Zodia Taurului: Simbol și semnificație

Glifa sau simbolul grafic al zodiei Taurului din astrologie constă din capul acestui animal, înzestrat cu coarne lungi, curbate. Uneori, Taurul este simbolizat de un triunghi cu un vârf în jos și cu două coarne pe latura superioară a acestuia. 

Într-o altă variantă astrologică, simbolul Taurului este compus dintr-un semicerc amplasat deasupra unui cerc. Semnificația acestui simbolism este una mai profundă decât pare la prima vedere.   
Zodia Taurului: Simbol și semnificație

Dacă în zilele noastre ne ghidăm după un calendar solar, în vremuri străvechi oamenii foloseau calendare lunare, bazate pe fazele Lunii, astfel încât să poată determina perioadele cele mai bune pentru recoltarea grânelor.

În astrologie, Luna este exaltată, are efecte proeminente în Taur, când energia sa este cea mai activă și are potențialul de a se transmite plenar. Așadar, glifa sau simbolul grafic al Taurului poate avea următoarea interpretare: cercul complet este identificat cu Luna, iar semicercul cu o Lună în creștere. Adică:



Taurul este cel de-al doilea semn astrologic din zodiac. El cuprinde zona dintre 30 și 60 de grade a cercului zodiacal, între 27,25 și 54,75 grade ale longitudinii celeste, pe care Soarele o tranzitează între 21 aprilie și 22 mai, în fiecare an.

Așa cum am precizat în alte articole, Taurul este caracterizat de încăpățânare și mare putere de muncă. Aspiră mereu la siguranță și obișnuiește să fie străbătut de o perseverență lentă, dar viguroasă. Este o zodie fixă de pământ, așa că e mereu gata să dăruiască. Ne inspiră să ne îndeplinim treburile cu brio, dar și să ne bucurăm din plin de plăcerile lumești.

Taurul este guvernat de planeta Venus, al cărei simbol, înfățișând Spiritul (un cerc) înconjurând materia (o cruce) implică simțăminte de senzualitate, eleganță, sofisticare, materialism, în pofida gândirii raționale.

Zodia Berbecului: Simbol și semnificație
Zodia Taurului: Simbol și semnificație Zodia Taurului: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on septembrie 08, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.