Feng Shui: Simbolul şi amplasarea statuetei elefantului

În Feng Shui, elefantul este un simbol auspicios care îţi poate activa diverse asepcte ale vieţii, în funcţie de amplasarea sa în casă. Fiecare zonă a locuinţei tale guvernează un anumit plan al existenţei tale, aşa că statueta unui elefant într-o anume cameră are darul de a stimula energia Chi asociată cu aceasta.

Dacă în numeroase culturi din Asia, elefantul este considerat un animal sfânt, în Buddhism, în particular, este văzut ca unul celest şi ca una din cele mai preţioase comori ale lui Buddha. Buddha este, de altfel, înfăţişat, adeseori călare pe un elefant!

Pronunţarea chinezească a numelui elefantului este "Hsiang," cu semnificaţia de beneficiu bogat şi mare prosperitate, ceea ce îi recomandă amplasarea ca fiind de foarte bun augur atât acasă, cât şi la serviciu.

Elefantul, simbol in Feng Shui

O statuetă de acest fel poate fi folosită pentru "sugerea," sorbirea," "absorbţia" apei. Apa semnifică averea, ceea ce înseamnă că elefantul are capacitatea de a "sorbi," furniza bogăţia într-o locuinţă şi într-un loc de muncă.

Elefantul din întuneric | O poveste de Rumi

Conform Feng Shui, elefantul simbolizează atât puterea, tăria, virilitatea, fertilitatea, norocul şi succesul, cât şi înţelepciunea, inteligenţa, demnitatea şi longevitatea.

Elefanţii cu trompa înălţată sunt înzestraţi cu potenţialul de a aborbi noroc, prosperitate şi succes. Cei cu trompa ridicată, ca şi cum ar "trâmbiţa" din ea, şi aşezaţi pe picioarele din spate sunt simboluri ale protecţiei şi puterii. Cei cu trompa coborâtă sunt indicaţi pentru acumularea energiei Chi, longevitate, fertilitate şi depăşirea unor diferite obstacole.

Iată câteva din aplicaţiile Feng Shui ale elefanţilor pentru obţinerea unor efecte benefice în domenii diverse ale vieţii...

Protecţie şi noroc 

O statuetă cu un elefant sau doi aşezată în afara casei, la intrarea în ea, furnizează siguranţă şi stabilitate. Astfel de elefanţi, renumiţi pentru multiple bunecuvantari dăruite locuinţei, acţionează, în primul rând, ca şi gardieni ai acesteia şi împiedică energia Chi să iasă din ea.

Dragoste, fidelitate şi fertilitate

O pereche de elefanţi ori unul singur din dormitor încurajează dragostea şi loialitatea, fidelitatea dintre partenerii de cuplu. Statueta compusă dintr-un elefant femelă şi puiul ei este un simbol al iubirii şi conexiunii dintre mamă şi copii, o conexiune ce se învigorează când este amplasată în sufragerie ori în camera celor mici.

Simbolurile animalelor în Feng Shui

Soţii care îşi doresc copii pot situa statueta unui elefant (cu trompa coborâtă) în dormitor, lângă pat. Câteodată, pentru activarea energiei Chi focalizate pe fertilitate se recurge la un grup de şapte alefanti, întrucât, în Feng Shui, cifra 7 reprezintă copiii.

Prosperitate

Pentru a atrage belşugul, prosperitatea în casă, se utilizează un elefant cu trompa înălţată, ce permite energiei Chi să se împrăştie în toată gospodăria. Poate fi plasat afară, cu faţa către o fereastră, pe o direcţie favorabilă. Înăuntrul locuinţei, se poziţionează cu faţa spre interior. O pereche de elefanţi Feng Shui aşezaţi pe masa de lucru şi orientaţi către în afară sunt consideraţi a aduce noroc şi succese în carieră ori în afaceri.

Curiozitate, cunoaştere, învăţătură

O aplicaţie Feng Shui având scopul de a însufleţi curiozitatea, cunoaşterea copiilor şi a-i stimula să aibă rezultate bune la învăţătură constă din amplasarea unui elefant (cu trompa în jos) în camera lor, în odaia unde studiază sau în sufragerie.

Statuetele Feng Shui – Noroc şi prosperitate
Feng Shui: Simbolul şi amplasarea statuetei elefantului Feng Shui: Simbolul şi amplasarea statuetei elefantului Reviewed by Diana Popescu on martie 14, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.