13 octombrie: Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor

 Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor, celebrată an de an pe 13 octombrie, a fost inițiată în 1989, după un apel al Adunării Generale ONU de creare a unei zile de promovare a culturii globale a conștientizării și reducerii primejdiilor asociate cu diverse catastrofe.


În 2015, la a treia Conferință ONU despre micșorarea riscurilor dezastrelor, ce a avut loc în Sendai, Japonia, i s-a reamintit comunității internaționale că dezastrele lovesc cel mai tare la niveluri locale, unde au potențialul de a provoca însemnate pierderi de vieți omenești și transformări negative din plan social și economic. 

                                                             

13 octombrie: Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor


Calamitățile bruște strămută brusc, anual, milioane de oameni. Astfel de prăpăduri, multe dintre ele generate în mod major de schimbările climatice, au un impact de rău augur în investițiile în proiecte de durată, pe termen lung. 


În 2020, an marcat de răspândirea pandemiei COVID-19 și a problemelor climatice crescânde, Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor ne îndeamnă să ne focalizăm pe viziuni, planuri și competențe clare, a creării sau refundamentării unor instituții capabile să acționeze eficient pe baza unor dovezi științifice pentru binele omenirii de pe tot globul!


12 octombrie: Ziua Gândirii Libere

13 octombrie: Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor 13 octombrie: Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 12, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.