Vladimir Putin in citate, declaratii, amenintari

De ce am adus in atentia voastra aceste citate, declaratii si chiar amenintari ale lui Vladimir Putin, eu care incerc pe cat posibil sa nu bag in seama politica? Daca unii dintre politicienii lumii atipesc band o vodca ruseasa si mancand niste piroschi, Rusia nu se multumeste cu atat. Cel putin nu asta face Vladimir Putin, un tatuc si o mana de fier ce a reusit sa retrezeasca nostalgiile imperialiste ale Rusiei. Daca nu v-ati dat inca seama cine este Putin si cum vrea el sa rescrie istoria, cititi cateva din cele mai relevante declaratii si citate ale sale...

"Oricine nu regreta desfiintarea Uniunii Sovietice nu are inima. Oricine si-o doreste restaurata nu are creier." Vladimir Putin

"Ei incearca mereu sa ne puna la colt pentru ca avem o pozitie independenta, pentru ca ne-o mentinem si intrucat ne-o exprimam fatis si nu se lasam in voia ipocriziei. Exista insa o limita pentru orice. Iar Ucraina si partenerii nostri occidentali au depasit limita, purtandu-se ca un urs si actionand iresponsabil si neprofesional."
Vladimir Putin

"Astazi, este imperativ sa se termine cu isteria, sa se respinga retorica razboiului rece si sa se accepte un fapt evident: Rusia este independenta, si un participant activ in chestiunile  internationale. Asemeni celorlalte tari, are propriile interese nationale care trebuie sa fie luate in considerare si sa fie respectate."
Vladimir Putin

"NATO ramane o alianta militara, si noi suntem impotriva unei aliante militare facandu-si casa in curtea noastra din spate, in teritoriul nostru istoric. Pur si simplu nu pot sa-mi imaginez ca am putea calatori la Sevastopol pentru a-i vizita pe marinarii din NATO. Desigur, cei mai multi dintre ei sunt niste tipi minunati, dar ar fi mai bine sa vina ei la noi si sa ne viziteze, sa fie oaspetii nostri, decat viceversa."
Vladimir Putin

"Cred ca europenii, in primul rand germanii ma vor intelege si ei. Lasati-ma sa va amintesc ca in cursul consultarilor politice referitoare la unificarea Germaniei de Vest cu cea de Est, unele natiuni care nu erau aliatii Germaniei nu au sprijinit ideea unificarii. Oricum, natiunea noastra a sprijinit fara echivoc sincera si de neoprit dorinta a germanilor pentru unitate nationala. Sunt increzator ca nu ati uitat asta, si astept ca cetatenii Germaniei sa sprijine si ei aspiratia rusilor, a Rusiei istorice pentru refacerea uniunii."
Vladimir Putin

"Continuam sa auzim de la Statele Unite si Europa occidentala ca in Kosovo a fost un fel de caz special. Ce face acest lucru atat de special in ochii colegilor nostri? Se dovedeste faptul ca in urma conflictelor din Kosovo au rezultat atat de multe victime umane. Este acesta un argument legal? Legile Curtii internationale nu spun nimic despre asta. Acesta nu este nici macar un dublu standard; este un uimitor, primitiv, cras cinism. Nimeni nu trebuie sa sa incerce atat de grosolan sa faca totul pentru a-si urma interesele, numind acelasi lucru alb astazi si negru maine. Potrivit acestei logici, ar trebui sa fie sigur ca orice conflict duce la pierderi umane."
Vladimir Putin

"Nimeni si nimic nu va opri Rusia de pe drumul intaririi democratiei si asigurarii drepturilor si libertatilor umane."
Vladimir Putin

"Terorismul a aratat inca o data ca este pregatit deliberat sa nu se dea in laturi de la nimic pentru a face victime umane. Trebuie sa se puna capat acestui lucru. Si, mai mult decat inainte, este vital sa unim fortele intregii comunitati mondiale impotriva terorismului."
 Vladimir Putin

"Nu avem nevoie de un guvern slabit, ci de unul puternic care sa-si asume responsabilitatea pentru drepturile individuale si sa vegheze asupra intregii societati."
Vladimir Putin

"Chiar si in anii razboiului rece, in intensa confruntare dintre Uniunea Sovietica si Statele Unite, noi am evitat intotdeuna orice confruntare directa dintre civilii nostri si, mai mult decat sigur, intre militarii nostri."
Vladimir Putin

"Uneori, este necesar sa ramai singur pentru a dovedi ca ai dreptate."
Vladimir Putin

"Istoria dovedeste ca toate dictaturile, toate formele autoritariste de guvernare sunt trecatoare. Numai sistemele democratice nu sunt efemere. Indiferent de deficiente, omenirea nu a descoperit nimic superior democratiei."
Vladimir Putin

