12 iulie: Ziua Pungii de Hârtie

 Ziua Pungii de Hârtie (cunoscută și că Ziua Mondială a Pungii de Hârtie) are loc anual pe 12 iulie pentru a celebra aceste pungi ecologice care au atât de multe alte întrebuințări în afară de a ne purta cumpărăturile de la băcănii ori mall-uri. În prezent, milioane de oameni aleg să se orienteze spre pungi sau sacoșe din hârtie, având în vedere că utilizarea lor pe scară largă are efecte mai puțin dăunătoare asupra mediului înconjurător. Cum, însă, ne ajută pungile de hârtie să luptăm împotriva poluării și schimbărilor climatice?


În primul rând, hârtia este biodegradabilă, ceea ce o face o alternativă mai preferabilă plasticului, care nu are această calitate. Sacoșele și pungile din hârtie sunt confecționate din materiale reciclabile, ceea ce încurajează un stil de viață sustenabil. Surprinzător, pungile de hârtie pot fi destul de durabile (exceptându-le pe cele umezite) și le conferă acum un aspect mai estetic. 

                

12 iulie: Ziua Pungii de Hârtie

Istoria pungilor de hârtie poate fi trasată înapoi in timp la invenția profesorului american Francis Wolle. In 1852, el a născocit si patentat prima metodă de producere a pungilor de hârtie, după care, împreuna cu fratele său, a fondat "Union Bag and Paper Company". Ei au deschis o fabrică de hârtie in Savannah, Georgia, SUA, care a angajat 500 de oameni si a devenit un fel de atracție locală, fiindca turistii erau interesati sa vadă "1.000 de picioare de hârtie zburand pe minut". Fabrica este încă acolo si in zilele noastre!


11 iulie: Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale


 In 1871, Margaret E. Knight a decis sa rafineze designul lui Wolle si a inventat o masină de fabricat pungi de hârtie cu un fund plat, incăpător. Această îmbunătățire i-a adus titulatura de "marea pungă de hârtie", intrucat a fost modelul cheie pentru pungile de hârtie pliabile din zilele noastre. In 1883, Chrales Stillwel a dezvoltat modelul lui Knight de mânere împletite pe laturi pentru a fi mai usor de cărat, împăturit si depozitat. El a inventat masina de produs a acestui design si, apoi, in 1912, Walter Deunber a adăugat un snur pentru întărirea pungilor de hârtie, facilitând si mai mult ducerea lor. Astfel, produsul final , care este punga sau sacosa din hârtie de astăzi este, în mod clar, rezultatul eforturilor cumulate ale acestor inventatori.


Repere din istoria Zilei Pungii din Hârtie


- 1844: In Bristol, Anglia, pungile de hârtie sunt manufacturate comercial. 


- 1852: Francis Woll, din Bethlehem, Pennsylvania, SUA, inventează prima masină care face pungile de hârtie moderne.


- 1867: Luther Ckilds Crowell patentează o masină care fabrică pungi de hârtie cu fundul pătrat. 


- 1871: Lui Margaret Knight i se aprobă patentul pentru masina sa de pungi de hârtie, care o face si ea cu fundul pătrat. 


12 iulie: Ziua lui Malala

12 iulie: Ziua Pungii de Hârtie 12 iulie: Ziua Pungii de Hârtie Reviewed by Diana Popescu on iulie 11, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.