Cum sunt santajata de un spammer | Cum se santajeaza un blogger

Da, dragii mei, in ultima vreme era sa pic in capcana unui santaj ordinar al unui spammer. Scriu acest articol si pentru a-i demonstra respectivului/respectivei ca nu imi este teama de tacticile sale murdare, dar si pentru a-i avertiza pe alti bloggeri despre amenintarile puturoase, meschine si insignifiante ale unor oameni de nimic. Oricum, in randurile de mai jos, am sa dau de gol stratagemele sale de doi lei...


Cum sunt santajata de un spammer
Cum se santajeaza un blogger
Muncesc de cativa ani buni la acest blog. Muncesc cu adevarat. Nici un articol al meu nu a fost copiat sau nu a fost, asa cum se zice, "copy/paste." Pentru a se asigura de acest lucru, oricine poate da copy pe o postare a mea si sa o puna apoi pe cautarea Google. Daca se va ivi ceva similar cu ceea ce am scris eu, va apare intrucat alte persoane mi-au copiat articolele punand sau nu linkul de unde l-au luat, adica diane.ro. Nu am, asadar, nimic sa-mi reprosez din acest punct de vedere. Este vorba in primul rand despre un fel de mandrie de blogger/publicist si, in al doilea rand, despre faptul ca Google nu te apreciaza atunci cand ai continut furat sau copiat.

Ce a facut santajistul meu? Pentru ca am lasat de mult timp la liber comentariile, fara a le mai modera, increzatoare fiind in bunul simt al celor care vin pe blogul meu, a inceput sa dea niste comment-uri rauvoitoare, calomnioase despre blogul meu. Poate ca am gresit pentru ca le-am anulat, gandind ca noii veniti pe blog ar putea sa le creada. Poate ca ar fi trebuit, de la bun inceput, sa le permit sa ramana si sa argumentez ca sunt lipsite de adevar. Desi, imi era cat se poate de clar ca santajistul meu nu era deloc o persoana de buna credinta si ca urmarea sa se razbune sau sa obtina ceva. Am banuit lucrul acesta de la inceput...
Dupa ce ma acuza ca nu sunt decat un blogger "copy-paste," imi reprosa faptul ca m-am legat in cateva articole de ale mele ("Diana va cere o mana de ajutor | Spamuri din comentarii pe diane.ro" si "Lista neagra cu adrese de email de spammeri") de spamerii care imi posteaza pe comentarii tot felul de anunturi cu locuri de munca (nu se stie cat de reale). Iata cum se exprima: "Cei care pun anunturi cu locuri de munca pe blogul tau poate ca este singura lor sursa de venit." (Ati remarcat, cred, "gramatica" din aceasta fraza). Inteleg ca sunt oameni care incearca sa faca un ban in plus pe internet, dar nu pot sa accept sa se foloseasca de blogul meu. Vor sa faca bani? Foarte bine! Sa inceteze sa paraziteze blogurile si siteurile (asemeni unor purici ori paduchi), sa isi puna mintea la treaba si sa isi faca un blog ori un site (e gratis), si nu sa profite de cei care se straduiesc cu adevarat sa faca ceva pe net!

Iata cateva mostre de comentarii pe care mi le-a transmis santajisul meu/santajista mea pe blog de cel putin 10 ori pe zi:


"Diana... nu-ti inteleg revolta si cuvintele "banditi", "parsiveniile", "interventii nerusinate" cand intreg blogul tau este un copy/ paste, articol cu articol... ai vreun articol pe acest blog gandit si scris de tine?... nu cred. Asta nu te deranjeaza cand copii (furi) articole de la altii si ti le insusesti fara sa indici sursa? Cei care pun anunturi cu locuri de munca pe blogul tau poate ca este singura lor sursa de venit. Cat de ipocrita esti?... sau nu?... atunci stergeti blogul si incepe de la capat fara sa mai copii articole ca sa nu te incadrezi si tu in "banditi", "parsivenii"... dar daca nu... lasa-i si pe altii sa traiasca... Diana citeste si articolele pe care le lipesti aici, unele dintre ele te vor face mai buna... Diana Dan M"

