13 iunie: Ziua ginului

 Ginul, o băutură fină, nobilă, obținută din bacele, fructele ienupărului, a cărei orgine poate fi trasată în vremuri străvechi, în Danemarca, într-o licoare alcoolică cunoscută sub numele de "Jenever", este sărbătorit anual în a doua sâmbătă din luna iunie (în 2020, pe 13 iunie), poate și pentru a oferi un  un răgaz celor care abuzează de el, a doua zi, duminică, pentru a scăpa de mahmureală...

În istoria medicinei, ginul și-a căpătat un renume aparte, ca mijloc de face o doctorie mai suportabilă! Este vorba despre chinină, obținută din scoarța arborelui de Cinchona, eficientă pentru tratarea malariei. Deoarece chinina este foarte amară, cuiva i-a trecut prin minte ideea genială de a-i ameliora acest gust cu ajutorul ginului! De altfel, în zilele noastre, se zice că tonicul ginului veritabil ar conține și nițică chinină, tocmai pentru a-i menține aroma originală!         
13 iunie: Ziua ginului

Ziua ginului a fost inițiată în anul 2009, ca urmare a străduințelor lui Neil Houston, un expert în acest tip de băutură, care a vrut să o popularizeze astfel încât cât mai mulți oameni să ajungă să-i aprecieze savoarea. El și-a unit eforturile cu Ema Stokes (care în 2013 a și lansat un blog pe această temă, cu denumirea de "Gin Monkey"), punând la cale astfel prima sărbătorire a ginului, în Birmingham. În 2010, cei doi au organizat-o pe a doua, în Londra.

De atunci, lucrurile au evoluat și, în ultimii ani, organizatorilor zilei ginului li s-au alăturat numeroși oameni, au adunat, se zice, peste 200 de milioane de utilizatori social media și au desfășurat evenimente asociate cu ginul în peste 30 de țări!

Așadar, pe 13 ianuarie 2020, sau în doua sâmbătă a lui iunie din alți ani, poți da o șansă ginului, încercând să-l savurezi în compania unor amici, fără a face însă excese!

12 iunie: Ziua trandafirului roșu
13 iunie: Ziua ginului 13 iunie: Ziua ginului Reviewed by Diana Popescu on iunie 13, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.