Cum să faci schimbări durabile în bine în Noul An?

Anul Nou este frecvent considerat drept un prilej nemaipomenit de a-ți face "rezoluții" (vezi ce înseamnă, de fapt, în DEX), a lua hotărâri, având scopul de a-ți fi mai bine și a trăi mai bine!
Autoperfecționarea este întotdeauna un lucru de bun augur, însă, dacă te decizi să te dedici unor schimbări autentice, este nevoie să-ți oferi cele mai mari șanse de a reuși în acest sens.

Peste 95% din hotărârile fixate pentru Anul Nou se disipează, de destramă în decurs de numai șase săptămâni! Cele mai obișnuite astfel de "rezoluții" sunt legate de a face mai multe exerciții fizice, a slabi, a pierde din greutate, a mânca mai sănătos, a renunța la fumat. Dacă dorești să aduci schimbări pozitive și durabile în traiul tău, rezervă-ți timp pentru a reflecta ce modificări sunt cele mai benefice pentru tine și pune-ți la punct o strategie de a le iniția și a le continua.

Este indicat să ne propunem obiective realiste, clare, tangibile, realizabile, să ne ferim să ne stabilim țeluri prea largi, de prea mare anvergură, vagi, pe care nu deslușim prea limpede cum le vom atinge. Totodată, dacă dorim să facem schimbări prea numeroase în viața noastră, acestea ne pot supune unor încercări grele, prea dificile, ceea ce ne poate determina, la un moment dat, să le lăsăm pe toate baltă!
Cum să faci schimbări durabile în bine în Noul An?

Ne este foarte ușor să picăm în capcana impresiei că pentru a realiza transformări durabile și cu un impact major, trebuie să ne asumăm obiective mărețe, extrem de înalte! De fapt, politica pașilor mărunți, dar fermi, a schimbărilor mici, are o eficiență sporită, întrucât acestea sunt mai ușor de împlinit și devin, în timp, adunate, schimbări mari, importante ale existenței noastre!

Orice îmbunătățire de 1% pe zi, în orice sector al vieții noastre, conduce către o îmbunătățire de 365% la sfârșitul anului!

Iată câteva sugestii în stare să te ajute să faci metamorfoze care să dureze și să se așeze în Noul An...

- Rezervă-ți luna ianuarie pentru a-ți trece în revistă viața. Ce fel de transformări ar fi în mod real benefice pentru tine? Îngăduiește-ți răgazuri pentru a medita la asta. Încearcă să te lansezi în schimbări mici, treptate. Constată cum decurg și trage învățăminte din acest proces.

- Vizitează-ți trecutul și redescoperă ce transformări pozitive ai reușit să faci până acum. Cum s-au petrecut, ce te-a sprijinit să le duci la bun sfârșit? Trage de aici concluzii și conștientizează cum le poți aplica situației tale actuale.

- Alege-ți o trăsătură, obișnuință negativă de care să te debarasezi și una pozitivă pe care să ți-o dezvolți. Nu trebuie să te orientezi spre ceva ce nu poți face. Când ne concentrăm numai pe ceea ce nu putem realiza, ne simțim descurajați, frustrați!

Ți-ai uitat deja "rezoluțiile" de Anul Nou?

- Când te hotărăști ce vrei să indeplinești (poate spre finalul lunii ianuarie), notează-ți decizia (cu majuscule) pe o foaie de hârtie. Inrămeaz-o și citește-o regulat!

- Începe cu lucruri mici și clădește-le fundația. Fă câte ceva pentru țelul ales în fiecare zi. Evaluează-ți progresul. Ia-ți timp pentru a-ți integra întru totul noi obiceiuri. Țintește către un progres stabil și nu spre perfecțiune. O singură țigară din care tragi nu te transformă în fumător înrăit. Un biscuit unsuros gustat nu înseamnă că ți-ai aruncat pe fereastră programul sănătos de nutriție!

- Dacă vrei să te angajezi în mai multe exerciții de întreținere fizică, alege ceva care-ți place. Dacă nu te atrage sala de gimnastică, fitness, însă adori să dansezi, găsește-ți un curs de dans, aerobic. Menținerea unui tonus cât mai înalt trebuie să fie distractivă și să se alinieze cu ușurință stilului de viață căruia vrei să i te pliezi. Selectează ce ți se potrivește, și nu ceea ce este valabil pentru alții.

- Practica întreținerii fizice împreună cu alții pare să fie mai antrenantă. Dacă alergi alături de un prieten sau te integrezi într-o echipă de sport, este mult mai probabil să perseverezi. Dacă te bazezi pe alții pentru a te motiva, asigură-te totuși că aceștia sunt și ei motivați.

- Fii optimist, pozitiv, și încurajează-te zi de zi în gândire!

Dacă nazuiesti să-ți schimbi viața în bine în Noul An, depinde numai de tine să realizezi asta! Mult noroc!

Dorințele de Anul Nou
Cum să faci schimbări durabile în bine în Noul An? Cum să faci schimbări durabile în bine în Noul An? Reviewed by Diana Popescu on decembrie 30, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.