 "Abilitatea de a face un compromis nu reprezinta o politete diplomatica fata de un partener ci mai curand luarea in calcul si respectarea intereselor legitime ale partenerului tau."
Vladimir Putin

"Cei care lupta impotriva coruptiei trebuie sa fie ei insisi curati."
Vladimir Putin

"As prefera sa se renunte la terminologia trecutului. "Superputere" este un termen folosit pe vremea razboiului rece. De ce sa-l mai utilizam acum?"
Vladimir Putin

"Nimeni nu trebuie sa-si faca vreo iluzie despre posibilitatea de a castiga superioritate militara asupra Rusiei. Nu vom lasa niciodata sa se intample asa ceva."
Vladimir Putin

"Rusia este o parte a culturii europene. Din acest motiv, imi este dificil sa-mi imaginez NATO ca un inamic."
Vladimir Putin

"Stalin este cel mai populara figura politica din Rusia."
Vladimir Putin

"Nici un lucru legat  de necesitatea luptei impotriva terorismului nu poate fi un argument pentru restrangerea drepturilor umane."
Vladimir Putin

"Trebuie sa intelegem afacerile ca o responsabilitate sociala, sa intelegem ca principalul obiectiv al afacerilor nu este sa genereze un venit suplimentar, sa devii bogat si sa transferi banii in strainatate, ci sa fii evaluat ca om de afaceri in functie de ceea ce ai facut pentru tara, pentru oameni, pentru cei pe seama carora te-ai imbogatit."
Vladimir Putin

"Terorismul nu  are nationalitate, nici religie."
Vladimir Putin

"Nimeni nu vrea ca ONU sa aiba aceeasi soarta ca si Liga Natiunilor, care a esuat din cauza lipsei unui real echilibru. Acest lucru este totusi posibil daca tarile influente ocolesc ONU si trec la actiuni militare fara autorizarea Consiliului de securitate."
Vladimir Putin

"Constructia primului sistem de conducte de gaz a inceput in anii 1960, in plin razboi rece, si in toti acesti ani, din 1960 pana astazi, Rusia si-a indeplinit obligatiile contractuale intr-un mod foarte atent si de nadejde, indiferent de situatia politica."
Vladimir Putin

"Intarirea sistemului nostru de stat este, uneori, interpretata deliberat ca autoritarism."
Vladimir Putin

"In luma moderna, cei care sunt slabi primesc sfaturi lipsite de ambiguitate de la vizitatorii straini in ce directie sa mearga si ce politica sa urmeze."
Vladimir Putin

"Intr-adevar, Rusia si SUA au fost aliati in timpul tragicelor conflicte din cel de-al doilea si primul razboi mondial, un fapt ce ne permite sa ne gandim ca exista ceva obiectiv ce ne aduce alaturi in vremurile dificile, si gandesc  -cred-  ca acest lucru are de a face cu interesele geopolitice dar are si o componenta morala."
Vladimir Putin

"Intre tarile majore exista intotdeuna cu siguranta niste puncte comune si niste puncte de tensiune."
Vladimir Putin

"In sfarsit, Rusia a revenit pe arena mondiala ca un stat puternic, o tara de care altii trebuie sa tina cont si care se impune de una singura."
Vladimir Putin

"NATO a fost cladit pentru a contracara Uniunea Sovietica in vremurile de odinioara. In prezent, nu mai exista nici o amenintare din partea Uniunii Sovietice pentru ca Uniunea Sovietica nu mai exista. Unde era altadata Uniunea Sovietica, se afla o serie de tari si, printre ele, noua si democratica Rusie."
Vladimir Putin

"In ciuda tuturor realizarilor civilizatiei, fiinta umana continua sa fie una din cele mai vulnerabile creaturi de pe pamant."
Vladimir Putin

"Rusia are nevoie de o puternica conducere de stat si trebuie sa o aiba. Dar nu o numesc totalitarism."
Vladimir Putin

"Cromwell este la fel de mult un dictator sangeros ca si Stalin."
Vladimir Putin

"Nu citesc carti ale unor oameni care au tradat patria mama."
Vladimir Putin

"Sarcina guvernului nu este numai de a pune miere intr-o cupa, dar uneori si de a administra un medicament amar."
Vladimir Putin

"Cred ca SUA intelege deja si va intelege din ce in ce mai mult ca numai o Rusie puternica se va alinia adevaratelor interese ale Statelor Unite."
Vladimir Putin

"Problema Ceceniei este veche de secole. Chestiunea este ca astazi, fundamentalistii si teroristii exploateaza problemele cu o vechime de secole pentru a-si implini propriile obiective care nu au cu nimic de a face cu interesele Ceceniei."
Vladimir Putin

 "Rusia nu-si doreste nici un fel de confruntare. Si nu vom lua parte la nici un fel de "sfanta alianta."
Vladimir Putin

