24 iunie: Ziua internațională a zânelor

Fantezia, imaginația și un pic de praf de stele se reunesc pe 24 iunie în onoarea Zilei internaționale a zânelor. Aceste creaturi magice, supranaturale, au avut un rol de seamă în miturile și legendele lumii.

În aproape fiecare cultură, inclusiv în folclorul românesc, se face referire la astfel de făpturi extraordinare care sunt înclinate să facă bine sau rău, în funcție de natura lor. Sunt oameni care cred în ele chiar și în zilele noastre!

Unele sunt de bun ori rău augur când își fac adăpost într-o casă, aduc noroc sau ghinion unei familii, unor oameni.                       
24 iunie: Ziua internațională a zânelor

Multe zâne, creaturi dintr-o lume paralelă sunt asociate cu natura. Driadele sunt spirite ale copacilor, în vreme ce gnomii se zice că își fac sălaș la rădăcinile acestora. Există o varietate de astfel de ființe în credințele și superstițiile omenirii, de la nimfe și sirene, până la monstruoase întruchipări ale răului.

De exemplu, "leprechauns", spiridușii din mitologia irlandeză sunt cunoscuți a fi răutăcioși, a încerca mereu să înșele încrederea oamenilor.

Îți propun drept urmare, în ziua de 24 ianuarie, să treci în revistă câteva credințe despre spirite ori creaturi legendare:

Superstiţii despre fantome, stafii sau strigoi

Golemul, legende şi superstiţii

Vampirii în superstiții, legende și mituri

Sânzienele: Florile magice ale românilor

Sunt zombii reali? | Superstiții despre zombi
24 iunie: Ziua internațională a zânelor 24 iunie: Ziua internațională a zânelor Reviewed by Diana Popescu on iunie 23, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.