Feng Shui: Cei 3 nemuritori

În Feng Shui și în religia chinezească, cei 3 nemuritori (numiți "Sanxing", cu semnificația "cele trei stele") sunt zei înălțați în ceruri din muritori, ce întruchipează 3 corpuri stelare reprezentând darurile norocului, prosperității și longevității. Se spune că energiile lor celeste ii ajută pe oameni și le aduc beneficii importante. Înfățișați pentru prima oară în formă umană în timpul dinastiei Ming (1368 – 1644), ei poartă numele de Fu (Fuxing, Fuk), Lu (Luxing, Luk) și Shou (Shouxing, Su).

Fu / Fuxing


Steaua Fu (Fuxing) este identificată cu planeta Jupiter, una auspicioasă în astrologia chinezească, asociată cu norocul și fericirea.
Feng Shui: Cei 3 nemuritori

Potrivit unui mit taoist, steaua Fu este conectată cu Yang Cheng, guvernator al provinciei Daouzhou în decursul dinastiei Ming. Acesta și-ar fi riscat viața prin scrierea unui memoriu în care îi cerea împăratului să-i scutească pe oameni să mai aducă tribut curții imperiale sclavi pitici. După moartea sa, poporul i-a înălțat un templu pentru a-l comemora și, de-a lungul vremii, a devenit o personificare a norocului.

Feng Shui: Simbolul şi amplasarea statuetei elefantului

El este portretizat în straie specifice învățaților, ținând un pergament (simbol al importanței cunoașterii, studiului) pe care este scris uneori caracterul "Fu". Apare, câteodată, în brațe cu un copil sau înconjurat de copii, semnificându-se astfel norocul transmis generațiilor viitoare. Unii sunt de părere că simbolizează și familia ori relațiile umane fericite.

Lu / Luxing


Steaua Lu (Luxing, Luk) corespunde Ursei Mari și este corespunzătoare lui Zhang Xian, un personaj ce a trăit în perioada târzie a dinastiei Shou. Cuvântul chinezesc "lu" se referă la salariul unui oficial guvernamental și, de aceea, steaua corelată cu el este una a prosperitățîi, rangului, statutului în lume și influenței sociale.

Zhang Xian sau zeul Lu apare frecvent în veștmântul unui mandarin, având în mâini fie "Ru-Yi", simbol al puterii și autorității, fie un lingou de aur, un simbol popular al bogăției, banilor, succesului pe plan financiar.

Shou / Shouxing


Steaua Shou (Shouxing ori Su) este, de fapt, Carinae (Canoupus), stea a polului sud în astronomia chinezească, crezută a controla durata de viață a ființelor umane.

Zeul conectat cu steaua Shou a fost purtat, conform unei legende, vreme de zece ani în pântecul mamei sale înainte să se nască și, atunci când a văzut pentru prima dată lumina zilei, era deja bătrân! El este recunoscut după fruntea sa înalta, bombată, și piersica pe care o poartă în mână, un simbol al nemuririi. Este descris, de obicei, zâmbind, cu o atitudine prietenoasă, uneori cu o ploscă umplută cu elixirul vieții.

Cum se amplasează în Feng Shui Statuetele celor 3 nemuritori


În China, statuetele celor trei zei sunt așezate pe fațadele templelor și altarelor ancestrale, în aproape fiecare casă sau magazin, alături de un pahar plin cu apă, o portocală și alte ofrande speciale, mai ales în timpul Anului Nou Chinezesc.

În mod tradițional, Fu este amplasat în stânga, purtând energia binecuvântării și norocului, Lu este poziționat în mijloc, cu făgăduința stabilității, bogăției și succesului, iar Shou apare în dreapta lui Lu, întotdeauna zâmbitor, oferind longevitate și o viață senină.

Recomandări Feng Shui pentru perioada de iarnă
Feng Shui: Cei 3 nemuritori Feng Shui: Cei 3 nemuritori Reviewed by Diana Popescu on octombrie 11, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.