"Diana nu mai fura articole de pe net... nu-ti inteleg revolta si cuvintele "banditi", "parsiveniile", "interventii nerusinate" cand intreg blogul tau este un copy/ paste, articol cu articol... ai vreun articol pe acest blog gandit si scris de tine?... nu cred. Asta nu te deranjeaza cand copii (furi) articole de la altii si ti le insusesti fara sa indici sursa? Cei care pun anunturi cu locuri de munca pe blogul tau poate ca este singura lor sursa de venit. Cat de ipocrita esti?... sau nu?... atunci stergeti blogul si incepe de la capat fara sa mai copii articole ca sa nu te incadrezi si tu in "banditi", "parsivenii"... dar daca nu... lasa-i si pe altii sa traiasca... Diana citeste si articolele pe care le lipesti aici, unele dintre ele te vor face mai buna... Diana Dan M"

"Diana Popescu o hoata. Scriu si tot scriu (copii si tot copii) despre lucrurile care inseamna ceva cu adevarat pentru mine. Astrologia, horoscoapele si, paradoxal poate, psihologia, poezia si stiinta, imi sunt deopotriva aproape, ajutandu-ma sa descopar mereu noi dimensiuni ale lumii si fiintei mele (noi dimensiuni ale hotiei, minciunii, falsitatii) Nu tii greata de persoana ta cat esti de falsa?"


Oricum, pana la urma, santajul a iesit la iveala! Nu era vorba despre faptul ca as fi furat sau nu articolele altora, ci despre faptul ca ma legasem de "gandaci"... De spammeri! Iata ultimul si cel mai relevator comentariu primit de la "prietenul" meu, al carui IP l-am descoperit deja, si il pastrez asa, ca o rezerva, in cazul in care continua sa-mi mai faca probleme:

"Diana daca vrei sa facem pace stergi articolele "Diana va cere o mana de ajutor | Spamuri din comentarii pe diane.ro" si "Lista neagra cu adrese de email de spammeri", cel cu "Ce este spam | Spam prin email si spam pe site/blog" il poti lasa iar eu promit ca nu iti mai comentez pe blog sau pe facebook sau oriunde ar fi, mai inchide ochii la cei cu anunturi, stiu ca tu din traficul pe blog si comentarii existi si bineinteles din clickuri pe publicitate. In cazul asta imi cer iertare daca te-am suparat, daca nu continuam... Batem palma? Dienuta??? Dan M"

Dragi bloggeri, daca cedam unor santajisti, unor hoti de buzunar ca asta, cum am putea rezista santajelor unor dregatori suspusi pe care ii prindem cu mata in sac? Voi ce credeti?


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Diana va cere o mana de ajutor | Spamuri din comentarii pe diane.ro

Lista neagra cu adrese de email de spammeri (Apropo, voi reactualiza lista!)

Ce este spam | Spam prin email si spam pe site/blog
Cum sunt santajata de un spammer | Cum se santajeaza un blogger Cum sunt santajata de un spammer | Cum se santajeaza un blogger Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 11, 2015 Rating: 5

16 comentarii:

  1. NU mai lasa comentariile la liber, nu faci decat sa atragi specimene de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. recomand akismet.
    nu mai ai probleme nici cu spam-urile, nici cu ”șantajiștii”

