Cum sa fii tu insuti - O poveste de Kahlil Gibran

Aceasta poveste a lui Kahlil Gibran despre nazuinta de a fi tu insuti si a nu iti lasa viata influentata de cei din jurul tau am descoperit-o, cu putin timp in urma, pe blogul lui  Paulo Coelho. Alaturarea numelor lui Gibran si Coelho, dar si mesajul simplu si revelator al acestei povesti, m-au determinat sa o traduc in romana si sa v-o daruiesc...

O poveste de Kahlil Gibran
Cum sa fii tu insuti
Pe cand ma plimbam, fara nici o tinta precisa,  pe aleile din gradina unui azil de nebuni, am dat peste un tanar care citea o carte de filosofie.
Comportamentul sau si evidenta sa stare buna de sanatate mentala m-au facut sa-l remarc printre ceilalti pacienti de acolo.

M-am asezat pe banca, langa el, si l-am intrebat:
"Ce faci aici?"

El s-a uita la mine, luat prin surprindere. Observand, totusi, ca nu sunt unul din doctori, mi-a raspuns:
"Este foarte simplu. Tatal meu, un avocat de succes, a vrut sa fiu asemeni lui. Unchiul meu, care detine un imens imperiu financiar, a dorit sa ii urmez calea. Mama mea nazuia sa fiu o reflectare a prea iubitului sau tata. Sora mea mi-l dadea intotdeauna drept exemplu pe sotul ei ca un om care a reusit in viata. Fratele meu a incercat sa ma antreneze pentru a fi un atlet de prima marime, la fel ca si el.

Acelasi lucru mi s-a intamplat la scoala, cu profesorul meu de pian si cu cel de engleza. Fiecare dintre dascalii mei era convins si hotarat ca este cel mai bun exemplu pe care l-as putea urma. Cu toate astea, nici unul dintre ei nu s-a uitat la mine ca la un simplu om, ca la o individualitate, ci ca la o reflectare a personalitatii sale.

Asa ca am decis sa ma internez la casa de nebuni. Cel putin aici, pot fi eu insumi.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Crima si pedeapsa - Kahlil Gibran

Casatoria - Kahlil Gibran

Khalil Gibran despre valoarea frumusetii si cea a banilor
Cum sa fii tu insuti - O poveste de Kahlil Gibran Cum sa fii tu insuti - O poveste de Kahlil Gibran Reviewed by Diana Popescu on octombrie 29, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru articol (si nu doar pentru acesta). Desi nu realizam asa este, multe persoane au impresia ca stiu ce e mai bine pentru cel din fata lor, desi unii nu sunt constienti de asta. Sunt convinsa ca si eu am fost in aceasta postura. Consider ca este foarte important ca fiecare om sa se cunoasca pe el si sa fie centrat asupra lui, dar nu intr-un mod egoist ca apoi sa ii poata ajuta/sprijinii si pe cei de langa el.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.