Cum să rescrii povestea vieţii tale

Povestea vieţii tale este a ta şi numai a ta, şi o poţi rescrie, schimba dacă îţi doreşti asta! Vieţile noastre adună laolaltă poveşti pe care ni spunem mereu nouă înşine, poveşti despre ce am făcut, cum am făcut ceva şi ceea ce am vrut/vrem să facem. Poveşti despre cine suntem şi cine nu suntem cu adevărat ori în închipuirea noastră.

Te-ai gândit vreodată că prin povestea vieţii tale îţi creezi realitatea, dar că această povestea nu poate fi, totuşi, reală? Este vorba, până la urmă, despre interpretările noastre despre lume, despre adevăr, trecute prin prisma percepţiilor noastre, aşteptărilor, temerilor şi speranţelor noastre!

Uneori, povestea vieţii tale, aşa cum ţi-ai scris-o până acum, nu te ajută decât în puţină măsură sau chiar deloc să evoluezi, să ajungi unde îţi doreşti. Se poate întâmpla ca aceasta să te blocheze, să te facă nefericit, dezamăgit, ori chiar şi mai rău...
Rescrie povestea vieţii tale

Nu trebuie să uităm că poveştile vieţilor noastre nu sunt înscrise pentru totdeauna în Cartea Universului, că le putem rescrie ori de câte ori dorim sau simţim nevoia să facem asta! Dacă simţi că povestea vieţii tale trebuie să fie rescrisă, iată câteva căi de a face acest lucru...

Redescoperă-ţi aripile

Schimbă personajul negativ din povestea ta 


Acest personaj negativ poate fi o persoană reală, o conjunctură sau ceva dinlăuntrul tău care te trage înapoi. Indiferent care este inamicul, duşmanul din povestea vieţii tale, cel care te împiedică să obţii ceea ce îţi doreşti, ai puterea să îl schimbi, să îl transformi. Chiar dacă nu ai putinţa de a-l face să dispară (deşi, câteodată, ai forţa de a face asta), poţi să preschimbi felul rolul pe care crezi că îl are în existenţa ta. Ai capacitatea să-l coborî de la un personaj principal la unul secundar!

Schimbă începutul poveştii vieţii tale 


Fiecare personaj dintr-o poveste are o origine, un început care îl defineşte, aşa că poate tu, ca şi personaj principal, ai ales povestea greşită prin care îţi defineşti în ce fel ai ajuns omul care eşti acum. Gândeşte la alegerile tale trecute, la calea care te-a adus spre prezentul tău, şi încearcă să înţelegi ce alte circumstanţe, împrejurări ţi-ar fi putut influenţa dezoltarea ta ca persoană într-un mod mai bun. Poate că povestea ta nu este una a cuiva care a a avut de trecut prin nenorociri, ci a cuiva care a reuşit să le depăşească, să le înfrângă!

Dăruieşte-ţi noi talente, abilităţi 


Până în această clipă, povestea vieţii tale s-a bazat probabil pe abilităţi, talente pe care ţi le-ai dezvoltat şi ţi le-ai demonstrat. Poţi, totuşi, să îţi descoperi mereu noi capacităţi, talente ce au potenţialul să-ţi schimbe radical cursul existenţei! Acestea pot fi legate de jobul tău, de o pasiune, un hobby, în stare să-ţi lărgească orizonturile de aşteptare şi să te determine să înveţi lucruri noi care, la rândul lor, te pot sprijini să dai o turnură cu totul diferită vieţii tale.

Dalai Lama: 18 reguli în viaţă

Schimbă personajele centrale din povestea ta 


Cine sunt personajele cărora le dai întâietate în existenţa ta? Care prieteni, membri ai familiei şi colegi ocupă cel mai mult spaţiu în povestea ta? Gândeşte-te la influenţa pe care aceştia au avut-o în existenţa ta şi cum a fost aceasta. A fost una bună sau rea?
Schimbând personajele principale din povestea vieţii tale, ori felul cum interacţionezi cu ele, ai ocazia de a-ţi transforma în bine însăşi povestea ta!

Sfârşeşte capitolul actual al existenţei tale 


Povestea ta sau romanul vieţii tale cuprinde probabil mai multe capitole. Te-ai obişnuit deja cu faptul că fiecare capitol ajunge, vrând-nevrând, la un final. Dacă povestea ta nu se îndreaptă încotro îţi doreşti, dezvăluie-ţi ce aspecte ori capitole din viaţa ta trebuie neapărat să fie încheiate! Sfârşitul unui capitol lasă loc pentru un altul nou, în decursul căruia povestea ta poate să se îmbogăţească, să fie mai palpitantă şi mai împlinitoare!

Schimbă tipul poveştii 


Dacă ai fi pus să identifici tipul poveştii tale, cum ai putea să o descrii? Ca pe una de acţiune, un thriller, un horror, ca pe o tragedie ori o comedie? Nu este tocmai uşor să faci asta, să te distanţezi de traiul tău pentru a-l putea eticheta în acest fel! Ce-ar fi, totuşi, dacă ţi-ai vedea existenţa prin prisma unui alt gen de poveste, dacă te-ai hotărî să nu o mai consideri, de exemplu, ca pe o tragedie, ci ca pe o comedie? Dacă nu ţi-ai mai privi-o drept o dramă, ci ca pe un roman de dragoste?

Cum să reuşeşti în viaţă?

Schimbă-ţi perspectiva generală despre viaţa ta 


Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne adâncim tot mai mult în făgaşul vieţii, profesiei, relaţiilor noastre umane, şi ajungem să credem că povestea noastră a fost deja scrisă şi nu mai poate fi transformată în mod esenţial. Dacă nu-ţi place locul şi timpul în care ai ajuns, poţi fi confruntat cu o problemă majoră! În pofida acestui lucru, ai oportunitatea să îţi preschimbi perspectiva şi să îţi rescrii povestea. Atâta timp cât eşti în viaţă te afli în mereu mijlocul şi nu spre sfârşitul poveştii tale de viaţă. Ai, aşadar, întotdeuna posibilitatea de a ţi-o schimba în bine, a ţi-o înscrie pe traiectorii mai promiţătoare şi mai apropiate de autenticitatea persoanei tale!
Cum să rescrii povestea vieţii tale Cum să rescrii povestea vieţii tale Reviewed by Diana Popescu on august 30, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.