21 iunie: Ziua internațională yoga

Yoga este o practică străveche de interconectare a minții, trupului și sufletului către iluminare, a cărei origine a fost trasată cu 5.000 de ani în urmă, în India. Potrivit legendei, provine de pe vremea zeului Shiva, numit și Adi Guru, considerat a fi învățătorul tuturor yoghinilor din lume.     
21 iunie: Ziua internațională yoga


În timpurile prevedice, se spune că yoga era o parte importantă a stilului de viață al indienilor. Maharishi Pantajali a codificat și organizat posturile yoga sau practicile din yoga sutra. 

în 1893, Swami Viverkananda a introdus yoga în occident în cuvântarea sa din Parlamentul mondial al religiilor din Chicago.                         

Ideea Zilei internaționale yoga a fost propusă de prim ministrul indian Narenda Modi pe 27 septembrie 2014, în cuvântarea sa din Adunarea generală ONU. Din 193 de țări membre ale ONU, propunerea a fost aprobată de 177!

Data de 21 iunie a fost aleasă pentru această celebrare întrucât este marcată de solstițiul de vară, cea mai lungă zi a anului din emisfera nordică. Se zice și că în această zi zeul Shiva ar fi împărtășit lumii cunoașterea yoga!

Ce este Yoga? | Principiile fundamentale Yoga

Pe 21 iunie 2015, cu ocazia primei sărbătoriri a Zilei internaționale yoga, prim ministrul Modi și demnitari din 84 de țări au performat 21 de asane (posturi yoga), vreme de 35 de minute.

Printre altele, yoga întărește și stabilizează coloana vertebrală, înlăturând durerile de spate, stresul și tensiunea, ajută la scăderea în greutate, menține un metabolism echilibrat, mărește flexibilitatea corpului, crează claritate mentală, calm, seninătate.

20 iunie: Ziua mondială a refugiaților
21 iunie: Ziua internațională yoga 21 iunie: Ziua internațională yoga Reviewed by Diana Popescu on iunie 20, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.