31 mai: Ziua internațională a meditației

Ziua de 31 mai este dedicată Meditației, nu uneia la matematică, literatură, chimie ori fizică, ci reflectării, cugetării asupra universului, a sinelui nostru, a evoluției noastre și a rolului pe care-l putem juca în mod autentic în lume! 

Când lumea din jurul tău se vânzolește într-un fel de nebunie, este exasperată de griji, necazuri, confuzie, derută ori pandemii, este câteodată nevoie să te retragi din ea și să-ți oferi un răgaz de liniște, seninătate, să îți purifici inima, sufletul și mintea. Așa cum ne îndemna Eminescu,   
31 mai: Ziua internațională a meditației

"Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi și nouă toate;
Ce e rău și ce e bine
Tu te-ntreabă și socoate;
Nu spera și nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece."

Istoria zilei de 31 mai - Ziua internațională a meditației


Istoria zilei meditației se identifică cu cea a înseși meditației. Aceasta a fost și este parte integrantă a unor numeroase religii, și este consemnată a se practica încă din anii 1.500 i.Hr. în India. Este recunoscută ca fiind specifică  Buddhismului și altor credințe spirituale orientale.

Beneficiile meditației


Deși unii oameni continuă să o disprețuiască, meditația s-a dovedit științific a avea efecte mentale și fizice pozitive atunci când este practicată regulat. Câteva din beneficiile cheie ale sale sunt:

- Lupta împotriva anxietății . În intreagă lume, anxietatea constitue una din principalele afecțiuni mentale. Deși în cazurile severe medicii prescriu medicamentație pentru tratarea sa, ei recurg adeseori și la o abordare holistică. Aceasta include și meditația ca o cale de înlăturare a simptomelor anxietății, sprijinirea oamenilor pentru a-și încetini pulsul, a-și ține sub control gânduri vătămătoare.

- Reducerea stresului. Deși stresul reprezintă un răspuns întru totul normal al organismului, persistența sa, presiunea sa constantă pot provoca probleme serioase stării noastre de santate. Din acest punct de vedere, meditația este o modalitate de a ne îndepărta de complexitatea lumii și a ne focaliza spre interiorul sinelui. Exercițiile de respirație din timpul meditației pot scade tensiunea sanguină și reduce stresul, calmându-ne mintea și dăruindu-i trupului un răstimp de recuperare, refortificare.

- Scăderea distragerii atenției. Practicarea meditației ne ajută să ne desprindem de tot ceea ce ne împiedică concentrarea și să ne gândim la prezent, să trăim clipa, rămânând focalizați asupra preocupărilor noastre cele mai importante și crescându-ne productivitatea în demersurile noastre esențiale.

30 mai: Ziua "Udă o floare"
31 mai: Ziua internațională a meditației 31 mai: Ziua internațională a meditației Reviewed by Diana Popescu on mai 30, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.