Superstiţii despre cafea

Îţi place cafeaua? Nu te poţi abţine să nu bei zilnic măcar o ceaşcă din această magică licoare neagră? Ei bine, în acest caz ar trebui să ştii ce pericole şi binecuvântări îţi rezervă cafeaua potrivit superstiţiilor şi credinţelor lumii.

Dacă în superstiţiile româneşti vărsatul cafelei reprezintă un semn de noroc, de bani, în cele occidentale, atunci când o fată îşi varsă cafeaua înseamnă că iubitul ei sau cineva care o iubeşte se gândeşte la ea chiar în acea clipă.

În mod, asemănător, grecii sunt de părere că primeşti bani atunci când verşi cafeaua pe farfurioară sau pe o tavă. Tot în Grecia, un toast făcut cu cafea sau cu apă aduce ghinion!
Tot ce îţi trebuie cu adevărat în viaţă în fiecare dimineaţă este dragoste şi o ceaşcă cu cafea!

La fel, la arabi, mai cu seamă în Orientul Mijlociu, vărsatul cafelei este un semn benefic, o binecuvântare ce vesteşte noroc cu ghiotura!

Ghicitul in cafea - Teorie, practica si simboluri

În general, în Europa, există superstiţia că vei intra în posesia unor bani atunci când cafeaua se varsă, mai ales în farfurie.

În Finlanda, se zice că o ceaşcă cu cafea îndepărtează durerile de cap. Pe de altă parte, finlandezii sunt încredinţaţi că atunci când ţi se aduce cafeaua prea fierbinte, cel care o serveşte este stăpânit de mânie.

La turci, un băiat care bea cafea este atenţionat că riscă în acest fel să nu-i crească nici barbă, şi nici mustaţă!

Când un cafeaua dintr-un ibric clocoteşte şi dă pe dinafară, va ploua curând. Aceasta nu este însă singura predicţie meteorologică legată de cafea. Bulele de aer formate în mijlocul ceştii cu o astfel de băutură prevestesc vreme frumoasă, însorită. Bulele adunate spre marginile ceştii anunţă, dimpotrivă, ploi şi ninsori.

Ce se intampla daca bei prea multa cafea?

Bulele, mai ales cele mari, din cana cu cafea poartă semnificaţii diferite în superstiţiile lumii. În unele cazuri, există credinţa că vei avea parte de o dezamăgire sau că un prieten te va vizita în curând. Alţii spun că atunci când vezi bule în cafeau ta, trebuie să bei din ea imediat. Dacă acestea dispar, înseamnă că vei primi bani dintr-o sursă neaşteptată! În fine, în opinia altora, dacă bulele din ceaşca de cafea se mişcă către tine, se presupune că te vei îmbogăţi. În caz contrar, te aşteaptă vremuri de cruntă sărăcie.

Potrivit unei superstiţii cu tentă magică, cafeaua şi pâinea aflate într-o casă au darul de a alunga fantomele!

Într-o altă superstiţie, se crede că trebuie să-ţi bei neapărat cafeaua zilnică din aceeaşi cană. Dacă nu procedezi întocmai, rişti să dai de necazuri!

Într-o veche credinţă din Occident, pentru ca totul să-ţi meargă bine, cafeaua nu trebuie să fie turnată în ceşti decât cu mâna stângă!

Tot ce îţi trebuie cu adevărat în viaţă în fiecare dimineaţă este dragoste şi o ceaşcă cu cafea!
Superstiţii despre cafea Superstiţii despre cafea Reviewed by Diana Popescu on iunie 26, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.