Superstiții macabre: Păpuși făcute din copii / fetuși umani!

Una din cele mai lugubre, sinistre superstiții legate de păpuși, create din copiii, își are originea în Tailanda. În religia populară de aici, este onorat Kuman Thong, o divinitate masculină a casei, gospodăriei, care aduce noroc dacă este respectată cum se cuvine. În limba tailandeză, "Kuman' înseamnă "băiețel sacrificat", iar "Thong", din aur".  Îi corespunde o zeitate feminină, pe nume Hong Phrai.

Păpușile autentice ce întruchipează aceste divinități sunt încă ținute la loc de cinste în locuințe, și proveneau odată ( se spune că, în unele cazuri, și astăzi) dintr-o practică de necromanție (un ritual ocult de aflare a viitorului prin intermediul invocării sufletelor morților).

Superstiții macabre: Păpuși făcute din copii / fetuși umani!

Ele erau obținute prin deshidratarea unor fetuși, unori copii nenăscuți care muriseră în pântecele mamelor lor, adoptați ca pe propriile lor odrasle de vracii tailandezi și folosiți de ei în ritualurile lor de vindecare, purificare.


Conform unui manuscris străvechi din Tailanda, utilizat de practicanții unei versiuni a magiei negre (Saiysat) de pe aceste tărâmuri, primul fetus / copil mort nenăscut era îndepărtat din pântecele mamei sale. Apoi, trupul lui era dus la cimitir pentru un ritual ceremonial de invocare a lui Kuman Thong. Corpul era, după aceea, fript, prăjit, până se usca întru totul, în vreme ce vraciul rostea incantații magice. Era, in cele din urmă, pictat cu Yu Lak (un fel de lac folosit și pentru amulete) și acoperit un un strat de aur!

Unele păpuși Kuman erau înmuiate în Nam Man Phrai, un extract de ulei obținut cu o lumânare aprinsă ținută sub bărbia unui copil sau a unei persoane mature ce murise în circumstanțe violente sau avusese o moarte nenaturală.

Deoarece Kuman este un copil, se obișnuia să i se dăruiască jucării, lucruri cu care să se joace. Se crede că este nevoie să i se acorde atenție (ca unui copil adevărat), să i se vorbească, să fie drăgălășit și și ajutat. În caz contrar, poate fi răutăcios, poate juca feste celor din familie. Unii tailandezi au declarat că astfel de păpuși au creat evenimente stranii în casă, și au auzit din pricina lor râsetele unor copii fantomatici sau pașii grăbiți și micuți ai unor copiii inexistenți!

Acest articol inaugurează o serie de altele, despre superstiții ciudate privind păpușile, inclusiv despre cele Voodoo, cele sfinte, implinitoare ale dorințelor sau purtătoare de blesteme...

Legenda lui Chucky, păpușa blestemată | Poveste adevărată de Halloween

Superstiții macabre: Păpuși făcute din copii / fetuși umani! Superstiții macabre: Păpuși făcute din copii / fetuși umani! Reviewed by Diana Popescu on mai 19, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.