Feminitatea în citate, aforisme, maxime

Dacă ai răbdarea şi bunăvoinţa de a-ţi apleca ochii asupra acestor citate, maxime, aforisme, poţi înţelege de ce feminitatea nu există numai în femei, ci şi în bărbaţi, de ce feminitatea este o forţă prin ea însăşi şi nu trebuie să se fie deformată de atuurile masculinităţii, de ce feminitatea este o amprentă a divinităţii din fiecare femeie.

Feminitate
"Feminitatea nu înseamnă numai ruj, coafuri stilate şi haine la modă. Este împodobirea divină a umanităţii. Îşi găseşte expresia în calităţile tale de a putea iubi, în spiritualitatea ta, în delicateţea, strălucirea, sensibilitatea, creativitatea ta, farmecul tău, graţia, bunătatea, demnitatea şi tăria ta interioară."
James E. Faust

"Feminitatea la bărbaţi este că zahărul în whisky. Masculinitatea la femei este precum drojdia în pâine. Fără aceste ingrediente, rezultatul este insipid, nici picant, nici savuros."
Edna Ferber

"Misoginul nu dispreţuieşte femeile. Misoginului îi displace feminitatea. La o femeie, adoratorul venerează feminitatea, în vreme ce misoginul preferă întotdeauna femeile în locul feminităţii."
Milan Kundera

"Toate femeile sunt frumoase, unele mai mult, altele mai puţin, dar feminitatea prezentă în fiecare dintre ele le face atât de speciale."
Philippe Forget

"Fii pasiv. În pasivitatea ta, Dumnezeu îşi face apariţia. În feminitatea ta, Dumnezeu vine. N-ai observat asta? Buddha arată foarte feminin, Krishna arată foarte feminin. De ce? Întrucât nu este decât o metaforă. Ei au fost zugrăviţii ca fiind feminini, graţioşi, pentru a-şi arăta înzestrarea interioară, receptivitatea. Atunci când faci ceva, eşti agresiv. Când nu faci nimic, eşti neagresiv. Iar Dumnezeu nu poate fi cucerit; tot ce poţi face este să te laşi cucerit de El."
Osho

"Feminitatea pare să fie una din calităţile cruciale, o calitate atât de importantă încât nimeni nu o poate defini."
Caroline Bird

"Îmi doresc cu adevărat ca femeile să îşi tragă umerii în spate, să îşi asume o poziţie verticală, să-şi folosească viguroasele voci de fete şi să nu simtă că îşi compromit feminitatea dacă sunt puternice şi isteţe."
Katie Aselton

"Dumnezeu le-a dăruit femeilor intuiţia şi feminitatea. Utilizată aşa cum trebuie, această combinaţie aiureşte cu uşurinţă creierul oricărui bărbat pe care l-am întâlnit vreodată."
Farrah Fawcett

"Frumuseţea şi feminitatea sunt fără vârstă şi nu pot fi contrafăcute, iar strălucirea, deşi fabricanţilor nu le place asta, nu poate fi produsă în serie. Nu adevărată strălucire; aceasta se bazează pe feminitate."
Marilyn Monroe

"Feminitatea este o parte a divinităţii dăruite de Dumnezeu în fiecare dintre noi. Este incomparabila ta putere şi influenţă de a face bine. Poţi, graţie darurilor tale supranaturale, să binecuvintezi viaţa copiilor, femeilor şi bărbaţilor. Mândreşte-te cu feminitatea ta. Îmbunătăţeşte-o. Foloseşte-o pentru a-i servi pe ceilalţi."
James E. Faust

"Femeile nu trebuie să adopte trăsături masculine pentru a reuşi. Este necesar să fii capabilă să rămâi femeie, în acord cu feminitatea ta, şi totuşi să te menţii pe o poziţie de egalitate."
Isla Fisher

"Pentru mine, definiţia adevăratei masculinităţi - şi feminităţi, de asemenea - este să fii în stare să te simţi confortabil în propria ta piele."
Vincent D'Onofrio

"Femeia care gândeşte că îşi poate alege feminitatea se joacă cu ea însăşi la fel cum băutorul social se joacă cu vinul. Ei bine, ea o caută, îşi doreşte să nu mai existe, vrea să îşi petreacă viaţa într-o fraudă, să îşi fabrice o identitate nouă şi falsă, falsificându-şi astfel egalitatea cu bărbatul."
Rachel Cusk

