Degetele femeilor le prevestesc succesul in cariera (Stiinta)

Potrivit unui nou studiu stiintific, lungimea degetelor unei femei este direct asociata cu succesul ei in cariera. Femeile care au degetul aratator mai scurt fata de cel inelar sunt intr-o mai mare masura capabile sa se afirme intr-un job traditional masculin, precum cel de avocat sau manager in industrie, in vreme ce, acelea al caror deget aratator este mai lung decat degetul inelar sunt, probabil, destinate unor cariere tipic feminine, precum cele de infirmiera sau invatatoare.

Degete femeie
Raportul degetelor, cunoscut sub numele de raportul 2D:4D este legat de cat testosteron (hormon masculin) are la dispozitie fetusul din pantecele unei femei. Femeile cu un raport 2D:4D mai scazut au fost expuse unui mai inalt nivel de testosteron decat cele cu un un raport 2D:4D mai mare. Un aflux sporit de testosteron in perioada prenatala conduce catre o o mai mare incredere in sine, agresivitate si capacitate de asumare a unor riscuri.

Pe parcursul acestui studiu, oamenii de stiinta de la Universitatea nationala de cercetare din Rusia au masurat degetele a 1.500 de femei si barbati, si au observat diferente notabile ale raportului 2D:4D numai la femei, si mai cu seama la mana lor stanga.

Acest studiu a fost publicat recent in jurnalul "Personality and Individual Differences" (Personalitatea si diferentele individuale). Un alt studiu, dat publicitatii saptamana trecuta de catre Universitatea Oxford, a stabilit ca raportul 2D:4D poate prevesti loialitatea dintr-o relatie de cuplu. Oamenii cu degetul inelar si aratator aproximativ egale sunt mai inclinati, se pare, sa le fie credinciosi persoanelor iubite, in vreme ce, acei cu un deget inelar mai lung au predispozitia de a-si insela partenerul de cuplu!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Ce dezvaluie degetele despre personalitatea ta?

Semnele mainilor, limbajul degetelor

Semnificatia degetelor mainii si inelele potrivite acestora
Degetele femeilor le prevestesc succesul in cariera (Stiinta) Degetele femeilor le prevestesc succesul in cariera (Stiinta) Reviewed by Diana Popescu on februarie 23, 2015 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Foarte interesant si util! nu stiam! si ma bucur de aceasta informatie! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. E corect. Inelarul mai mare ca arătătorul dovedeşte o cantitate mai mare de testosteron. Cei cu inelarul mai mic decât arătătorul, s-a dovedit ştiinţific că.....sunt homosexuali, mă rog au tendinţa. Aşa se explică fidelitate lor mai mare în cuplu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, n-are sens ce spui!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.