"Daca cineva se uita pe harta lumii, ii este dificil sa gaseasca Irakul si poate crede ca este usor sa supui o tara atat de mica."
Vladimir Putin

"Este extrem de periculos sa incurajezi oamenii sa se vada ca exceptionali, indiferent care ar fi motivul."
Vladimir Putin

"Rusia nu va deveni curand, daca va deveni vreodata, o alta copie a Statelor Unite sau a Angliei, unde valorile liberale au radacini adanci.                
Vladimir Putin

"Cred ca drepturile prezidentiale ar trebui sa fie limitate."
Vladimir Putin

"Cel mai rau lucru pentru un politician este sa incerce sa se agate de putere prin orice mijloace posibile, si sa se focalizeze numai asupra acestui lucru."
Vladimir Putin

"in conformitate cu constitutia Federatiei Ruse, apararea si politica externa sunt cu totul in mainile presedintelui."
Vladimir Putin

"Impresia mea despre KGB provine din povestirile romantice cu spioni. Am fost pur si simplu un produs de succes al educatiei patriotice sovietice."
Vladimir Putin

"Forta noastra militara este garantul securitatii si independentei Rusiei."
Vladimir Putin

"Rusia si China sunt parteneri cat se poate de naturali. Suntem vecini cu o imensa frontiera comuna."
Vladimir Putin

"Suntem cu totii diferiti, dar atunci cand cerem binecuvantarea Domnului nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu ne-a facut egali."
Vladimir Putin

"Sunt cel mai bogat om, nu numai din Europa, ci din lume. Eu adun sentimente. Sunt bogat in sensul ca oamenii din Rusia mi-au incredintat de doua ori conducerea unei marete  natiuni precum Rusia. Cred ca aceasta este cea mai mare bogatie a mea."
Vladimir Putin

"Stalinismul este legat de cultul personalitatii si enorme incalcari ale legii, cu represiuni si lagare de concentrare. Nu exista nimic de genul asta in Rusia si, sper, nu va exista niciodata."
Vladimir Putin

"Democratia ruseasca inseamna puterea poporului rus cu traditiile proprii de autoguvernare, si nu transpunerea unor standarde impuse noua din afara."
Vladimir Putin


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Paulo Coehlo in citate, aforisme, maxime

Putin contra Basescu | Blogul lui Putin si cel al lui Basescu 

Politicieni, politica si politicianism - Citate , aforisme , maxime , declaratii 
Vladimir Putin in citate, declaratii, amenintari Vladimir Putin in citate, declaratii, amenintari Reviewed by Diana Popescu on mai 09, 2014 Rating: 5

11 comentarii:

  1. Pentru numele lui Dumnezeu, nici ex-KGB-istu' nu ştie când a spus toate astea, de unde le-ai scos?! :) Incredibil ce compendiu amplu.
    Nostalgia după hărţi vetuste, pe care Mama Rusie domina cromatic 1/3 din 2 continente, a apus, chiar şi pentru oligarhul ce călăreşte dezbrăcat ca la 20 de ani (deşi ne închipuim că altfel arătau...cabalinele pe care le călărea pe atunci - eh, ne lădudam şi noi cu (încă!) tinereţea proprie). Dar aici nu e vorba dacă Rusia mai poate ci e mai degrabă una dintre ultimele zvâcniri în tectonica geopolitică a unui lider ce-a amprentat nu numai ţara ce l-a mandatat cu asta ci întreaga lume. Trebuie înţeleasă aceasta dialectică între el şi NATO/UE/US în contextul mai larg al declinului democraţiei peste tot în lume şi năzuinţa spre neo-comunismul asiatic, care e şi el vai de el, dar occidentul nu vede asta. Fireşte, nimeni nu va spune vreodată cu subiect şî predicat una ca asta; vor prefera să-l invite prin studiouri opulente de televiziune pe acest bătrânel care, nici măcar acum, nu se arată a putea fi simpatic.

    Voina i Mir! (război şi pace)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt o mare admiratoare a lui Tolstoi (Razboi si pace) dar imi place nervul tau lingvistic, savoarea cu care te scalzi in limba romana. Ma intreb cine se ascunde in spatele pseudonimului Mikael Oddmund... Esti cumva norvegian sau cum si pe cine ocrotesti prin varful sabiei tale?

      Ștergere
    2. Ha! Nimic nu poate rămâne ascuns la veșnicie, nici chiar semnificația scandinavă a numelor, nu? ;) Te salut domniță-ntr-ale condeiului, unul fervent și cu dealminteri boemă recurență.
      Se ascunde, umil (asta e de falsă emfază dar catadicsește a-mi trece cu vederea) un om, posibil mai coleric decât tine dar, prin definiție, rezervat în aprecieri. Dacă tot ai găsit unele prin preajmă, probabil le meriți. :)
      Bucuros de cunoștiință. În hiper-realitatea lui Baudrillard. Sureal for sure.

