Cum te trimite diavolul în rai - Poveste de Paulo Coelho

Ce-ar fi dacă, printr-o întâmplare regretabilă, printr-o eroare, în ciuda faptelor tale bune, ai ajunge în iad? Te-ar primi diavolul, Scaraoţchi, cu braţele deschise sau te-ar expedia în rai? Ei bine, despre asta este vorba în această poveste a lui Paulo Coelho... 

"Cum este posibil ca unii oameni să rezolve cele mai complicate probleme foarte uşor, în vreme ce alţii se chinuie, agonizează în faţa celei mai mici crize şi sfârşesc prin a se îneca într-un pahar cu apă?" am întrebat.

Ramesh mi-a răspuns prin următoarea poveste:

"Odată ca niciodată, a fost un om care săvârşise din suflet cele mai bune fapte posibile de-a lungul vieţii sale.
Cum te trimite diavolul în rai - Poveste de Paulo Coehlo

Atunci când a murit, toată lumea era sigură că va merge direct în ceruri, întrucât era singurul loc potrivit pentru cineva ca el.

Vreau să-l găsesc pe Dumnezeu - Poveste de Paulo Coelho

Omul nu se framanta din cale afară dacă va ajunge sau nu în rai, însă a nimerit chiar acolo.

În zilele noastre, până şi lucrurile din paradis nu merg aşa cum trebuie, se împotmolesc în birocraţie şi greşeli inadmisibile.

La recepţie era o ineficienţă crasă, iar fata care l-a întâmpinat acolo s-a uitat în fugă peste registrul din faţa ei şi, fiindcă nu a găsit numele omului printre pagini, l-a trimis pe data în iad.

Nici în iad nimeni nu îţi verifică cu străşnicie ecusonul şi invitaţia, căci pare firesc să fii invitat în acel loc. Omul nu a crâcnit, a intrat şi a rămas înăuntru.

Câteva zile mai târziu, Lucifer a dat năvală prin porţile raiului şi a cerut o explicaţie Sfântului Petru.

"Ceea ce faci este pur terorism!" a strigat el sfântului. "Ai trimis un om în iad, şi nu face decât să-mi submineze autoritatea! Chiar de la început, i-a ascultat cu atenţie şi compasiune pe cei din jur, i-a privit în ochi şi le-a vorbit cu inima deschisă!

Satana îşi scoate la vânzare vechiturile - Poveste de Paulo Coelho

Iar acum, toţi păcătoşii îşi împărtăşesc sentimentele, se îmbrăţişează şi se sărută. Nu vreau să se petreacă aşa ceva în iad! Ia-l, te rog, în rai!""

Când Ramesh şi-a încheiat povestea, a privit la mine cu afecţiune şi a adăugat:

"Trăieşte-ţi viaţa cu atât de multă dragoste în inima încât dacă, printr-o eroare, ai ajunge în iad, însuşi diavolul să te trimită în rai."
Cum te trimite diavolul în rai - Poveste de Paulo Coelho Cum te trimite diavolul în rai - Poveste de Paulo Coelho Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.