5 noiembrie: "Ziua Iubește-ți Părul Roșcat"

 Sărbătorită de câtva timp an de an pe 5 noiembrie, Ziua Iubește-ți Părul Roșcat reafirmă frumusețea, înfățișarea aparte a celor îndeajuns de norocoși să aibă o astfel de podoabă capilară, dar și a celor care aleg să dea această tentă de culoare părului lor!


Culoarea roșie, roșiatică este simbolul unei personalități înfocate, stăpânită de pasiunile sale, a unei persoane ambițioase care știe ce vrea și cum să obțină ceea ce-și dorește!


Deși întâlnim și pe meleagurile noastre oameni cu părul roșcat, se spune că cei mai mulți sunt nativi din Irlanda. Pe de altă parte, se pare că irlandezii moștenesc această caracteristică genetică de la rapacii, jefuitorii vikingi, care le-au cotropit odinioară ținuturile!   

                                      

5 noiembrie: "Ziua Iubește-ți Părul Roșcat"

În vremuri trecute, se credea că persoanele roșcate nu au suflet sau că părul lor provenea direct dintr-un foc furat din iad!


În zile mai recente, se zice că dacă ești blond/blondă ai lumea la picioarele tale, iar dacă ești roșcat/roșcată vei fi purtat de oameni pe un palanchin.


Vezi și Părul roșcat în superstiții și prejudecăți


Ziua Iubește-ți Părul Roșcat a fost inițiată în august 2015 de către Adrienne și Staphanie Vendetti, creatoarele site-ului "How to be Redhead" (Cum să fii roșcat/roșcată).


4 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Stresului

5 noiembrie: "Ziua Iubește-ți Părul Roșcat" 5 noiembrie: "Ziua Iubește-ți Părul Roșcat" Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 04, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.