Charlie, Charlie, esti aici? | Un ritual demonic de pe internet

Charlie, Charlie, esti aici? Asa incepe incantatia unui ritual demonic ajuns viral pe internet, mai ales pe Twitter, in ultimele zile, si care a fost preluat si in Romania, chiar si de copiii din  clasele gimnaziale! O combinatie intre tabla Quija si legenda lui Bloody Mary, acest joc, in cadrul caruia este invocat un demon mexican sau un grup de demoni de aceeasi sorginte, este considerat de unii a fi periculos, asa ca nu il recomand, ci vi-l descriu, precizand si posibilele riscuri la care va expuneti daca il incercati.

Cum se joaca "Charlie, Charlie, esti aici?"


Charlie, Charlie, esti aici?
Nu este nevoie decat de o foaie de hartie si de doua creioane. Hartia este impartita in patru prin trasarea a doua linii perpediculare, rezultand astfel patru spatii, in care se scrie, in diagonala, de doua ori DA, si de doua ori NU. Creioanele sunt suprapuse in forma de cruce, punctul lor de intersectie coincizand cu cel al celor doua linii.

Participantii la joc rostesc apoi "Charlie, Charlie, esti aici?" (in engleza, "Charlie, Charlie are you here?"). Daca creionul de deasupra se misca aparent de la sine, si indica DA, inseamna sa demonul este prezent printre ei. Dupa aceea, in loc de DA si NU, sunt scrise mai multe variante de raspuns la diferite intrebari care ii sunt puse lui Charlie.

Ce ii cer oamenii lui Charlie?


Cei mai multi ii cer sfaturi de viata sau indrumari legate de viata lor amoroasa. In SUA, o impatimita a formatiei "One Direction" (lansata la X Factor) a intrebat care din membrii acesteia i-ar putea deveni sot dupa plecarea din band a lui Zayne. Fanii lui Justin Bieber ii cer lui Charlie sa le spuna cand va apare urmatorul sau album (un eveniment apreciat de unii ca fiind si mai terifiant decat un atac al demonilor mexicani!).

Trebuie sa fii politicos cu Charlie! Altfel nu stie ce fel de pericole te pandesc!


Potrivit unor utilizatori de pe Twitter, daca nu iti iei la revedere asa cum se cuvine de la Charlie, risti sa fii bantuit! Se spune ca daca parasesti brusc jocul, lasi deschisa o usa prin care demonii intra in viata ta. Formula potrivita de incheiere a jocului este, "Charlie, Charlie, ne putem opri?" (in engleza, "Charlie, Charlie can we stop?"). Nu se stie cat poate dura jocul daca raspunsul sau este NU...

Ce se intampla daca il superi pe Charlie? 


Unii afirma ca in acest caz au loc niste fenomene stranii, inspaimantatoare, ce pot culmina cu un atac fizic din partea demonului!

Brian White, din Biloxi Mississippi, pretinde ca a fost agresat de Charlie dupa ce l-a luat in bataie de joc, spunandu-i, "Nu esti real, nu esti decat o facatura, vino la mine daca esti cine zici ca esti! Arata-te aici!" Conform marturiei lui Brian,  el a fost aruncat imediat la pamant cu fata in jos si a a avut senzatia ca cineva il cresteaza cu lame de ras. Dupa incetarea atacului, prietenii sai au vazut ca spatele ii era plin de taieturi!

Demonul Charlie si biserica


Un exorcist autorizat de Vatican a avertizat fata de primejdiile care pandesc in jocul "Charlie, Charlie!" Preotul spaniol Jose Antonio Fortea a declarat ca acest ritual presupune un pericol real intrucat implica chemarea spiritelor, mentionand ca "unele spirite care sunt la radacina acestei practici le va face rau unora din cei care se dedau ei." Chiar daca jucatorii nu vor ajunge "sa fie posedati," spiritul chemat "va ramane prin preajma o vreme." Ca urmare a jocului, "alte spirite vor incepe sa intre intr-o si mai frecventa comunicare... si, in acest fel, o persoana poate avea parte de mai multe lucruri rele din partea demonilor."

