12 octombrie: Ziua Gândirii Libere

 Anual, pe 12 octombrie, Ziua Gândirii Libere ne încurajează să fim liberi cugetători, să ne bazăm opiniile și ideile pe fapte, știință, logică și rațiune. Deși acest eveniment este celebrat deocamdată îndeosebi în America, îmi place să-l popularizez, mai ales că, adeseori, am de a face cu oameni cu o minte îngustă sau care poartă  ridicoli ochelari de cal. 


La originea acestei zile se află Judecata Vrăjitoarelor din Salem, în care au fost acuzați peste 200 de oameni, au fost considerați vinovați 30 dintre ei, din care 19 au fost executați prin spânzurare.    

 

12 octombrie: Ziua Gândirii Libere


Pe 12 octombrie 1692, guvernatorul William Phips din Massachusetts, a trimis o scrisoare către Consiliul Privat al monarhilor britanici, William and Mary, în care a atras atenția asupra mocirlei în care s-au adâncit, au degenerat procesele din Salem, care se făcuserăapel la "dovezi" lipsite de obiectivitate și, mai cu seamă, "fantomatice", în care acuzatorii susțineau că văzuseră diavoli și tot felul de stafii conviețuind cu acuzații. 


Desigur, mulți din semenii noștri nu au cum să suporte un eveniment precum Ziua Gândirii Libere decât dacă le celebrează propriile idei. Oricum, pe data de 12 octombrie nu mai sunt dispusă să le trec cu vederea tâmpeniile, să înghit în sec când își afirmă cu emfază prostiile, bigotismul! Păzea!


11 octombrie: Ziua Internațională a Fetiței

12 octombrie: Ziua Gândirii Libere 12 octombrie: Ziua Gândirii Libere Reviewed by Diana Popescu on octombrie 11, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.