Poveste cu tâlc: Ultimele 3 dorinţe ale lui Alexandru cel Mare

Se spune că, chiar înainte de a muri, Alexandru cel Mare şi-a chemat generalii şi le-a mărturisit ultimele trei şi cele mai importante dorinţe ale sale.

Cea dintâi era că sicriul lui să fie purtat pe umeri pe ultimul său drum de doctorii cei mai vestiţi din acea vreme.

Poveste cu talc: Secretul fericirii 

A doua lui dorinţă era ca toate comorile pe care le adunase de-a lungul victoriilor sale din bătălii să fie aşternute pe drumul spre locul îngropăciunii.

Cea de-a treia sa dorinţă era că braţele sale să fie lăsate se bălăngăne în afara sicriului, în văzul tuturor.
Alexandru cel Mare

Nu-l certa pe cel ce iubeşte | Poveste de Rumi

Uluit de aceste cereri neobişnuite, unul din generali l-a întrebat pe Alexandru cel Mare care era înţelesul lor. Acesta l-a lămurit:

Vreau ca sicriul meu să fie cărat în spate de cei mai faimoşi doctori din lume pentru a arăta că ei nu sunt în stare să facă nimic pentru a se împotrivi morţii.

Doresc ca drumul spre mormântul mau să fie presărat cu toate bogăţiile mele pentru ca toată lumea să înţeleagă că bunurile materiale adunate de-a lungul vieţii nu pot fi luate cu noi după moarte.

În al treilea rând, voiesc ca braţele să mi se mişte libere în vânt pe deasupra sicriului astfel încât oamenii să realizeze că venim pe această lume cu mâinile goale şi plecăm din ea tot în acest fel atunci când ne vine vremea.

Lumina şi întunericul din tine | Poveste cu tâlc
Poveste cu tâlc: Ultimele 3 dorinţe ale lui Alexandru cel Mare Poveste cu tâlc: Ultimele 3 dorinţe ale lui Alexandru cel Mare Reviewed by Diana Popescu on aprilie 06, 2016 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Buna dimineata, mergand pe linia descrisa de dumneavoastra in cadrul acestui articol indraznesc sa fac o recomandare tuturor cititorilor dumneavoastra, o lectura deosebita - "Secretul" - scrisa de Rhonda Byrne, atat prin aceasta carte cat si prin articolul dumneavoastra intelegem ca valorile vietii sunt altele decat cele materiale, toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandare. Am sa caut aceasta carte si, eventual, am sa criu o mica recenzie despre ea. O zi buna!

      Ștergere
  2. Buna ziua, aceste pilde sunt importante pentru toti cei care vor sa fie deschisi spre lucruri mai bune si mai multa intelegere a tot ce ne inconjoara, chiar daca in nebunia zilelor noastre putem spune ca nu mai avem ragazul necesar, este recomandabil sa alocam timp si pentru noi insine.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.