Ce să-i dau de mâncare pisicii mele mofturoase?

Mâncarea pentru pisici a devenit o preocupare constantă de când am adoptat-o pe Prințesa. Ajunsă în sânul familiei printr-o întâmplare fericită, ea este o felină de rasă, o siameză ce încearcă sa ne domine pe toți cu aerele ei nobiliare pisicești.
Ca orice altă prinţesă, este pretenţioasă, mofturoasă, inclusiv când vine vorba despre mâncare. M-am văzut nevoită, aşadar, să fac o mică cercetare, să întreb în stânga şi în dreapta, chiar şi pe internet ,pentru a afla ce fel de hrană pentru pisici să îi dau si, iată, rezultatele investigaţie mele:

Dincolo de aparenta ei graţie şi drăgălăşenie, pisica e o carnivoră sadea. Pisicile sunt diferite de căței, iar când la mijloc este hrana, nu le poți păcăli cu una cu două! Mai mult decât atât, nevoile alimentare ale lor sunt cu mult diferite de cele ale oamenilor. Au nevoie în belşug de proteine şi grăsime!
Se spune că, dacă am mânca asemenea pisicilor, am deveni bolnavi de inimă până spre vârsta de 20 de ani! Grăsimile din mâncarea pentru pisici se pare că îi dăruiesc Prinţesei o piele sănătoasă, strălucire a blănitei, vedere bună şi, în plus, dau un gust mai apetisant hranei sale. Pe de altă parte, pisica noastră nu are nevoie de prea mulţi carbohidranti în alimentaţie, aşa cum necesită câinii, ci doar de un minimum în stare să-i furnizeze energie şi să o ferească de probleme intestinale. De fapt, ca să nu ajungă obeză, ea nu trebuie să se înfrupte totuşi cu prea multe grăsimi, proteine sau carbohidranti în exces! Dozarea acestor componente din mâncarea pisicilor este cu atât mai importantă cu cât, odată ce devin obeze, dragile noastre feline pot da jos foarte greu kilogramele în plus!


mancare pisica

Când ai o pisică mofturoasă, precum Prinţesa mea, trebuie să fii pregătit să îi dai mai multe alegeri. Uneori, pisicile preferă mai degrabă să facă foamea decât să se atingă de vreo mâncarea care nu le place şi, dacă nu eşti grijuliu, această încăpăţânare le poate afecta grav ficatul! Cea mai bună metodă de a aborda în mod amiabil o astfel de problema este să-i dai pisicii tale câte puţin din mai multe feluri de mâncare. Dacă preferă unul, două din ele, şi nu face diaree, poţi rasufla uşurat. Ai găsit soluţia! În acelaşi timp, atunci când este necesar să schimbi regimul alimentar pisicesc, se impune să o faci treptat, introducând în meniul zilnic, puţin câte puţin, vreme de o săptămâna, un nou tip de hrană.
Cât de mult trebuie să mănânce Prinţesa? Ei bine, răspunsul la această întrebare m-a pus în faţă unor mari surprize! Cantitatea şi conţinutul caloric al hranei unei pisici depinde de vârst, greutate, decât de activă este. Te poţi ghida din acest punct de vedere consultând indicaţiile de pe eticheta unui produs de hrană pisicesc ori cerând sfatul unui medic veterinar.

Am descoperit că Prinţesei îi place atât mâncarea uscată cât şi cea umedă, dar trebuie să ţin cont de faptul că cea de-a doua are un aport mărit de calorii,şi este necesar să fie servită în cantităţi mai mici. Ca să mă asigur că Prinţesa nu face nazuri, am învăţat că mâncarea de pisici la conservă, păstrată în frigider, trebuie lăsată să atingă temperatura camerei înainte de a fi pusă în castronaş, astfel încât să aibă un miros şi un gust cât mai delicios! Totodată, o hrană de acest tip care stă prea mult timp descoperită pierde din savoare, calităţi şi proprietăţi, dezvoltând chiar şi o crustă păguboasă pentru stomacul pisicesc.

În concluzie, pentru a avea o Prinţesă sănătoasă, vioaie şi jucăuşă, ar trebui să îi dau cât mai puţină mâncare făcută în casă, să nu împart cu ea ceea ce mănânc eu şi să îi ofer mai degrabă hrană pentru pisici specială, având capacitatea de a-i pune la dispoziţie o alimentaţie optimă, cuprinzând toţi nutrienţii de care are nevoie, dar şi deliciile capabile să îi înfrângă mofturile!




Ce să-i dau de mâncare pisicii mele mofturoase? Ce să-i dau de mâncare pisicii mele mofturoase? Reviewed by Diana Popescu on aprilie 13, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.