22 mai: Ziua fericirii că natura este atât de diferită!

De fapt, în ziua de 22 mai se celebrează, oficial, Ziua internațională a biodiversității biologice. Eu prefer să o numesc  Ziua fericirii și chiar a responsabilității că natura este atât de diferită, întrucât pământul, planeta noastră ne dăruiește o mulțime de oportunități de a-i descoperi,redescoperi  frumusețea, a ne surprinde mereu prin minunățiile sale! De la un melc până la un tigru, de la un umil mușchi până la o floare extraordinară precum trandafirul, orhideea, de la un fir de grâu la unul de bambus!

Pe data 22 mai ar trebui să fim recunoscători universului și pentru că noi, ca oameni, suntem atât de diferiți, ca rasă, culoare, opinii, ganduri, credințe și idealuri!

Ziua internațională a biodiversității a fost proclamată de ONU inițial pe data de 23 decembrie 1993, fiind mutată apoi în ziua de 22 mai, în urma Conferinței aceleași organizații din Nairobi. 
 Ziua internațională a biodiversității biologice 22 mai

Acest eveniment are scopul de a ne refocaliza asupra semenilor, ființelor si plantelor care încearcă să ne ilumineze zi de zi prin ineditul lor, dar pe care adeseori nu îl băgăm în seamă! 

în 2020, tema propusă de ONU este "Soluțiile noastre sunt în natură."

Un avertisment care ne provoacă, printre altele, să fim mult mai atenți asupra a ceea ce mâncăm, a produselor agricole, legumelor și fructelor nocive ajunse în piețele și supermarketurile noastre din surse dubioase, în ciuda aparenței lor extraordinar de ademenitoare, frumoase!

21 mai: Ziua chelnerilor
22 mai: Ziua fericirii că natura este atât de diferită! 22 mai: Ziua fericirii că natura este atât de diferită! Reviewed by Diana Popescu on mai 21, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.