28 ianuarie: Ziua Informațiilor Private

 Ziua Informațiilor Private sau Ziua Protecției Informațiilor este un eveniment internațional ce are loc an de an pe 28 ianuarie, în scopul de a crește conștientizarea asupra protejării vieții personale și a se asigura cele mai bune practici de securizare a informațiilor legate de aceasta.


Inițiativa Zilei Informațiilor Private a fost la începuturi focalizată pe importanța protejării datelor personale și din afaceri online, în mod particular în contextul rețelelor sociale. Apoi, de-a lungul anilor, s-a concentrat și asupra familiilor și consumatorilor.   

                               

28 ianuarie: Ziua Informațiilor Private

În afară de componenta sa educativă, Ziua Protecției Informațiilor promovează evenimente și activități care stimulează dezvoltarea tehnologiei IT și încurajează oamenii să preia controlul asupra datelor identificabile personal, să se conformeze legilor și regulilor despre traiul privat, și să creeze dialoguri între principalii actori interesați de avansarea protecției informațiilor.


Convenția pentru Protejarea Indivizilor cu privire la Informațiile Personale Procesate Automat a fost inaugurată de Consiliul Europei pe 28 ianuarie 1981. Această convenție este permanent actualizată pentru a reflecta noile provocări legale determinate de evoluția tehnologiei.


Convenția despre Infracțiunile Cibernetice protejează, de asemeni, integritatea sistemelor de date și, astfel confidențialitatea în spațiul cibernetic. Intimitatea incluzând protejarea informațiilor este, totodată, stipulată de Articolul 8 al Convenției Europene despre Drepturile Omului.


Ziua Informațiilor Private a fost stabilită Consiliul Europei și marcată întâia oară în 2017. Doi ani mai târziu, pe 26 ianuarie 2009, Camera Reprezentanților a SUA a aprobat Rezoluția 25 ce recunoaște și ea data de 28 ianuarie ca Ziua Națională a Informațiilor Private.


27 ianuarie: Ziua National Geografic

28 ianuarie: Ziua Informațiilor Private 28 ianuarie: Ziua Informațiilor Private Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 27, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.