Fantomele fără faţă din Japonia

M-am trezit brusc, cu ochii larg deschişi, dilataţi, din pricina terorii, şi cu inima bătându-mi frenetic, nebuneşte, dând parcă să-mi iasă din piept! Visasem că ceva, cineva voia să mă omoare! În vreme ce incercam să fug, m-am întors pre urmăritor şi am văzut o fantomă, o făptură fără faţă! Era, însă prea târziu pentru a mă mai putea salva. În acelaşi moment în care am murit în vis, m-am trezit panicată în lumea reală!

În dormitor era beznă, însă nu mă puteam elibera de imaginea înspăimântătoare a stafiei lipsite de faţă!

Există ceva special, ieşit din comun, în fiinţele umane fără faţă. Cea mai expresivă zonă a noastră devine cutremurătoare, inumană, îngrozitoare atunci când este cumva ştearsă. Lipsa ochilor, nasului gurii sugerează o inexpresivitate terifiantă.
Legenda japoneza stafii fara fata

În Japonia, dăinuieşte de secole o legendă despre astfel de monştri, numiţi Noppera-bo, adică "fantomele fără faţă." Această poveste imemorială descrie cum un om merge pe un drum întunecat şi întâlneşte o femeie care plânge...

Legenda lui Bloody Mary | Poveste de Halloween 

Femeia care plânge 


Un bărbat ce se îndrepta odată spre Edo a fost învăluit pe drum de o noapte fără stele, nemaipomenit de întunecată. În timp ce îşi grăbea pasul, se uita în jur, cuprins de o spaimă indefinită, vagă. Nu avea ce face! Trebuia să meargă înainte.

După ce a parcurs o bună bucată de drum, fluierând zgomotos, din toate puterile, pentru a-şi alunga temerile, a zărit înaintea sa o femeie. Stătea pe jos, cu faţa în mâini şi suspina amarnic, din rărunchi, într-un fel care nu putea să nu-ţi mişte inima. Omul s-a dus până la ea şi, cu delicateţe, i-a pus o mână pe umăr, întrebând-o ce i se întâmplase şi cum o putea ajuta.

Femeia şi-a lăsat încet mâinile spre pământ şi şi-a întors capul spre el. Înlemnit de oroare, groază, bărbatul a văzut că nu avea ochi, şi nici măcar o faţă!

A plecat de lângă ea împleticindu-şi picioarele din cauza fricii, însă femeia l-a urmat, aşa că a rupt-o la fugă fără să se mai uite înapoi până la Edo.

Mireasa moartă – O poveste de Halloween

Atunci când a ajuns în oraş, soarele auriu se înălţa în ceruri. Încă mai tremura din tot trupul amintindu-şi prin ce trecuse, dar se simţea în siguranţă cu atâţia oameni în jurul său. Şi-a cumpărat ceva de mâncare de la o tarabă şi a început să-i povestească vânzătorului ce i se petrecuse. În clipa când a ajuns să îi descrie femeia fără faţă, s-a aşteptat ca omul că fie şocat, înmărmurit de groază. Acesta nu a reacţionat deloc în acest fel, ci şi-a dus mâinile către cap şi i-a zis "Aşa arăta?", scoţând la iveală că nu avea nici el faţă!

Abia în acel moment, bărbatul şi-a dat seama că toţi oamenii dimprejurul său nu aveau nici ochi, nici nas şi nici guri. Străfulgerat de spaimă, şi-a scăpat pe jos mâncarea şi, în ciuda oboselii, a alergat înapoi, fără să se oprească, spre satul lui, către casa sa.

De îndată ce a ajuns la locuinţa lui şi a intrat în ea, a ferecat uşa şi s-a rezemat cu spatele de aceasta. Nevastă-sa a venit către el cu braţele deschise şi i-a spus, "Ce se ţi s-a întâmplat, dragul meu?"
Legenda chinezeasca fantome fara fata


În cuvinte sacadate, bâlbâindu-se, bărbatul i-a depănat toată povestea despre fantomele fără faţă. "Aşa arătau?" l-a întrebat soţia în vreme ce îşi trecea mâinile spre faţă şi dezvăluind că era şi ea o Noppera-bo!

Stafiile fără faţă 


Gândesc că am fost norocoasă că, după ce m-am trezit, nu am descoperit că intreagă mea familie se transformase în Noppera-bo! Cred că cel mai înspăimântător lucru despre fantomele fără faţă este că nu mai poţi scăpa de ele odată ce li s-a pus pata pe tine!

Legenda lui Chucky, păpuşa blestemată | Poveste adevărată de Halloween

Conform legendei chinezeşti, Noppera-bo nu încearcă de obicei să te omoare, ci fac tot ce pot pentru a te scoate din minţi prin teama pe care ţi-o inspiră ieşindu-ţi în cale fără încetare.

Aşadar, fie că le întâlneşti în vise sau în realitate, fereşte-te de stafiile fără faţă!!!
Fantomele fără faţă din Japonia Fantomele fără faţă din Japonia Reviewed by Diana Popescu on iunie 07, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.