Nasterea lui Venus, de Botticelli - Video | Despre Khan Academy si Google Art Project

Acest video extrem de interesant despre pictura "Nasterea Lui Venus" de Botticelli (tradus si subtitrat de mine pentru cititorii blogului meu) este numai un exemplu al felului cum internetul a extins conceptul de educatie.

Nasterea lui Venus, de Botticelli
Poate ca ai auzit de Google’s Art Project (Proiectul de arta Google), un tezaur digital gratuit de informatii despre de arta vizuala, gratie caruia poti vedea si video-ul "Nasterea Lui Venus" de Botticelli. Poate ca ti-a ajuns la urechi si vreun zvon despre Khan Academy (Academia Khan), producatorul celor mai bune video-uri educationale de pe internet. Acum, uniunea creata de aceste doua forte ale netului a dat nastere unei colectii de filme ce prezinta peste 100 de picturi importante ale lumii (precum cea de mai sus). Intinzandu-se de la 2 pana la 9 minute, aceste video-uri acopera lucrari plastice incepand din anul 575 i.Hr. pana in preajma celui de-al doilea razboi mondial. Filmele scurte, dar sense din punct de vedere intelectual, reprezentand adevarate lectii de arta vizuala poarta eticheta "Smarthistory, " cartea web multimedia despre arta si istorie" initiata de Khan Academy in anul 2011.


In video-ul prezentat in acest articol, Smarthistory ne introduce in pictura "Nasterea lui Venus," creata in 1486 de catre Botticelli, "una din cele mai emblematice imagini din istoria artei occidentale," prezentandu-ne detalii semnificative despre continutul, contextul si sursa de inspiratie a acestei opere de arta. La prima vedere, "Nasterea lui Venus" pare a fi una din acele picturi ce nu au nevoie de nici un fel de comentariu de prisos, dar informatiile ce ne sunt furnizate in acest video sugereaza ca, daca nu suntem critici de arta, am putea sansa de a intelege mult mai multe decat suntem dispusi sa credem despre capodoperele artei plastice universale.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Povestea "Mainilor in rugaciune"

Doua portrete : Iisus si Iuda

Ceasurile lui Dali - Simbol si semnificatie
Nasterea lui Venus, de Botticelli - Video | Despre Khan Academy si Google Art Project Nasterea lui Venus, de Botticelli - Video | Despre Khan Academy si Google Art Project Reviewed by Diana Popescu on mai 14, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, Renașterea... Nu pot obosi să-i apreciez simplitatea și rebeliunea la gotic. Cele mai frumoase definiții ale umanității reprodusă artistic, acolo se găsesc. Smulgerea penajului angelic și metamorfoza în om a divinului, alternanța uluitoare de cromatică inundată de lumină cu fetide unghere întunecoase, opulență și mizericordii - toate evitând gafa de a urâți omul. Întoarcere la umanismul antic prin șlefuirea ființei umane în forme ce-o înnobilează dar detașându-se de acesta prin facialul atât de expresiv antitetic ,,răcelii" antice...

    Mut. Zâmbesc.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.