Păianjenii din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Păianjenii apăruţi în vise semnifică fie că doreşti să nu te laşi prins în mrejele unei situaţii sau a unei persoane tentate, atractive la prima vedere, fie că te simţi neglijat, minimalizat într-o anume împrejurare a vieţii. Pe de altă parte, păianjenul este un simbol al puterii feminine sau al cuiva care încearcă să te protejeze şi să te controleze peste măsură, asemeni unei mame din cale afară de grijulii.

Dacă visezi cum un păianjen se caţără pe un perete, ţi se vesteşte că năzuinţele tale vor fi curând împlinite. Atunci când această insectă coboară dinspre tavan către tine înseamnă că eşti incapabil să ieşi dintr-o relaţie umană neplăcută. Totodată, un păianjen care cade, se îndreaptă spre pământ, podea, poate sugera că îţi vei pierde nişte prieteni de nădejde sau că aceştia se vor îndepărta de tine.

În cazul în care ai visat un păianjen mort, acest lucru reflectă faptul că ai reuşit să nu cazi pradă unei ispite feminine foarte puternice. Visul de-a lungul căruia omori păianjeni simbolizează ghinion, nenoroc. Ţi se poate da de înţeles că eşti pe cale să fii afectat de dificultăţi. Poate că există un aspect al vieţii tale complicat, greu de stăpânit şi este timpul să ţi-l limpezeşti cu orice preţ, astfel încât să poţi evolua individual ori profesional. Într-o interpretare onirică pozitivă, omorârea unui păianjen denotă că te străduieşti să te eliberezi dintr-o capcană sau o situaţie inconfortabilă.
Păianjenul este un simbol al creativităţii şi al energiei feminine, unul al luminii, dar si al întunericului.

Visele despre un păianjen inofensiv se pot referi la o forţă puternică, capabilă să te protejeze faţă de un comportament autodistructiv.

Florile din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor 

O astfel de arahnidă care te muşcă, te înţeapă în vis reprezintă un conflict cu mama ta sau cu o altă femeie dominantă din viaţa ta, ori semnifică simţământul că eşti antrenat cu de-a sila într-o relaţie interumană. Dacă ai visat că eşti înţepat de un păianjen pe mâini ori pe picioare fără să vezi totuşi insectă care îţi face rău, înseamnă că eşti pe punctul de a fi atacat pe ascuns, pe la spate, de cineva apropiat, probabil de o femeie.

Când visezi un păianjen aflat în patul tau ţi se poate semnala că o persoană feminină îţi face necazuri în viaţă, în general, în cea sentimentală, în special.

Un vis despre un păianjen pătruns în ureche implică necesitatea de a fi mai mult în contact cu mama ta sau cea de a ţine cont într-o sporită măsură de latura feminină a personalităţii tale. De ai visat cum un păianjen îţi iese prin gât şi/sau prin gură, acesta simbolizează că eşti în deplin control asupra unei situaţii... Nu îţi este teamă să preiei inţiativa în relaţia ta de cuplu, însă trebuie să îţi exprimi mai sincer, mai sugestiv gândurile şi opiniile.

Păianjenul care te atacă în vise lasă de înţeles că vrei să fugi sau să scapi de o femeie ce ţine să te domine, să îţi impună o altă cale a destinului decât cea dorită de tine. Într-o altă interpretare, ţi se atrage atenţia că este nevoie să abordezi cu un plus de maturitate un eveniment ori o împrejurare din existenţa ta. O arahnidă de aceste gen visată care fuge de tine subliniază că se impune să ai o atitudine mai pozitivă şi mai hotărâtă, îndrăzneaţă în sfera profesională. Un păianjen aşezat pe capul tău reprezintă simbolic o femeie care te bate la cap constant sau care se străduieşte să-ţi între în cap, să te forţeze să-i adopţi ideile şi punctele de vedere.

Şoarecii din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Atunci când vezi în vis un păianjen ce-şi crează o pânză înseamnă că vei fi răsplătit pentru eforturile din muncă. Vei fi promovat ori recunoscut pentru o realizare majoră legată de o sarcină dificilă. Păianjenii sunt, de asemeni, un simbol al creativităţii graţie pânzei complicate pe care o ţes. Astfel, ei îţi pot transmite că eşti destinat succesului datorită creativităţii tale clocotitoare. Din punct de vedere negativ, pânza de păianjen din vis sugerează că te simţi prins în laţul unei relaţii de cuplu nefericite sau că ai senzaţia că o anumită persoană sau circumstanţă din viaţă îţi secătuieşte energia. Visele pe parcursul carora cureţi de pe pereţi pânze de păianjen poartă semnificaţia că eşti pe punctul să te eliberezi din încurcături lumeşti sau emoţionale.

Ouăle de păianjen dintr-un vis exprimă că nu ţi-ai conştientizat încă întregul potenţial, dar că eşti pe calea cea bună în comunicarea liberă, nezăgăzuită de nimic a gândurilor şi credinţelor tale.

Când visezi un păianjen cu o mulţime de ochi, acesta scoate în evidenţă faptul că ţii în frâu, sub control, o situaţie din viaţa ta.

Visul unui păianjen multicolor insistă asupra unei circumstanţe pe care trebuie să o eviţi.

Potrivit unei vechi dicţionar de vise, fiecare culoare a unui păianjen visat are o semnficaţie aparte:

- Alb: vindecare, speranţă, energie.
- Negru: nenoroc, trădare, dezamăgire.
- Roşu: protecţie, fericire, pasiune.
- Verde: calm, tristeţe, o perioada de revitalizare a sinelui.
- Albastru: evoluţie, dezvoltare, dedicare, încredere.
- Galben: fericire, evenimente neaşteptate, stranietate.

Păsările din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor
Păianjenii din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Păianjenii din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on iunie 09, 2016 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Buna!
    Am visat ca, eram intr-o casa veche, cu sotul cu care actual, sunt in divort. Am inceput sa fac, curatenie si peste tot erau panze de paienjeni, iclusiv paienjeni si alte insecte. Nu imi este frica in general, de paienjeni sau insecte si nici in vis nu mi-a fost frica sa ma apuc sa curat. Totul.Fara frica cu miscari scurte, precise, seci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am visat ca eram afara, stateam in fund cu ochii inchisi si m-a intepat o tarantula verde, si o intreb dc m-a muscat apoi vine spre mine cu o ditamai viteza sa ma muste, apoi iau o patura in care prind tarantula

    RăspundețiȘtergere
  3. Am visat ca de pe tavan cobora un paianjen imens paros urat negru am vrut sa il gonesc iar el mi a cazut in san am tipat ,si m am trezit era urat si mare

    RăspundețiȘtergere
  4. Am visat ca ma muscat de mana in mai multe locuri după care l-am omorat si era de culoare galben si abea ouă in el

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună, am visat că eram închisă într-o baie și pe peretele acelei băi era un păianjen mare negru cu alb care se plimba pe perete, și eu mă feream de el să nu mă muște! După asta m-am trezit înspăimântată! Ce ar putea însemna?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.