Barbatul care ascunde ca e insurat | Poveste adevarata

Barbatii care pretind ca nu sunt insurati pentru a se apropia prin minciuna de o femeie sunt mult mai multi decat credeti. Am auzit pana acum despre o multime de cazuri de acest fel. Cativa tipi chiar mi-au marturisit, fara nici un fel de jena, cum au profitat in acest fel, fara nici un fel de remuscare, de femei aflate intr-o perioada de restriste din viata lor. Am primit ieri un mesaj de la o femeie nefericita (sa-i spunem Maria), care a primit o mare lovitura din partea unui astfel de barbat  lipsit de scrupule. Iata ce mi-a scris Maria:

Poveste adevarata
Barbatul care ascunde ca e insurat
"Nu mi-am deschis niciodata atat de mult sufletul pana acum. Nu prea stiu cum sa incep, asa ca am sa trec direct la subiect. Am cunoscut un barbat in ianuarie 2013. Ne-am intalnit pe internet si, pe masura ce am vorbit mai mult online, am devenit infierbantati unul fata de cealalt. Desi eram amandoi trecuti de 30 de ani, prietenii imi spuneau ca ne comportam ca niste adolescenti.

Pana la urma, ne-am intalnit in realitate si cand ne-am vazut unul pe altul a fost ca si cum  o bomba de pasiune ar fi explodat intre noi. Cu toate acestea, pentru ca el imi spusese ca avea un program de lucru foarte incarcat, nu ne vedeam atat de des pe cat imi doream. Asta nu ne impiedica, insa, sa vorbim cat puteam de mult pe messenger. Ne-am marturisit o multime de lucruri intime, secrete. Apoi, am trecut printr-o perioada foarte grea. Am fost silita sa ma mut si sa imi schimb serviciul. El a fost alaturi de mine si nu a incetat deloc sa ma sprijine, sa ma sfatuiasca ce sa fac. M-a ajutat sa imi recastig increderea in mine.

Anul asta, in ianuarie, au dat doua necazuri peste el. Si-a pierdut slujba ( a fost dat in somaj) si fost nevoit sa se ocupe tot mai mult de tatal sau care era grav bolnav. Am incercat sa fac si eu ce facuse el pentru mine, si sa il sprijin in momentele grele prin care trecea. M-am oferit sa ii ingrijesc si eu tatal, dar mi-a respins propunerea zicandu-mi ca acesta nu accepta in preajma oameni straini (eu, o straina!). Iubitul meu parea sa fie totusi altfel decat mine, era mai ascuns si nu voia sa impartaseasca chiar totul cu mine. M-am gandit ca de vina era poate orgoliul lui masculin.

Am ajuns astfel in iunie 2014. Prietenul meu si cu mine ne cunoasteam deja de 16 luni si ne intalnisem fata in fata numai de vreo zece ori. Intotdeuna la el acasa sau acasa la mine. Locuiam la circa o ora unul de altul! Trebuie sa ne intalnim de mai multe ori, dar uneori , din tot felul de motive, el contramanda intalnirile noastre. Pe la sfarsitul lunii mai, am primit un telefon de la o femeie necunoscuta care m-a intrebat daca il cunosteam pe prietenul meu, iar eu am fost atat de socata de intrebare incat am mintit si i-am spus ca nu stiam cine este. L-am intrebat daca stia cine ma sunase, iar el mia zis ca era probabil o amica veche de-a lui la telefonul careia apela atunci cand nu mai avea credit de cand nu mai avea un job stabil.

Nu a trecut multa vreme, si prietenul meu mi-a trimis un mesaj in care imi spunea ca isi inchide contul de mail prin care comunicam cu el din cauza depresiei si a problemelor financiare prin care trecea, si ca vrea sa isi ofere mai multe sanse reluand relatia cu "sotia" lui. Nu degeaba am pus intre ghilimele "sotia." Il intrebasem de multe ori daca era insurat, iar imi spusese de fiecare data ca era divortat.

