Filmul Blod Ties / Legaturi de sange

Blood Ties / Legaturi de sange este un film incadrat in categoria "crime thriller", regizat de Guillaume Canet,  un remake al filmului frantuzesc Les liens du sang de Jacques Maillot, adaptat dupa romanul cu acelasi nume scris de Bruno si Michel Papet. Cu un scenariu apartinand lui Guillaume Canet si James Gray, filmul Blood Ties / Legaturi de sange ii are in distributie pe actorii Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis, James Caan si Matthias Schoenaerts.

Blod Ties / Legaturi de sange - film
Blod Ties / Legaturi de sange
Actiunea fimului are loc in Brooklyn in 1974.  Clive Owen si Billy Crudup joaca rolul unor frati aflati la limitele opuse ale legii. Violentul, impulsivul Chris (Clive Owen) tocmai a ispasit noua ani de inchisoare pentru o crima. Bunul dar nervosul sau frate, Frank (Billy Crudup) este un ofiter de politie care accepta cu greu ca fratele sau proaspat eliberat sa stea in aceeasi casa cu el, cu sora lor Marie (Lili Taylor) si cu Leon (James Caan), tatal lor grav bolnav, cu un plaman lipsa.

Cele mai multe dintre persoanaje sunt italo-americane, desi etnia lor este foarte putin scoasa in evidenta, cu exceptia lui Frank, avand o iubita afro-americana casatorita cu altcineva, Vanessa (Zoe Saldana), care il acuza ca ii este rusine cu ea din cauza faptului ca este neagra. Scarfo (Matthias Schoenaerts, intr-un din cele mai infricosatoare roluri din film), sotul lui Vanessa, este intemnitat dupa ce Frank il arestase pentru port ilegal de arma.

Incercand sa duca o viata cinstita, Chris isi ia un job la un garaj in timp ce se straduieste fara succes sa isi reia relatia cu sotia sa blazata, dependenta de droguri, Monica (Marion Cotillard), care ajunsese sa se prostitueze pentru a intretine cei doi copii ai lor in vreme ce el era in inchisoare. Chris isi indreapta apoi atentia spre Natalie (Mila Kunis), o colega de munca, cerand-o in cele din urma in casatorie. Dupa ce isi paraseste jobul fara nici un fel de perspective de la garaj, el incearca sa inceapa o mica afacere cu un prieten, dar cazierul lui il impiedica sa faca acest lucru.

Iata si trailerul filmului Blod Ties / Legaturi de sange, tradus si subtitrat in limba romana:


Silit sa revina la viata de infractor, el face acest lucru cu incrancenare. Intr-una din scenele de actiune ale filmului, Chris participa la jefuirea unei masini blindate, ajungand fata in fata cu Frank, care isi alerteaza colegii din politie fara a mentiona insa implicarea fratelui sau. Ce urmeaza, va las pe voi sa descoperiti...

Exista cateva momente bune si interpretari de valoare in Blod Ties / Legaturi de sange, dar filmul, in pofida dramatismului relatiei ura-dragoste dinte cei doi frati, nu reuseste parca sa creeze atmosfera unei identitati, comuniuni familiale ce rezista lumii din afara.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Da Vinci's Demons - Demonii lui Da Vinci

Game of Thrones, sezonul 5

Filmul Edge of Tomorrow / Prizonier in timp
Filmul Blod Ties / Legaturi de sange Filmul Blod Ties / Legaturi de sange Reviewed by Diana Popescu on iunie 28, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.