Citește asta dacă ți se pare că 2019 a fost un an prost pentru tine

Poate că nu ai realizat tot ce ți-ai propus în anul 2019. Te-ai putea simți ca și cum, în vreme ce prietenii și cunoscuții tăi au evoluat în carieră, s-au căsătorit sau și-au cumpărat o casă sau o mașină, tu ai fi rămas blocat, înțepenit în același loc al existenței ca și mai înainte. Având același job, ducând aceeași viață nesatisfăcătoare...


Dar, chiar dacă ți se pare, crezi, că 2019 a fost un an prost pentru tine, nu trebuie să te subapreciezi. Nu trebuie să te simți ca un ratat. Ai reușit să faci cel mai important lucru. Ai supraviețuit!

Poate că îți clatini capul dezaprobator citind asta. Poate că îți dai ochii peste cap. Poate ești de părăre că această realizare este de tot râsul. Probabil ai auzit unii oameni zicând că nu vor doar să existe, ci să trăiască, cu adevărat. Deși acest lucru este valabil într-un fel, câteodată, este bine ca țelul tău să fie să exiști pur și simplu. Uneori, viața este atât de dificilă, încât mintea îți este copleșită de probleme, și trupul atât de obosit! A exista înseamnă, așadar, și a reuși!

Au fost probabil dimineți când n-ai fi vrut să ieși din pat, când gândul de a te ridica din el îți dădea frisoane, însă ți-ai dat deoparte pătura și ai făcut ceea ce trebuia să faci. Poate că ți-ai lăsat tristețea să iasă învingătoare o vreme. Poate că te-ai închis în casă ore întregi. În oricare din aceste cazuri, ai depășit cu succes ziua. Ai întreprins ceea ce era nevoie pentru a supraviețui,  te-ai smuls din întunecimea disperării.
Citește asta dacă ți se pare că 2019 a fost un an prost pentru tine

Ai realizat asta aici și acum, cu toate că poate nu ești prea mulțumit de acest aici și acest acum. Poate că ai fost depresiv, nesigur pe tine, epuizat. Poate că anul 2019 ți-a răpit unii prieteni, unele relații umane, unele persoane iubite și a adunat o grămadă de facturi, temeri și stres. Poate că o parte din tine este satisfăcută că anul acesta oribil e pe sfârșite, dar, poate că o altă parte din tine este cumva speriată că anul 2020 va fi la fel de oribil. Nu ai voie să gândești în acest fel. Anul viitor poate fi cel mai fericit din viața ta de până în prezent!

Desigur, pentru ca anul 2020 să fie foarte bun, este necesar să depui eforturi! Trebuie să crezi în tine însuți! E nevoie să te focalizezi pe obiectivele tale esențiale! Este necesar să-ți asumi unele riscuri. Se impune să-ți părăsești zona de confort. Poți simți că nu ești destul de puternic pentru a înfăptui aceste lucruri, dar, de fapt, ești, întrucât ai fost cât se poate de puternic pentru a supraviețui anului ce trece. Dacă ai fost capabil de asta, poți face orice! Încetează să te minimizezi! Încetează să te îndoiești de potențialul tău. Încetează să te aștepți ca ziua de mâine să fie proastă numai pentru că cea de azi a fost astfel. Permite-ți să acționezi optimism pentru o schimbare în bine. Îngăduie-ți să te iubești pe tine însuți!

Nu te lăsa pradă simțământului că anul 2019 a fost cu totul degeaba, fiindcă, chiar dacă nu ai îndeplinit tot ce ți-ai propus, ai reușit, totuși, să ai cea mai mare, frumoasă împlinire din toate. Ai ajuns până la ziua de astăzi. Ai depășit momentele de slăbiciune extremă, cele mai mari tragedii, cele mai uriașe îndoieli. Ai supraviețuit 365 de zile. Și, trebuie să fii mândru că ai avut tăria de a înfăptui asta!

Am scris aceste cuvinte atât pentru voi, cat și pentru mine!

Gândirea pozitivă în citate, aforisme, maxime
Citește asta dacă ți se pare că 2019 a fost un an prost pentru tine Citește asta dacă ți se pare că 2019 a fost un an prost pentru tine Reviewed by Diana Popescu on decembrie 20, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.