Mâncarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Mâncarea din vise simbolizează frecvent hrana şi energiile tale fizice, dar şi emoţionale. "Mâncarea pentru trup nu ne este îndeajuns. Trebuie să existe şi mâncare pentru suflet." (Dorothy Day). Pe de altă parte, fiecare aliment este asociat oniric cu o anume stare, atitudine sau năzuinţă, cu anumite calităţi pe care ai nevoie să le încorporezi în sinele tău.

Dacă ai visat că aduni sau depozitezi mâncare, acest lucru sugerează temerea ta de a nu fi privat, lipsit de ceva important, inclusiv de bani. Nu eşti sigur pe ceea ce ai acumulat până acum!

Mâncarea pentru trup nu ne este îndeajuns. Trebuie să existe şi mâncare pentru suflet
Visele în care apare o mulţime de hrană sunt corelate cu fertilitatea, averea şi prosperitatea. Se poate dovedi că îţi percepi diferit faţă de alţii starea ta materială prezentă. Totodată, un spor de bani, bogăţie atrage adeseori după sine mai multe responsabilităţi şi bătăi de cap. Aşadar, atunci când visezi că ai avut parte de o masă copioasă, dar ceri şi mai multă mâncare, este posibil să îţi fie reflectată dorinţa de a-ţi asuma mai multe îndatoriri ori senzaţia că eşti copleşit de o grămadă de responsabilităţi.

Un vis de-a lungul căruia te infrupţi din felul tău de mâncare favorit împreună cu cineva cu care eşti strâns conectat în viaţa reală poate relevă aspecte semnificative despre cum vezi subconştient acea persoană sau relaţia ta cu ea.

Mâncarea proaspătă ori de curând gătită, preparată din vise poate fi interpretată drept semnul unei reînnoiri a sinelui tău sau a năzuinţei de a trece printr-o schimbare. Un înţeles asemănător au şi visele în care iei masa cu cineva necunoscut şi eşti încântat de gustul mâncării.

În eventualitatea că visezi mâncare stricată, ţi se indică faptul că faci cheltuieli nesocotite, excesive, sau că abordezi existenţa dintr-o perspectivă prea materialistă, văduvită de o spiritualitate autentică. Într-o altă interpretare, poate fi vorba despre simţământul (subconştient) că eşti subestimat, apreciat greşit de alţii. În acelaşi timp, la mijloc poate fi sentimentul că eşti secătuit din punct de vedere emoţional, că ai nevoie să te revitalizezi, învigorezi. Mucegaiul de pe mâncarea visată dă de înţeles că eşti influenţat prea mult de energiile negative din jurul tău.

Abundenţa sau, din contra, insuficienţa alimentelor din vise poate scoate la iveală îngrijorarea care te stăpâneşte în încercarea de a realiza ceva foarte important, dar care presupune o mulţime de eforturi, timp şi energie.

Atunci când visezi că îngurgitezi o mâncare cu gust rău, ţi se oglindeşte, de fapt, un resentiment ori o amărăciune ce-ţi domină starea emoţională.

Visul despre o mâncare arsă semnalează că eşti străbătut de emoţii, simţăminte extrem de puternice sau că te simţi epuizat şi ai nevoie să-ţi reîncarci "bateriile."

Mâncărurile congelate visate pot exprima răceala ta emoţională şi modul mai rece, prea calculat din interacţiunea cu oamenii.

Un vis în decursul căruia zăreşti alimente decorative, false, din plastic sugerează că nu primeşti sprijinul emoţional pe care ţi-l doreşti. Te simţi nesatisfăcut emoţional, sentimental.

Dacă visezi că te hrăneşti cu mâncare prăjită ţi se reflectă mânia, irascibilitatea faţă de ceva/cineva ori aspiraţia pentru căldură afectivă şi confort. Poate că te străduieşti să-ţi minimalizezi sau reprimi nişte simţăminte. Într-o interpretare mai directă, astfel de vise denotă o dietă nesănătoasă sau un stil de viaţă nesănătos.

Visul în care găseşti fire de păr în mâncare semnifică implicarea ta într-o chestiune sentimentală, emoţională încâlcită, din care nu ştii cum anume să te eliberezi.

În general, se spune că fructele simbolizează senzualitatea, carnea dorinţele instinctive, iar legumele demersuri curate, sănătoase. Ouăle, icrele şi seminţele se referă la fertilitate fizică sau mentală. De exemplu, visele despre acestea pot fi inspirate de dorinţa de a avea un copil, de străduinţa unei femei de a-şi depăşi infertilitatea, ori de fertilitatea unor acţiuni creative individuale. Prăjiturile şi dulciurile visate dau de înţeles că te delectezi din plin în plăcerile vieţii, că eşti fericit ori că nu iei îndeajuns de mult în serios împrejurările existenţei.

Visele de-a lungul cărora stai la masă cu prietenii sau membrii familiei reprezintă relaţiile tale cu aceştia. Dacă mâncarea este bună şi sunteţi cu toţii satisfăcuţi de ea, înseamnă că interacţiunea ta cu ei este pozitivă, armonioasă. Dacă, dimpotrivă, hrana este rea, se poate presupune că legătură ta cu ei este nesatisfăcătoare. În acelaşi timp, dacă cineva de la masă nu este mulţumit de mâncare, acest lucru poate fi rezultatul impresie tale subconştiente că acea persoană nu se simte bine alături de ceilalţi sau i se pare că este neglijată, izolată.

Un vis despre micul dejun este corelat cu noi prieteni ori începuturi. Poate că ai ajuns într-un stadiu nou, mai înalt al vieţii, sau poate că te pregăteşti pentru ceva nou şi promiţător.

Atunci când visezi că eşti înfometat şi nu reuşeşti să ajungi la o mâncare aparent accesibilă, ţi se semnifică o năzuinţă, o dorinţă pe care ţi-e teamă că nu vei reuşi să ţi-o împlineşti. Poate fi vorba despre ceva de care ai nevoie, ceva în stare să te nutrească ori să te facă să te simţi complet. Mâncarea ce-ţi este refuzată în vise poate reprezenta şi foamea ta de dragoste, de afecţiune. Hrana, asemeni dragostei, este o experienţă senzorială, senzuală şi împlinitoare, necesară fiecărui om într-o anumită măsură. Aşadar, mâncarea ţinută departe de tine în vis poate însemna că cineva nu îţi dăruieşte grija şi atenţia pe care ţi le doreşti, sau că acestea lipsesc din viaţa ta în general.

Nu este exclus ca visele despre mâncare să ilustreze un înţeles mai simplu. Dacă te-ai supus unei diete în ultimul timp sau hrana ţi-a fost cumva restricţionată, trupul tău poate încerca să-ţi transmită un mesaj oniric. Poate că îţi este dificil să îţi găseşti energia şi forţa necesare, şi trebuie să reconsideri felul în care te hrăneşti.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Apa din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Dinţii din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Banii din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor
Mâncarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Mâncarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on februarie 09, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.