    RăspundețiȘtergere
  3. Am scris de mai multe ori despre hateri şi am subliniat faptul că dacă tu sau blogul tău aţi intrat în gura lor ar trebui să fie motiv de mândrie. Înseamnă că tu şi/sau blogul tău contaţi în blogosferă. De multe ori, un hater te acuză de plagiat, dovedind că habar n-are de libera circulaţie a informaţiilor. De asemenea, pe acuză că ai fi spammer, fiindcă tu publici mai mult decât el, fiind mai productivă. Unei astfel de persoane îi dai apă la moară răspunzându-i sau arătând că-ţi pasă. Singura modalitate de a scăpa de hateri de pe blogul tău este raportarea ca hărţuitor şi va primi interdicţie să-ţi mai vadă blogul.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce strategie a ales si hater-ul ala :))) ... acum si-a dat seama ca-l afecteaza prea mult publicitatea negativa si s-a gandit sa retuseze imaginea sa online.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am inteles care era amenintarea. Am vrut sa imi dau seama daca merita sa iti pui mintea la contributie pentru a o combate. Dar din ce observ e vorba doar de un agramat inofensiv...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai femeie cu ce te-am santajat? Du-te la politie daca crezi asta si daca te lauzi ca ai IP meu. Esti si cu capul, unde ai vazut zeci de comentarii pe blogul tau? Astea care le-ai pus aici sunt toate comentariile. Eu nu sunt spammer, nu-ti pun niciun anunt cu locuri de munca si nici nu am personal nimic cu tine, doar cu faptul ca vrei sa pari "Alba ca Zapada" ceea ce nu-i cazul. Cand traduci niste articole din engleza, este o munca dar nu inseamna ca articolele iti apartin. Nu stiam ca tu esti autoarea horoscopului sau a horoscopului chinezesc. Vrei sa faci tu lumea mai buna?
    Daca esti asa cinstita de ce ai indicat sursa numai la articolul "Ce se intampla in creierul unei femei care devine mama"? Iar pentru articolul asta ar trebui sa-mi multumesti, cred ca e singurul creatia ta si in asta jumatate m-ai copiat. Nu te da o victima ca nu esti atat timp cat copii articole si nu le indici sursa, stii numele care il primesc cei care copie.
    Am dreptul sa-mi spun parerea despre articolele din blogul tau si cand o sa fie creatia ta o sa fiu printre primii care te felicita, pana in acel moment nu am pe cine. Pe tine te deranjeaza ca stiu cum functioneaza lucrurile si ca mi-am spus parerea, adica adevarul in comentariile mele.
    Dan M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am dat dovezi clare ale santajului tau ... Ce vrei mai mult... de indata ce le voi spune tuturor bloggerilor din Romania cine esti, nu vei mai exista pe internet. Te-ai pus cu mine, te-ai pus cu totii bloggerii din Romania. Daca ma mai deranjezi, o sa te pui cu bloggerii din toata lumea!

