Osho: Povestea mistică de dragoste a lui Meera

Dragostea este cea dintâi uşă. Prin ea, poţi păşi în afara timpului. De aceea oricine vrea să fie iubit, oricine vrea să iubească. Şi nimeni nu ştie de ce este dată atâta importanţă dragostei, de ce există o tânjire atât de adâncă după dragoste. Şi, fără să o cunoşti bine, nu poţi nici să iubeşti, nici să fii iubit, întrucât dragostea este unul din cele mai profunde fenomene de pe pământ.

Ţii morţiş să gândeşti că orice persoană, aşa cum este ea, are acces la dragoste. Nu este deloc aşa. Din această cauză te simţi frustrat. Dragostea este o dimensiune diferită, şi dacă încerci să iubeşti pe cineva, de-a lungul timpului vei fi înfrânt în acest efort. Dragostea nu este posibilă în timp.

Îmi amintesc de o poveste. Meera era îndrăgostită de Krishna. Ea era măritată, era soţia unui prinţ. Prinţul a ajuns să fie gelos pe Krishna. Krishna nu era acolo, nu era prezent. Krishna nu avea un trup fizic. Exista o diferenţa de cinci mii de ani între existenţa fizică a lui Krishna şi cea a lui Meera. Aşadar, cum putea Meera să fie îndrăgostită de Krishna?
Osho despre dragoste


Într-o zi, prinţul, soţul ei, a întrebat-o pe Meera, "Vorbeşti într-una de dragostea ta, nu încetezi să dansezi şi să cânţi pentru Krishna, dar unde este el? De cine eşti atât de îndrăgostită? Cu cine vorbeşti în continuu?" Meera vorbea cu adevărat cu Krishna, cânta, dansa, râdea împreună cu el.

Osho: 3 feluri de dragoste

În ochii prinţului, Meera îşi pierduse minţile. El i-a zis, "Ai înnebunit? Unde este Krishna al tău? Pe cine iubeşti? Cu cine discuţi? Eu sunt aici, lângă tine, şi tu ai uitat întru totul de mine."

Meera i-a răspuns, "Krishna este aici, şi tu nu eşti aici, pentru că Krishna este etern; tu nu eşti. El va fi întotdeauna aici, el a fost mereu aici, el este aici. Tu nu vei fi aici; tu nu ai fost aici. Tu nu ai fost aici într-o zi, nu vei fi aici în altă zi. Cum aş putea, drept urmare, să cred că, între aceste două inexistenţe, tu eşti aici? Cum este posibil ca o existenţă să se afle între două inexistenţe?"

Prinţul trăieşte în timp, iar Krisna în eternitate. Poţi fi, aşadar, aproape de prinţ, dar la o distanţă nemărginită de el. Poţi fi foarte, foarte departe în timp de Krishna, dar îi poţi fi foarte aproape. Dragostea este cu adevărat o altă dimensiune.

Despre iubire si teama de a iubi- via Osho
Osho: Povestea mistică de dragoste a lui Meera Osho: Povestea mistică de dragoste a lui Meera Reviewed by Diana Popescu on mai 18, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.