Psihologia omului care vei fi peste 10 ani - Video

Poate ca unii dintre cititorii mei vor gandi ca titlul acestui articol este cumva absurd... "Cum adica psihologia omului care voi fi? Peste 10 ani, mai mult sau mai putin, voi fi tot cel care sunt acum, cu aceeasi psihologie! Ce-i nonsensul asta?" Ei bine nu este deloc un nonsens! Asa cum ne explica in acest video psihologul Dan Gilbert, "Fiintele umane sunt intr-un progres (proces, i-as spune eu) despre care cred, in mod gresit, ca s-a incheiat." Ne schimbam in continuu, imperceptibil cel putin pentru noi insine. Daca vezi o persoana zi de zi, nu iti dai seama despre schimbarile petrecute cu ea, dar nu acelasi lucru se intampla atunci cand intalnesti pe cineva dupa un an, cinci sau zece ani... Traiesti zilnic in pielea ta, asa nu prea ai cum sa distingi cum si cand te-ai transformat.

In acest video (tradus si subtitrat de mine in imba romana), Dan Gilbert ne impartaseste concluziile unui recent studiu psihologic despre un fenomen numit "iluzia sfarsitului istoriei (personale)," in care ne imaginam ca persona care suntem acum este persoana care vom fi in tot restul vietii noastre. Urmareste acest scurt film si vei avea niste revelatii despre tine si despe cei din jurul tau!

Aceasta conferinta video face parte din TEDtalks, un podcast video zilnic in care ganditorii de elita, oamenii de exceptia ai lumii isi prezinta ideile de-a lungul a 18 minute, sau chiar mai putin.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Uitam frumusetea, ne amintim mai ales uratenia!

Te pricepi sa minti sau nu? Afla in 5 secunde!

Psihologia "fetelor rele" | De ce femeile sunt scorpii?
Psihologia omului care vei fi peste 10 ani - Video Psihologia omului care vei fi peste 10 ani - Video Reviewed by Diana Popescu on iunie 09, 2014 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Este ce va normal ca sa te schimbi peste 10 ani avand in vedere ca nu suntem singuri, comportamentul nostru poate fi influentat de cei din jurul nostru prin: nastere,pietenie,dragoste,rautate,ambitie,orgoliu,intamplari nedorite,moarte.
    Arseniu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de parere ca toti oamenii au o structura a constiintei lor (care ramane stabila - ca un fel de "schelet"), pe care se formeaza personalitatea. Iar aceasta poate sa aiba urcusuri si coborasuri. Dar per ansamblu tendinta este de crestere. Este exact cum este cand te uiti la pretul aurului, la grafic. Ai impresia ca el urca si coboara. Dar daca te uiti la graficul de la inceput si pana la sfarsit (nu doar la o bucatica), s-ar putea sa observi ca tendinta generala este de urcare a pretului. Exista schimbare si evolutie (mai mica sau mai mare), in functie de mai multi factori, atat de factori interni cat si de factori externi. Timpul, din punctul meu de vedere, este liniar. Noi oamenii il folosim ca punct de referinta, ca modalitate de a ne raporta la anumite variabile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: luminitadumitru1974@yahoo.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. ANUNT IMPORTANT PENTRU TINE!
    Am satisfactia de a lucra intr-un proiect in plina expansiune, nu este un job, ci o afacere, care imi ofera multe oportunitați ca de exemplu piata online mondiala, foarte mult timp liber , bucuria de a lucra de acasa in fața calculatorului. Proiectul este la stagiul national , in scurt timp vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie si imi doresc colegi ambitiosi, cu vise si dorința de independența financiara ! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - seriozitate Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time/full-time, la alegere. Plata veniturilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati, va rog contactati-ma pe email: maginstal54@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.