"Numai atunci când masculinitatea va muri - şi va pieri atunci când feminitatea devastată nu o va mai susţine - numai atunci vom şti ce înseamnă să fim liberi."
Andrea Dworkin

"Nu este posibil ca un bărbat să fie elegant fără o urmă de feminitate."
Vivienne Westwood

"Nu ştiu de ce feminitatea trebuie să fie asociată cu slăbiciunea. Femeile ar trebui să fie libere să se exprime aşa cum sunt, fără să se mai gândească, "Trebuie să acţionez ca un bărbat sau trebuie să-mi atenuez feminitatea pentru a avea succes."
Zooey Deschanel

"Am ajuns la concluzia că femeile frumoase din occident nu se simt bine în a găsi puterea din feminitatea lor. Ele vor să facă lucruri de tip masculin pentru a-şi afirma feminitatea. Este o contradicţie."
Wesley Snipes

"Un deziderat al feminităţii este ca o femeie să îşi devoteze viaţa dragostei - iubirii faţă de mama, iubirii romantice, iubirii religioase, unei griji amorfe, nediferenţiate. Teritoriul inimii este, ce-i drept, o provincie deschisă către tot, dar numai de la femei se aşteaptă să facă o carieră obsesivă din explorarea sa, să afle orice fel de aventură, putere, împlinire sau tragedie pe care viaţa le oferă înăuntrul graniţelor acestei regiuni. Este mai presus de orice îndoială că o femeie este aptă să se simtă mult mai feminină, mult mai încrezătoare în lumea interioară a genului ei, atunci când este angajată profund într-un anume stadiu al dragostei - chiar în iubirea adolescentină, sau în stadiul de dragoste neîmpărtăşită ori inimă frantă. Bărbaţii au suferit din dragoste şi au realizat măreţe fapte în numele dragostei, dar ce bărbat s-a simţit vreodată în vârful masculinităţii sale atunci când a fost bolnav din dragoste sau a suferit din cauza dragostei?"
Susan Brownmiller

"O femeie poate ajunge să aibă riduri şi celulită, să-şi piardă silueta, forma pieptului, abilitatea de a purta un copil, chiar şi simţul umorului, dar nici una dintre acestea nu implică pierderea sexualităţii ei, feminităţii sale."
Barbara Gordon

"Atunci când ea a încetat să se conformeze imaginii convenţionale a feminităţii, abia atunci a început să se bucure că este femeie."
Betty Friedan

"Pentru a construi un cuplu, trebuie să existe patru: un bărbat plus partea sa de feminitate, şi o femeie plus partea sa de virilitate."
Bernard Werber

"Masculinul este amestecat cu feminitatea, femininul este pur."
Jean Rostand

"Feminitatea nu este o incompetenţă. Nu este nici o abilitate."
Françoise Giroud

"Există două lucruri fără limite: feminitatea şi mijloacele de a o abuza."
Luc Besson

"Cred că nu suntem în stare să înţelegem transfobia, homofobia, dacă nu desluşim cum anumite tipuri de legături sunt create între gen şi sexualitate în minţile celor care îşi doresc ca masculinitatea să fie absolut separată de feminitate şi ca heterosexualitatea să fie complet separată de homosexualitate."
Judith Butler

"Vorbim despre feminitate ca despre o maladie."
Nellie Maclung

"Tot ce constitue feminitate în cultura noastră, în tradiţiile noastre, este alcătuit din interdicţii, din elemente negative. "
Erica Jong

"A fi actriţă înseamnă sublimul feminităţii."
Monica Bellucci

"Unele femei îşi simt feminitatea ca pe un blestem absolut. Ele îşi doresc sau îşi întâmpină o fiică cu plăcerea de a se regăsi într-o altă victimă."
Simone de Beauvoir


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Soţia în citate, aforisme, maxime

Citate, aforisme, maxime despre femei

Despre fete în citate, aforisme, maxime
Feminitatea în citate, aforisme, maxime Feminitatea în citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on iulie 17, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Ah, câte sunt de spus...! Numa' să tacă testosteronul ca să nu frăgezească reductia la carnalitate ca prim şi ultim scop în noi ăştia ca bărbatii.
    Apoi şi numai apoi ne putem bucura şi de restul din voi.
    (plecăciune în fata celui mai frumos artificiu al lui Dumnezeu, femeie)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.