Numele Loreta - Semnificatie si origine

Am ales sa scriu despre semnificatia si originea numelui Loreta dupa ce o prietena care il poarta si-a exprimat parerea ca ar fi asociat cu lucruri negative sau de rau augur. Nu mi se pare deloc ca ar fi asa. Iata de ce...

TITANIA, pictura de Loretta Fasan
Loreta sau Loretta este un nume de origine italiana, considerat drept diminutiv sau varianta  pentru Laura, Lora, ori Lauretta, semnificand "laur" sau "dafin."  Laurul este asociat cu onoarea si victoria, dar numele de Loreta poarta si semnificatia de "pur, puritate." Pe de alta parte, acest nume este conectat in Italia cu localitatea Loreto, unde se afla "Basilica della Santa Casa" (Bazilica sfintei case), un loc catolic de pelerinaj in care s-ar gasi, potrivit traditiei, casa in care a locuit Sfanta Fecioara Maria.

In numerologie, numele Loreta este asociat cu oameni strabatuti de o mare nazuinta de a crea si a se exprima, mai ales in public, in actorie, in scris si in muzica, si/sau care aspira sa-si inconjoare cu frumusete fiinta, locuinta, mediul inconjurator. Totodata, se spune ca acest nume ar caracteriza persoane inclinate sa fie mai curand lideri decat acoliti ai cuiva. Ele tind sa se focalizeze pe teluri precise, sa conceapa numeroase idei creative pe care au abilitatetea de a le transforma in realitate. De asemeni, potrivit numerologiei, purtatoarele numelui Loreta au predispozitia sa fie curajoase, uneori chiar agresive, sa accepte cu greu autoritatea altora, fiind fecvent mandre, incapatanate sau pline nerabdare.

Variante ale numelui Loreta: Laretta, Larretta, Lauretta, Laurette, Laurita, Leretta, Loretta, Lorette, Lorrie (engleza), Lorita (italiana), Lorretta si Lowretta.

Personalitati purtand numele de Loreta: Loretta Lynn, cantareata americana de muzica country, Loretta Young, actrita americana, Loretta Swit, actrita americana in filme de televiziune  (MASH), Loretta Fasan, artist plastic canadian.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Numele Elena – Semnificatie, origine, etimologie

Numele Nicolae - Origine si etimologie | Semnificatia numelui Nicolae 

Numele George / Gheorghe - Origine, etimologie, semnificatie
Numele Loreta - Semnificatie si origine Numele Loreta - Semnificatie si origine Reviewed by Diana Popescu on mai 24, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.