Ce mărţişor să-i oferi iubitei tale?

Pentru mulţi bărbaţi, momentul în care se hotărăsc, în cele din urmă, să cumpere un mărţişor pentru o femeie, în special unul pentru iubita lor, este unul stânjenitor şi descurajant. Asemeni hainelor ori pantofilor unei femei, mărţişorul ales pentru ea ar trebui să îi reflecte stilul personal, ba chiar speranţele şi năzuinţele sale.

mărţişor
Ei bine, din această cauza, un bărbat care vrea cu adevărat să îi dea un mărţişor semnificativ iubitei sale poate trece prin grele încercări! El este pus în situaţia să îşi dezvăluie în ce măsură îşi cunoaşte iubita, îi ştie preferinţele şi aspiraţiile. De exemplu, dacă aceasta este pasionată de astrologie, îi poate face cadou un mărţişor inspirat de zodia ei. Vezi: Ce mărţişor să dăruieşti în funcţie de zodie?

Frecvent, bărbaţii aleg mărţişoare care exprimă felul cum văd o femeie (poate greşit), dar nu şi ceea ce i-ar place ei în mod veritabil. Mai mult decât atât, unii dau o grămadă de bani pentru un mărţişor pentru a-şi impresiona partenera de viaţă sau iubita, a-şi dovedi puterea financiară, fără să ţină seama de frumuseţea sau semnificaţia acestuia. Într-o astfel de gândire prost inspirată, li se pare că afecţiunea lor se măsoară doar în banii pe care i-au cheltuit!

Poate că cea mai bună metodă de a-ţi da seama ce fel de mărţişor ar fi primit cu plăcere, cu bucurie de o femeie la care ţii ar fi să îţi aminteşti şi să ţii cont de ce fel de bijuterii poartă. Până la urmă, mărţişorul este tot un fel de giuvaier, unul mai lipsit de pretenţii, însă încărcat şi el cu un simbolism aparte.

Poţi găsi câteva sfaturi utile în acest sens în articolul meu Semnificaţia simbolică a bijuteriilor.

O a doua componentă majoră a mărţişorului este capacitatea acestuia de a transmite sentimentele bărbatului care îl oferă. Desigur, mărţişoarele constând din inimioare sunt cele folosite pentru a sugera dragostea. De asemeni, culoarea roşie a unei astfel de podoabe primavaritece sugerează şi ea acest simţământ. Există însă nenumărate alte mărţişoare având potenţialul să exprime ceva mai subtil iubirea unui bărbat pentru o femeie. Câteodată, mărţişorul dăruit iubitei poate fi ambalat alături de un poem sau chiar de o declaraţie de dragoste!

Găseşti mai multe despre acest subiect în: Mărţişorul de 1 martie – Tradiţie, simbol şi semnificaţie
Ce mărţişor să-i oferi iubitei tale? Ce mărţişor să-i oferi iubitei tale? Reviewed by Diana Popescu on februarie 28, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.