30 iulie: Ziua internațională a prieteniei

Proclamată de Adunarea Generală a ONU pe 27 aprilie 2001, Ziua internațională a prieteniei, celebrată anual pe 30 iulie, a fost inspirată de ideea că o astfel de conexiune între oameni, țări, culturi, poate sprijini eforturile pentru instituirea păcii și clădirea de punți de legătură între diferite comunități.



https://www.diane.ro/2020/07/29-iulie-ziua-mondiala-tigrului.html

Prin prietenie, prin crearea de relații de camaraderie și dezvoltarea unor legături de încredere reciprocă, putem contribui la schimbări fundamentale, ce sunt urgent necesare pentru ajungerea la o stabilitate de durată pe plan mondial, închegarea unei securități care să ne protejeze pe toți, și generarea năzuinței construirii unei lumi mai bune, în care oamenii de pretutindeni să fie uniți întru un bine comun.

Prietenia în citate, aforisme, maxime, statusuri

Pentru a marca Ziua prieteniei, ONU încurajează guvernele, organizațiile internaționale și grupurile societății civile să organizeze evenimente, activități, inițiative care să contribuie la străduințele comunității internaționale spre promovarea dialogului, solidarității, înțelegerii reciproce și respectului reciproc pentru diversitate între diverse civilizații.

Cu prilejul acestei sărbători de pe 30 iulie, în unele părți ale lumii, se obișnuiește ca prietenii să-și facă unii altora cadouri ori să-și trimită felicitări, urări de bine, prin cărți poștale și, mai nou, prin internet, SMS-uri, mesaje de pe Facebook!

29 iulie: Ziua Mondială a Tigrului
30 iulie: Ziua internațională a prieteniei 30 iulie: Ziua internațională a prieteniei Reviewed by Diana Popescu on iulie 29, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.