      Ștergere
  7. Diana, in primul rand nu ii mai publica acestui tip comentariile daca te deranjeaza atat. Cand le-ai descoperit, ar fi trebuit sa i le stergi sau sa i le lasi fara sa comentezi si cel mult sa razi in sinea ta de el. S-ar fi plictisit repede. Nu iti face griji ca iti afecteaza imaginea. Chiar si acum, ca i-ai lasat comentariile vizibile, tot se vede de departe ca este vorba de calomnie. Este evident pentru oricine te citeste ca el e cel agramat, de la care tu nu ai avea vreodata nevoie sa "furi" nimic. Toti cei care te citim constat stim cat muncesti, ca ai continut unic, la care muncesti mult si sunt convinsa ca prea putini cred cu adevarat magariile unuia ca el. De ce, asadar, ai cadea in aceasta capcana? Atentie, daca omul voia sa isi faca reclama pe munca ta, nu mai publica "Anonim" mesajele, ci dadea direct link catre blogul lui. Mie mi se pare mai degraba evident ca tipul este doar un individ care probabil a vrut la inceput sa iti atraga atentia (personal) dar a dat in furie si in bucuria josnica de a te hartui. Aceasta nu mai este un drept al lui (tu te gandeai ca toti au dreptul la "opinie"?). Este ilegal sa hartuiesti oamenii, e comparabil cu a trimite bilete de amenintare cuiva, mai ales ca on-line exista si DOVADA ca o faci. Aici vorbim despre continut media, nu e o joaca, este tot un fel de ziar - iar totul se vede, nu doar ce scrii tu, ci si de unde iti vin comentariile, publicul. Tu nu iti poti minti advertiserii, dar nici altii nu te pot minti pe tine. Este presa viitorului si de aceea eu o ador. Stii vorba aia, verba volant, scripta manet? E un avantaj acesta, pentru ca mesajele scrise pot fi folosite ca proba in instanta. Pe scurt, vei putea sa te aperi de acest individ in mod legal daca iti bati capul cu el. Dar sfatul meu este ca din acest moment sa il ignori. Nu te mai stresa. Nu ii mai publica nimic. Si mai ales nu mai lasa comentariile la liber pe viitor. Asa cum bine ai zis este pagina ta, ai toate drepturile asupra ei. Sunt si eu blogger, am facut de mult asta cu comentariile, da, tot pe blogspot, pentru ca acum cativa ani mi se intampla la fel. Nu stiu daca unii fac spume ca eu am trafic bun (poate chiar isi doresc sa ma mai injure) dar nu imi pasa, pentru ca nu stiu cati sunt si ce ar zice. Nu au decat sa isi sparga energiile negative in propriul cap. :) Sa ai o zi frumoasa si felicitari pentru ceea ce scrii. Te urmaresc de cateva luni: tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos mod Diana de a-ti face reclama, inventând un "santaj" de la un spammer. �� Atâta timp cat comentariile sunt anonime, poti posta chiar tu ca sa faci show. Sau poate ca, daca el chiar exista, (fiindcă am văzut ca te pricepi si la horoscoape), a văzut la tine si cealaltă fata a ta, ca doar esti in gemeni, nu poti nega asta.
    Nu scapa nimeni de spam-uri ci doar tu faci mare caz pe tema asta, repet, probabil pt a atrage atenția. Putin penibil, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, comentariile sunt anonime, la fel ca si al tau. Santajistul real (si nu inventat, asa cum ai meschinaria de a crede) avea motive evidente pentru a nu-si da de gol identitatea. Care sunt asadar motivele tale? Oare pentru ca ai facut un comentaru rautacios, pe care nu vrei sa ti-l asumi? Probabil. Stii ceva? Fiecare om gandeste prin prisma valorilor sale, isi reflecta motivatiile ascunse si modul de a gandi in felul cum interpreteaza intentiile altora. Ei bine, in cuvintele tale nu faci decat sa te dai de gol, sa ii asumi cuiva (mie) lucruri care iti stau tie in fire sa le faci. Intr-adevar penibil, nu-i asa?

      Ștergere
  10. Da Diana, am comentat anonim, dar asta doar pt a-ti arata cat de usor este sa faci acest lucru. Dar anonimatul meu nu arata ca tu intr-adevăr esti "hartuita", nu-i asa? Cat despre "gramatica" "atacatorului" tău, foarte haios este ca tu chiar in acesta postare ai vreo 2 topicuri de fraza absolut aiurea (vezi primul paragraf de exp). Te vad ca stii sa te exprimi deci pot presupune ca "gramatica" ta arata ca atunci când ai scris traiai o emotie foarte puternica sau scriai ceva neadevărat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dovada ca ti-e teama de ce pot răspunde este ca nu mai lasi comentarii fara aprobare! Am atins cumva un punct sensibil? Cu ce? Cu zodia gemeni cu 2 fete sau cu nevoia ta de a iesi in evidenta cu orice pret?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Nu ti-ai facut bine temele. Sunt nascuta in zodia Leului si nu in cea a Gemenilor.
      2. Faptul ca ai scris marius la finalul comentariilor nu dovedeste nimic. E tot un fel de anonimat atat vreme cat nu contine un link catre un cont Google.
      3. Nu imi este deloc teama de ceea ce poti raspunde.
      4. Prin stilul abordarii, aduci tot mai mult cu santajistul meu. Poate ca esti chiar el.
      5. Conversatia noastra nu este deloc productiva, asa ca am sa-i pun capat aici.
      Bye-bye

      Ștergere

Un produs Blogger.