Serialul TV Seinfeld, obiect de studiu pentru psihiatri!

Recunosc ca sunt vinovata! Declar pe propria raspundere ca pe data de 1 ianuarie am urmarit la Pro Cinema mai multe episoade din vechiul serial TV Seinfeld, si mai mult decat atat, am ras in hohote! Daca unii nu gusta totusi acest film, si il considera drept un show de nimic despre nimic, psihiatrii au ajuns sa il transforme intr-un adevarat obiect de studiu!

Nebunii din seinfeld
"Nebunii" din Seinfeld
Studentii  de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School invata despre afectiunile psihiatrice printr-un program special, numit "Psy-feld," initiat de doctorul Anthony Tobia, avand la baza serialul Seinfeld.

Dr. Tobia a creat o serioasa date de baze focalizata asupra studiului psihiatriei pornind de la toate episoadele filmului. Studentii din anul trei si anul patru se vad astfel nevoiti sau au placerea sa urmareasca saptamanal cate doua episoade din serial, pentru a discuta apoi despre aspectele psihopatologice existente in fiecare.

Conform lui Anthony Tobia, in Seinfeld "avem un grup foarte divers de trasaturi ale personalitatii caracterizate de o adaptare eronata la nivel individual... Atunci cand aduni toti acesti prieteni impreuna, dinamica lor creaza literal o intriga: trasaturile obsesiv compulsive ale lui Jerry combinate cu cele schizoide ale lui Kramer, cu inabilitatea lui Elaine de a inchega relatii semnificative si cu egocentrismul lui George." Diagnosticul pentru Newman: "foarte, foarte bolnav!"

Oricum, studentii gasesc ca acest exercitiu inedit de invatare nu este numai amuzant, ci are si darul de a fi mult mai practic si cu exemple mult mai sugestive decat textul unei carti de specialitate.

Dr. Tobia nu s-a limitat numai la atat, ci a scris recent si un studiu academic ce analizeaza cinci dintre prietenii lui Elaine din serial pentru a explica afectiunea iluzionarii ce o caracterizeaza pe aceasta. De asemeni, el interactioneaza cu studentii sai prin Twitter relativ la afectiunile psihiatrice dintr-un alt serial care m-a pasionat, si anume "Fargo."

Se pare ca imi plac numai seriale cu "nebuni," asa ca ar trebui, poate, sa ma intreb daca nu am si eu cumva o pasarica la cap sau, cine stie, poate un intreg stol!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Ce este depresia? | Simptomele depresiei

FUNDATIA lui Isaac Asimov: Un nou serial SF marca HBO

Serialul Penny Dreadful sezonul 2 - Trailer
Serialul TV Seinfeld, obiect de studiu pentru psihiatri! Serialul TV Seinfeld, obiect de studiu pentru psihiatri! Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 03, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.