Optimizarea SEO si sfaturi utile oferite de experti in domeniu


Un domeniu tot mai provocator intr-o lume in continua evolutie este SEO.
Acesta se refera la optimizarea site-urilor pentru ca motoarele de cautare sa le considere prietenoase, sa le pozitioneze pe un loc corespunzator in paginile de rezultate.
La o scurta cautare pe Google dupa servicii de optimizare SEO, se vor afisa numeroase companii ce se ocupa cu acest tip de activitate. Obiectivul meu este de a va ajuta sa intelegeti optimizarea SEO si rolul sau in mod concret, folosindu-ma de o serie de informatii pe care la randul meu le-am aflat de la expertii agentiei E-Advertising.


Indiferent daca urmeaza sa faci personal SEO site-ului tau sau vei solicita ajutorul unui expert in domeniu, este necesar sa cunosti anumite aspecte cu privire la acesta, deci iata ce sfaturi poti avea in vedere. Ti le prezint sub forma unui checklist, a unui rezumat precis.

Ce poti sa faci pentru implementarea corecta a strategiilor SEO?


Utilizeaza Keyword Planner
Acesta ar fi de fapt pasul pe care trebuie sa il faci dinainte, ca sa intelegi cat este de prioritar. Inca de la bun inceput trebuie sa cunosti rezultatele pe care iti doresti sa le obtii, care sunt expresiile de care vrei sa te ajuti ca sa ajungi intr-o pozitie favorabila in clasamentul Google. Cand indexezi si optimizezi pe cuvinte cheie gresite, clar ca nu o sa obtii rezultate.
De la bun inceput foloseste keyword planner pe expresiile pe care vrei sa faci SEO ca sa stii sigur care este volumul de interogari pe acestea si daca sunt relevante.


Instaleaza un instrument eficient pentru optimizare
Daca utilizezi o platforma care iti permite – spre exemplu wordpress – PLUGINUL Yoast te ajuta, fiind gratuit si extrem de simplu de aplicat. Gasesti date despre acesta online suficiente incat sa il folosesti dupa nevoie.


Alege titlurile potrivite conform optimizarii
In mod practic, atunci cand te decizi pentru targetarea unui anumit cuvant, este de preferat introducerea sa in titlul articolului – desigur, trebuie sa realizezi asta in mod clar si cat mai relevant.


Optimizeaza metadescrierile
Alaturi de publicarea articolului trebuie mentionata si  acea metadescriere – acel scurt rezumat pe care il citeste Google pentru a intelege la ce se refera articolul. Nu in toate cazurile insa este afisata motorului descrierea respectiva. Pentru relevanta, include in aceasta cuvantul sau expresia cheie. Nu uita ca trebuie sa fie relevanta si atragatoare pentru utilizator. Dispui de o rubrica destinata metadescrierii si daca folosesti Yoast

.
Optimizeaza introducerea si continutul
In ceea ce priveste frecventa cu care trebuie sa apara cuvantul cheie in text, sunt mai multe teorii, dar doar una valabila – 5 utilizari intr-un volum de pana in 500 – 700 cuvinte. Expertii in servicii de optimizare SEO, E-Advertising recomanda introducerea acestuia in primul paragraf, apoi in textul articolului, cum de altfel este si cel mai potrivit. Introducerea naturala a cuvantului este esentiala.


Optimizeaza titlurile si subtitlurile 
Pentru a ajuta Google sa inteleaga structura articolului tau, este necesara alegerea atenta a heading-ului si a subheading-urilor. Gandeste-te ca si utilizatorului ii va fi mai usor sa receptioneze informatiile transmise printr-o organizare de acest fel. Ofera vizualitate asupra aspectelor cele mai importante ce sunt prezentate in detaliu, sub titluri.

Optimizeaza imaginile pe care le introduci in continut
Privitor la imagini, 3 aspecte trebuie sa ai in vedere: cat de relevanta este aceasta pentru cuvantul cheie, cum ii poti optimiza dimensiunea si adaugarea unui alt text ce contine cuvantul cheie macar pe una dintre imaginile din continut.


Adauga linkuri interne si externe
De preferat este sa pui macar un link ce face trimitere la alt continut de pe pagina ta, precum si unul care trimite catre un site extern. Cu cat sunt mai ajutatoare si relevante acestea, cu atat mai bine.


Adauga taguri si categorii
Dupa ce finalizezi redactarea articolelor, nu uita sa adaugi taguri ce contin expresii relevante din text. Conditia este sa folosesti numai din cele care sunt mentionate in continut pentru ca altfel ai putea sa fi penalizat de Google.


Lista de sfaturi poate continua la nesfarsit. Dupa cum am spus si la inceput, este un domeniu amplu, iar asta implica si cunostinte pentru aplicarea eficienta. Cel mai bine este sa soliciti ajutorul unei agentii care presteaza servicii de optimizare SEO pentru ca astfel stii ca vin si rezultatele.


Optimizarea SEO si sfaturi utile oferite de experti in domeniu Optimizarea SEO si sfaturi utile oferite de experti in domeniu Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 10, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.