Nu cred ca este nevoie sa mai spun ca de atunci nu am mai putut lua legatura cu el. Simt o mare durere in suflet. Am pierdut un prieten si un barbat de care era indragostita. Imi lipsesc conversatiile zilnice cu el de pe messanger. Conversatii uneori stupide, dar atat de dragi mie!

Prietenele mele imi tot spun niste lucruri rasuflate care nu ma ajuta deloc, ca sunt multi alti barbati deosebiti si singuri in lume, ca el a fost un nemernic etc.

Am fost oare o proasta? Nu mi-am dat seama de adevaratele lui sentimente fata de mine? Nu mai sunt sigura pe nimic! Ma tem ca nu voi mai putea niciodata sa ma apropii atat de mult de vreun alt barbat...
Maria"

Iata si raspunsul meu pentru Maria:

Buna Maria,

Desigur ca nu ai fost o proasta! Tinzi sa ai incredere in cei din imediata ta apropiere si ai avut speranta ca iti vei gasi fericirea. Se pare ca "prietenul tau" a indrugat minciuni atat tie cat si sotiei lui, nu-i asa? Probabil ca acest lucru te doare nespus de mult si, cel putin deocamdata, nu ai cum gasi nici un fel de alinare, dar exista destul de multi oameni asemeni pretenului tau care incearca sa sa se elibereze de o povara fara a dori neaparat sa ii raneasca pe altii, sau fara sa constientizeze cat de mult rau pot face.  Sunt aproape sigura ca el se gandeste la tine la fel de mult cum te gandesti tu la el, dar a trai in minciuna nu duce niciodata la ceva bun , ci la frangerea inimii altcuiva. Probabil ca nu este un om responsabil, capabil sa inteleaga cat de mult te-a indurerat. Din nefericire, gestul lui te-a adus in preajma unei crize personale, te-a facut sa te indoiesti de tine insuti si de viitorul tau in general. Ma tem ca nimeni si nimic nu te poate ajuta in aceasta situatie. Numai timpul vindeca astfel de rani profunde. Nu trebuie sa te temi ca nu te vei mai putea apropia niciodata de un alt barbat. Increde-te in capacitatea ta de a depasi acest impas, de a-ti cicatriza ranile sufletesti si a deveni mai puternica.
Diana

Astept cu interes parerile voastre despre aceasta poveste adevarata...


