Viaţa ta: O clipire a ochilor lui Dumnezeu

Se spune că un preot, după unii catolic, după mine probabil ortodox, nu adunase îndeajuns de mulţi bani după slujbele de Paşti pentru o maşină Ferrari de ultimul tip promisă fiului său, aşa că şi-a luat inima în dinţi şi l-a întrebat pe Dumnezeu:

Poveste cu talc
"Doamne, din preaînaltele Tale ceruri, cât înseamnă un milion de ani?"

Dumnezeu i-a răspuns, "Pentru mine sunt doar o clipă."

A fi împreună cu Dumnezeu - O poveste de Osho

Auzind aceste vorbe divine, preotul s-a simţit îndemnat să pună încă o întrebare: "Slăvite Doamne, şi cât înseamnă pentru tine un miliard de euro?"

Creatorul i-a replicat pe dată, "Nici măcar un eurocent!"

Popa şi-a zis că l-a apucat pe Dumnezeu de picior, şi i-a cerut: "Preamărite Doamne, da-mi şi mie, în cazul acesta, doar un cent!"

Nietzsche: Dumnezeu a murit | Parabolă nebunului 

Milostiv, cum Îl ştim, Dumnezeu i-a zis, "Aşteaptă numai o clipă!"

Sfântul Augustin spune: "Pentru tine, Dumnezeu este infinit şi niciodată schimbător. În tine, "astăzi" nu ajunge niciodată la un sfârşit: şi totuşi, al nostru "azi" ajunge la un sfârşit în tine pentru că timpul, la fel ca şi orice altceva, există în tine. Dacă nu ar fi aşa, nu ar fi înţelesul trecerii timpului. Şi, de vreme ce anii tăi nu ajung nicicând la un sfârşit, pentru tine sunt pur şi simplu "astăzi"... Dar tu însuţi eşti etern totodată. În al tău "astăzi" faci ca tot ce este să existe mâine şi în viitor, şi în în al tău "azi" ai făcut să existe toate zilele de ieri şi tot ce a fiinţat mai înainte."

Vreau să îl văd pe Dumnezeu!
Viaţa ta: O clipire a ochilor lui Dumnezeu Viaţa ta: O clipire a ochilor lui Dumnezeu Reviewed by Diana Popescu on iulie 16, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. DUMNEZEU E CU NOI MEREU DACA VREM SI CREDEM IN PUTERA LUI DE IUBERE SI CEDINTA ALTFEL EL NE LASA SINGURI PE LUME SA FACEM CE DORIM CU VIATA NOASTRA DOUA DRUMURI SUNT PE LUME ALB SI NEGRU RAU SI BUN SFANT DRAC INTUNERIC LUMINA LE ALEGEM PE CARE NE E BN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.