      Ștergere
    3. Erată spre iertarea nevoiașului-lipsit-de-poliglotism Mikael: surreal, să mai spălăm ocara incapacității de spelling dans l'Inghilterra lingue.:|

      Ștergere
  2. C'est so good sa poti parlare avec an akıllı человек...

    RăspundețiȘtergere
  3. De-ar ști țaristul cu pricina ce sinspse neuronale a stimulat în, și anume, acest loc...! Cred ca l-ar tenta o nostalgică de Tatiana Stepa cu al ei mentor porcin (dar mare, MARE poet) și copaci singuri.
    Cât despre, aparent, injurioasa ta ultimă replică :) în chirilica ce îndeamna la cataractă!, sper să fie consensul la plăcerea conversației și din partea ta. :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceea ce conteaza nu este cat de multa cunostinta ai acumulat,nici cat de multa intelepciune lumeasca ti-ai insusit ci doar sa-l cunosti,sa-l descoperi pe Domnul IISUS Hristos care intrece orice cunostinta si unde sunt ascunse toate tainele comorii stiintei si intelepciunii,care a murit pentru faradelegile noastre si a inviat sa ne socotesca neprihaniti .

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci vorbești pe limba mea aurel. Cele două, cunoașterea și credința nu se exclud reciptoc; ele merg, sau ar trebui s-o facă, mână-n mână spre cinstea omului cel cu de la Dumnezeu duh. Întâi mergătorii noștrii au și ei știință ș-o pun în slujba poporului spre luminarea întru dreapta credință. Nu judeca strâmb după epitete și semantice luări de cuvânt, se poate și cu Darwin și cu Moise chiar dacă legile le sunt diferite. Peste toate astea, a fi om e însăși o profesiune de credință.
    Eleanor Powell spunea: "What we are is God's gift to us. What we become is our gift to God".

    Numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi place Putin pentru felul sau combativ. Apara ceea ce este al Rusiei intregi. Ce adus UE in traditiile culturale, in economia popoarelor care au aderat ? Ce face Moldova independenta, buimaca in Europa, cu limba "moldoveneasca" inexistenta practic ? Sunteti de acord ca Ardealul sa treaca de partea Ungariei? Sa existe un "stat" secuiesc, ca Bulgaria sa-si adauge Dobrogea? Cu ce s-a ales Croatia dupa cer a capatat independenta? Si alte tarisoare asemeni ei? Uriasul cu picioarele de lut din visul lui Nabucodonosor sta sa cada, pamantul al inceput usor crapat de secetele din creiele politicienilor se amesteca cu nisipul deserturilor din sufletele oamenilor, care umbla in cautarea a ceva, a ceva care sa le confere macar o picatura de confort spiritual. E de gasit ?
    Vedeti , mie imi place Putin, pentru ca nu permite nici unei ginte straine sa vina sa faca ordine in ograda lui. Doar noi, romanii am asteptat americanii, mai apoi investitorii straini, care in cele din urma au venit si au transformat tara romaneasca intr-o imensa groapa de gunoi. Putin nu va permite sa se intample in tara lui asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect ! Corect ! Daca si noi am avea un om cu personalitate intr-o functie de conducere, nu ar trebui sa le lingem picioarele sionistilor si americanilor si grupului bielderberg toata ziua . De ce crezi ca intreaga lume incearca sa pateze imaginea Rusiei si a lui Putin ? Cand cu bolsevicii, l-au omorat pe tarul Nicolae 2 Romanov tocmai fiindca isi iubea si isi apara tara

      Ștergere
  7. Țărișoară?! Ha! Dragul sau draga mea, diminutivul ăsta e de aplicat oricui, msi puțin Rusiei. Țărișoare sunt limbile alea de pământ străbătute la pas în interes turistic și populate de nații cu limbă ce se dizolvă în impunerea lungvistică a marilor puteri. Imperiul țarist era, pe vremea lui Petru cel Mare de mai bine de 2 ori mai întins decât toată suprafața Europei! iar împărăteasa Ecaterina a continuat trendul expansionist și tot așa au ținut-o până la bolșevicii mai aproape de zilele noastre. Autocrații militare spre care nu mă trage inima deloc să le plâng de milă.
    Își apără cultura, identitatea...? :) Ce i s-a aplicat US-ului de către Habermas, imperialismul cultural, li se aplică și lor fără discuție. Că n-a prins la fel ca cea a corciților de americani? Păi limba i-a tras mereu în jos, p-aia n-au putut-o impune lumii.
    Putin e un cneaz modern cu skill-uri de Ju-Jitsu și pregătire de contra-spion care domnește despotic peste o țară ce niciodată n-a încăput intre propriile-i hotare.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.