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

O iubesc, dar ma inseala | Ma inseala, dar o iubesc 

Povestea de dragoste a Giuliei

Povestea care mai bine nu mai era | Poveste adevarata 
Barbatul care ascunde ca e insurat | Poveste adevarata Barbatul care ascunde ca e insurat | Poveste adevarata Reviewed by Diana Popescu on iunie 26, 2014 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Pentru Maria . Uneori iubirea care se desfasoara mai mult de la distanta produce emotii foarte puternice pentru ca noi o cream asa cum dorim, nu cum este in realitate. Va trebui sa treaca timp pana te vei obisnui sa nu mai astepti mesajele, telefoanele lui. Nu incerca sa il cauti, nu ii lasa mesaje. Daca a luat decizia de a te parasi, s-ar putea sa te respinga intr-un mod care sa te afecteze si mai mult. Nu incerca sa gasesti rapid un barbat care sa-l inlocuiasca pe el, tu inca ai nevoie de timp ca sa te linistesti. Citeste carti care te ajuta sa gandesti pozitiv, sa vezi situatia ca pe o lectie din care ai putut invata multe lucruri utile. Incearca sa inlocuiesti gandurile despre el cu niste afirmatii : "Imi multumesc ca ai fost in viata mea. Te iert pentru tot. Cu iubire si pace te las sa iti gasesti linistea. \ Ma iert pe mine. Sunt linistita . Sunt perfect sanatoasa. Sunt Linistita." Cauta sa iti umpli timpul liber: stai cu copilul prietenei tale cand ea are nevoie sa faca cumparaturi, mergi in vizita la o ruda in varsta si ajut-o - fa ceva care sa te faca sa te simti utila. Si nu uita ca cineva de Sus vede mai departe si poate te-a indrepatat pe un alt drum, pentru ca cel pe care mergeai ducea spre prapastie. Iti doresc sa gasesti feticirea in tine si apoi sa o poti darui altora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria, va fi mai greu in aceste luni de vara dar peste un an vei fi bine si o sa-ti aduci aminte de aceste clipe. Ai incredere in tine si sunt sigura ca stii ca nu era ceea ce meritai si ca el nu era persoana potrivita pentru tine. Am trecut si eu prin acest chin si acum, dupa un an, imi pare bine ca a plecat din viata mea(el nu era casatorit dar se culca cu oricine accepta si cine ii cadea in plasa- iar persoane de acest fel sunt la tot pasul si nu refuza nimic; pe mine nici nu a pus mana macar dar s-a indragostit foarte tare pentru ca am stiut sa ma tin tare si sa impun respect -de aici si frustrarea lui ca nu am fost a lui si in fata prietenilor lui a picat cam rau dupa ce inainte le spusese ca are intentii serioase cu mine). Cred ca ai simtit in perioada cat ati vorbit ca unele lucruri nu erau asa cum trebuia si ca el nu se comporta normal. EL trebuia sa fie barbat si nu avea dreptul sa se foloseasca de tine, de sentimentele si viata ta. Iti dai seama ca el avea acasa o sotie si poate si copii? Tu erai "cealalta" si intr-o zi te trezeai cu sotia lui la usa sau la servici! Tu erai cea care i-ai distrus viata de familie si putea sa nu recunoasca nimic si chiar sa dea vina pe tine ca l-ai sunat, abordat si altele..........Probabil ma crezi dura si la acest moment nu accepti punctul meu de vedere dar o sa iti dai seama peste o perioada ca este bine ca a plecat. Tu ce crezi ca i-a spus sotiei acasa? Daca tinea la tine, era acum langa tine! Curaj, Maria. Poti sa treci peste asta si ai grija de tine. Nu te indeparta de prietenii tai, accepta-le prezenta si lasa-i sa te ajute. Eu i-am lasat(dupa multe luni ) sa imi faca cunostinta cu alta persoana (am vorbit cu el 5 minute si apoi am plecat pentru ca am crezut ca o sa mi se intample acelasi lucru - mi-am dat seama ca gresesc si i-am dat o sansa si lui si mie si nu am gresit dar acum sunt mult mai atenta la tot ce imi trezeste suspiciune, la vorbe, reactii,, gesturi pentru ca nu mai vreau sa trec prin ce am trecut) Ei se pot ascunde foarte bine dar acest lucru il fac doar cei care au ceva de ascuns. Un barbat bun, curat, de incredere te va face centrul vietii lui si nu raspunzatoare de greselile lui! Zambeste Maria si mergi inainte, nu te lasa trasa inapoi! Toate cele bune si mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fruntea sus si inainte,nu are rost sa-ti irosesti zilele plangand dupa ceva intangibil.Fuse fuse si se duse,esti inca tanara ,plina de viata si multa dragoste de daruit.DON'T WORRY BE HAPPY!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Povestea ta e o "pilda" internautica, ia din ea ceea ce te conforteaza, restul arunca peste bord.

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria, te-a mintit si el deja a ales (este acasa la el la sotie! nu cu tine). Nu are rost sa plangi, sa te consumi, sa-ti strici sanatatea. Priveste ceea ce ai trait ca pe o experienta, vezi partea buna, sigur ai invatat ceva care te va face mai puternica de acum incolo si ai sa stii cum sa gestionezi lucrurile pe viitor. Ocupa-te numai de tine in perioada asta, du-te la masaj, electrostimulare (sunt oferte pe siteuri de reduceri la preturi de pana in 10 lei), zboara cu avionul, sau mergi la un concert, teatru, la plaja, scrie despre ceea ce este in sufletul tau, trairile tale, citeste, poti sa faci voluntariat, sunt multe lucruri care te vor alina si alinta. Cuvintele lui le poti auzi si de la alte persoane, sub alta forma care te vor ajuta in perioada asta. Ai incredere in tine si in noi, cei care te sustinem, si daca noi am trecut peste astfel de ipostaze, poti si tu. A fost frumos ce ai trait dar va fi mai frumos de acum incolo!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.