Un alt preot, Fr Stephen McCarthy, a pus in garda elevii de la Colegiul catolic Saints John Neumann si Maria Goretti din Philadelphia fata de de acest ritual. "Este un joc periculos care devine popular pe social media si incurajeaza deschis tinerii impresionabili sa cheme demonii," a spus el. "Vreau sa reamintesc tuturor ca nu exista ceva ce ar putea fi numit "o joaca inocenta cu demonii... Asigurati-va, va rog, ca nu luati parte la asa ceva si incurajati-i, de asemeni, pe altii sa nu participe... Problema care apare atunci cand te deschizi unei activitati demonice este ca aceasta deschide o fereastra de posibilitati care nu poate fi inchisa cu usurinta."

Explicatia stiintifica a jocului Charlie, Charlie


Ce anume provoaca miscarea creionului superior? Nimic altceva decat gravitatia si pozitia de echilibru instabil. Desi nu este atins in nici un fel de vreun participant, creionul de deasupra este atat de fin echilibrat incat chiar si cea mai mica rasuflare sau inclinare a suprafetei de joc il poate face sa se miste.

Pe cand filmul Charlie, Charlie?


In mod sigur, popularitatea crescanda a acestui joc il va transforma intr-un film. Probabil ca cineva s-a pus deja pe treaba si ii scrie scenariul!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Bucura-te ca nu ai deschis lumina ! | O legenda urbana

Mireasa moarta – O poveste de Halloween

Legenda lui Bloody Mary | Poveste de Halloween
Charlie, Charlie, esti aici? | Un ritual demonic de pe internet Charlie, Charlie, esti aici? | Un ritual demonic de pe internet Reviewed by Diana Popescu on iunie 01, 2015 Rating: 5

11 comentarii:

  1. Aiurea, e un truc ingrozitor de ieftin. L-am incercat si eu. Sunt de preferat doua creioane noi, ortunde, care se pun perfect in echilibru. Culmea e ca daca sufl in merge, dar merge daca respiri usor, dozand aerul, cu gura intredeschisa (cum fac ventrilogii). Expiri aerul incep, pe urma cu ceva mai multe putere, cu gura intredeschisa si fara sa tugui buzele, ca sa nu te dai de gol. Pala de aer misca creionul fara nicio problema. Cautati pe Youtube, veti gasi trucul expus. Restul e regie. Daca pacalitorul stie sa expire fara sa se prinda - si va garantez ca va trebuie o cantitate infima de aer - rezultatul e garantat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desteptule si cu efectele asupra copiilor ce te faci? Degeaba l-au interzis aia in republica Dominicana prin scoli?

      Ștergere
  2. Mie mi se pare un joc stupid. Colegii mei îl joaca. Adică ii pui o multime de întrebări si el se învârte. Nu mi se pare deloc disstractiv, sincer. Asta e părerea mea oricum.😒

    RăspundețiȘtergere
  3. Charlie nu exista am incercat si EU asta dar nu s-a. Intamplat nimic Charlie Charlie nu sxista dar bloody Mary da colegele mele au incercat si Una a murit deci va avertizez in privinta cu bloody Mary. Daca incercati veti Sta 4 zile in coma iar in a5 zi vei muri. :-(:'(. Si bunica mea crede in bloody Mary este un film cu efecte speciale dar EU cred ca exista. Tteaba cu Charlie Charlie este un trucaj daca va uitati pe YouTube la videouri :-);-):-D:-);-):-D:-):-D;-):-D:-):-D:-):-):-P;-);-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine este Charlie Charlie este o inventare nu EXISTA este un personaj inventat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunteti Tori pampalai credeti in Charlie Charlie este o prostie am incercat cu frelatele meu cu parinti si colegi nu sa intamplat nimic. Sa cheme draci aiurea . Cei care au inventat jocul sunt prosti in loc sa scrie despre personaja din povesti scrieti prostiile anului sunteti 0 , 100% PROSTI!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va zic eu ...Charlie NU EXISTA si NU EXISTA NICI FANTOME!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu cred nimic dinn aeasta si blodi mary cum se spune este un trucaj

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu exista nici fantome nici charilie dar in schimb exista spirite care poate sa posedeze oamenii

    RăspundețiȘtergere
  9. De fantome sa stii ca ai mare dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  10. De fantome sa stii ca ai mare dreptate!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.