Trandafirul albastru: Simbol, legendă și realitate

Trandafirul, regina florilor, cel puțin în occident, poartă o multitudine de simboluri, semnificatii, inclusiv prin culorile sale. Trandafirul albastru a fost menționat doar în legende, mituri, superstiții, nu a existat, pur și simplu, până când, de curând, a devenit o realitate...

Legenda trandafirului albastru


Se spune că În China străveche, un împărat avea o fiică care nu voia în nici un chip să se mărite. Tatăl o bătea mereu la cap să facă acest pas, dar ea nu voia cu nici un preț să-l treacă. Probabil, nici un tânăr nu reușise să-și afle un loc special în sufletul ei.

Oricum, în cele din urmă a pus o condiție aproape imposibilă pentru a se căsători. Mirele ei trebuia să-i aducă un trandafir albastru!

După o vreme, un trubadur rătăcitor a ajuns în capitală și i-a cucerit inima. Nu putea, totuși, să se cunune cu el din pricina a ceea ce ea însăși impusese. Iubitul ei i-a promis, însă, că va găsi o modalitate de a rezolva această problema. S-a înfățișat apoi înaintea împăratului pentru a-i cere mâna fiicei sale, ținând în mână un trandafir alb.             
Trandafirul albastru: Simbol, legendă și realitate

"Bine, dar trandafirul asta este alb!" i-a zis împăratul. "Ba nu, este albastru!", a exclamat prințesa.

Împăratul s-a retras pentru a cugeta la acest lucru. Voia ca fiica lui să se mărite, așa că decis că acel trandafir era albastru. A aprobat căsătoria ei cu trubadurul, și a dăruit cuplului o casă cu o grădina plină de trandafiri albi pe care a numit-o "grădina albastră"!

Simbolul trandafirului albastru


Probabil și din cauza acestei legende, în Asia, trandafirul albastru este un simbol al dragostei perfecte, îndeplinite întru totul!

În Europa, trandafirul albastru semnifică între îndrăgostiți: "Ești unic/unică și extraordinar/extraordinară precum acest trandafir" sau "Ești prietenul meu /prietena mea și te iubesc".

Unii pretind, totuși, că trandafirul albastru ar simboliza o dragoste imposibilă, de neatins, de neîmplinit!

Trandafirul albastru în realitate


În natură nu au existat trandafiri albaștri. Abia în anul 2004, cercetătorii au reușit sa creeze artificial aceste flori, rezultate din cel albe și impregante cu un pigment numit delfinidin.

Legendele trandafirului
Trandafirul albastru: Simbol, legendă și realitate Trandafirul albastru: Simbol, legendă și realitate Reviewed by Diana Popescu on iunie 07, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.