Haz și petreceri de Paștele Blajinilor

Măi, eu, în acest an, de Paștele Blajinilor, am fost nevoită să merg de una singură la mormintele părinților și bunicilor mei. Nu mi-a fost tocmai ușor să le aprind câte o lumânare de una singură, să ciocnesc câte un ou roșu de crucea lor de piatră, să înghit cu greu un ou fiert pentru a risipi apoi pe locurile lor de veci niște bucățele roșii din coaja lor sau niște firmituri de cozonac.

Mă rog, asta este datina românească, iar eu chiar am simțit întru într-o conexiune cu cei dragi, plecați de pe această lume. Nu mi-am putut opri lacrimile! Pentru că de Paștele Blajinilor, măcar o dată pe an, îți aduci aminte cât de mult înseamnă ei pentru tine și câte sacrificii au făcut pentru tine!
Haz, alcool și petreceri de Paștele Blajinilor

Îți reamintești cât îți sunt de dragi și că au pus umărul pentru a te împlini, chiar dacă atunci când au făcut asta i-ai urât, i-ai respins.

Paștele Blajinilor se respectă pentru a fi calm, senin, îngăduitor cu alții tot anul

Cum spuneam, în acest an, am plâns la mormintele părinților, bunicilor și străbunicilor mei. Poate că acest lucru a contat mai mult pentru ei, în orice lume paralelă or fi, decât că am turnat un pahar de vin peste mormintele lor, că le-am "împodobit" cu coji de ouă roșii și cu firimituri de cozonac, că le-am aprins câte o lumânare, candelă, la "locul lor de veci".

Pe de altă parte, nu m-am putut opri să văd cum în jurul meu o grămadă de oameni, mai tinerei ce-i drept, nu se puteau înfrâna să râdă în hohote, să îngurgiteze la greu alcool. Un prilej inedit de a se îmbăta, a se c..a pe ei, și a-și pune c...tul în cap. Bravo! Când ei vor da ortul popii (pentru că în cazul lor nu-i apucă 40 de ani), la fel se vor veseli odraslele lor! Se vor bucura că, în fine, au scăpat de ei!!!

Da, de Paștele Blajinilor, îi vor onora la fel cum au făcut ei pentru cei morți acum! Vor râde și se vor bucura și se vor îmbăta la mormântul lor!

Paștele Blajinilor- Paștele Morților - Tradiții, obiceiuri și superstiții
Haz și petreceri de Paștele Blajinilor Haz și petreceri de Paștele Blajinilor Reviewed by Diana Popescu on mai 05, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.