Satana îşi scoate la vânzare vechiturile - Poveste de Paulo Coehlo

Conştient că trebuie să fie în pas cu vremea, Satana s-a hotărât să-şi vândă o mare parte din stocul său de ispite. A dat, aşadar, un anunţ la un ziar, şi şi-a dedicat a doua zi clienţilor şi curioşilor ce îi sorbeau din ochi galantarul.

Erau scoase la vânzare tot felul de articole uimitoare: pietre de care să se împiedice cei virtuoşi, oglinzi care-ţi măreau impresia că eşti important şi ochelari care-ţi micşorau importanţa altor oameni. Atârnate de pereţi, erau obiecte de mare preţ: un pumnal cu lama curbată pentru înjunghierea oamenilor pe la spate şi dispozitive de înregistrare numai a bârfelor şi minciunilor.
Satana îşi scoate la vânzare vechiturile

"Nu vă faceţi griji faţă de preţuri," le striga în gura mare Satana potenţialilor cumpărători. "Luaţi cu voi tot ce doriţi şi îmi veţi plăti când veţi putea."

Poveste de Paulo Coehlo: Mecanismul terorii

Un vizitator a observat la un moment dat două instrumente ce fuseseră exilate într-un colţ umbrit, dar care erau foarte scumpe. Curios, a întrebat de ce exista acesta discrepanţă.

"Amândouă sunt foarte uzate pentru că sunt sculele pe care le folosesc cel mai des," a explicat, chicotind, Satana. "Nu vreau să sară prea mult în ochi pentru că, în acest caz, oamenii ar ajunge să ştie cum să se protejeze faţă de ele. Merită, însă, cu prisosinţă preţul cerut: una este Îndoiala, iar cealaltă Simţul inferiorităţii. Când toate celelalte ispite eşuează, acestea două nu dau greş!"

Cum să ţii iadul plin - O poveste de Paulo Coelho

Sursă: Paulo Coehlo - Stories for Parents, Children and Grandchildren / Poveşti pentru părinţi, copii şi nepoţi 
Satana îşi scoate la vânzare vechiturile - Poveste de Paulo Coehlo Satana îşi scoate la vânzare vechiturile - Poveste de Paulo Coehlo Reviewed by Diana Popescu on iunie 02, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.