut sa caut pe internet:
    eu am visat ca citeam un paragraf din biblie. paragraful era scris in limba engleza (eu vorbesc limba engleza) si era despre Isus. Numele lui era scris intr-o limba veche si aparea despartit in silabe. (3 silabe) ceva cu -he- la mijloc (parca insa nu sint sigura, parca si un Y pe undeva… si un W…). Cind am vazut numele scris mi-am zis: „Dar acesta este numele lui Isus!”. Si mi-am dat seama ca aceea trebuie sa fie o limba veche.
    Paragraful era clar, nu aveam dificultati ca sa inteleg si stiam despre ce citesc insa cind m-am trezit nu mai imi amintesc, si era si un numar scris in acel paragraf, insa imi amintesc vag ideea din paragraf, si anume, ca „ei” (nu stiu cine sint „ei” insa in vis stiam, nu l-au inselat pe Isus sau mai degraba nu au reusit sa-l insele pe Isus, cam asa ceva)
    Poate imi dati si mie o sugestie ce poate sa insemne acest lucru.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.