30 august: Ziua Internațională Cabernet Sauvignon

 Lumea celebrează Ziua Internațională Cabernet Sauvignon în fiecare an pe 30 august. Această sărbătoare onorează finețea și aroma profundă de fructe care au ajuns să definească vinurile Cabernet Sauvignon. Varietatea de viță de vie a acestora datează din secolul al XVII-lea, fiind rezultatul încrucișării dintre Cabernet Frane și Sauvignon alb. 


Vinul roșu este poate una dintre cele mai vechi băuturi cunoscute de om. Nu este de mirare că Pliniu cel Bătrân, istoricul roman, a dat naștere expresiei "În Vino Veritas", adică "adevărul este în vin". Până spre mijlocul anilor 1990, mulți oameni credeau despre Cabernet Sauvignon că era un vin renumit încă din Roma antică. Deși, în prezent, înțelegem istoria acestei vițe de vie și a modului cum a fost creată, căldura și mistica vinului Cabernet Sauvignon nu s-a diminuat.       

                       

30 august: Ziua Internațională Cabernet Sauvignon

În secolul al XVII-lea, o încrucișare accidentală dintre Cabernet Franc și Sauvignon alb a dat lumii primul gust a ceea ce a devenit, mai târziu, o emblemă pentru iubitorii și producătorii de vinuri. Apoi, în anii 1800, Cabernet Sauvignon a înregistrat prima sa creștere în popularitate, mai ales în Franța. Producătorii de vinuri au căutat constant varietăți de viță de vie care să fie rezistente la schimbările vremii și ușor de crescut. Aroma de fruct bogată și "întunecată" care caracterizează vinurile Cabernet Sauvignon a ajuns să fie extrem de apreciată de entuziaștii vinurilor și strugurii acestora s-au înălțat rapid la statutul de struguri nobili. 


 Regiunea viticolă Bordeaux a devenit un punct central al producției de Cabernet Sauvignon. În zilele noastre, această varietate este produsă în marea majoritate a regiunilor viticole. Franța, Italia, SUA și multe țări latino-americane sunt printre producatoarele de top de Cabernet Sauvignon.


29 august: Ziua Sucului de Lămâie


Lucruri interesante despre Cabernet Sauvignon


- Cabernet Sauvignon este vița de vie cea mai mult plantată în lume, depășind varietatea spaniolă Airen în 2014.


- Franța a fost dintotdeauna în centrul producției de vin și cultivă vița de vie Cabernet Sauvignon pe peste 55.000 de hectare. 


- Cabernet Sauvignon este confundat frecvent cu Merlot, și cei mai mulți oameni pot cu greu spune care e  diferența dintre cele două.


- Un grup de oameni de știință de la H. C. Davis au utilizat, în 1996, pentru prima oară, identificarea ADN-ului pentru a studia originea Cabernet Sauvignon, care, anterior, fusese obscură. 


- Cabernet Sauvignon este notabil pentru niveluri înalte de pirazină, o substanță organică ce face ca vinurile Cabernet Sauvignon să aibă o aromă fructoasa întunecată bogată. 


30 august: Ziua Frankenstein

30 august: Ziua Internațională Cabernet Sauvignon 30 august: Ziua Internațională Cabernet Sauvignon Reviewed by Diana Popescu on august 29, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.