27 ianuarie: Ziua National Geografic

 Ziua de 27 ianuarie este dedicată anual pentru National Geografic, un post TV apreciat de mulți români care evita politica de doi lei din țara noastră și din altele, dar și un magazin care are o vârstă de peste 100 de ani. Și-a făcut intrarea în lume în 1888 și, de atunci a fost publicat regulat, o dată pe lună.


Magazinul National Geografic a acoperit mii de teme de la nașterea sa, de la dansatorii pașnici și năstrușnici din Bali până la braconierii  de animale și cei convinși că anumite părți ale acestora ar avea proprietăți magice!      

                                                   

27 ianuarie: Ziua National Geografic

De peste 130 de ani, magazinul National Geografic a trezit interesul oamenilor despre ținuturi îndepărtate, aproape necunoscute, mâncăruri și tradiții neștiute și, mai presus de orice, ființe umane și nonumane deosebite. Acesta este, desigur, motivul pentru care National Geografic își merită propria sa zi de sărbătorire.


Ziua National Geografic ne oferă prilejul să plătim tributul pentru acest incredibil magazin, numit uneori NAT GEO. Nu pot să numentionez că din 2016, compania Walt Disney a preluat controlul asupra acestuia. 


Publicația este disponibilă pe mai departe în versiunea tipărită, dar și online, într-un format interactiv. A primit numeroase distincții de-a lungul anilor. A câștigat Premiul News&Magazine Nebby pentru Aplicații, Mobile și Voice. De asemeni, i s-a conferit în SUA Premul Magazinului Național în 2017 pentru performanța  de a avea cel mai bun website. Mai înainte a primit Premiul de Excelență al Editorilor Generali de Magazine de mai multe ori, inclusiv în 2006 și 2007.


Magazinul Național Geografic a căpătat notorietate în special datorită portretizării echilibrate a Americii de Nord în comparație cu țările de dincolo de Cortina de Fier, focalizându-se asupra unor politici din cultură, fără a evita subiecte sensibile despre războiul rece, trecute cu vederea de alte publicații. Mai mult decât atât, National Geografic a dezvăluit probleme arzătoare despre mediul înconjurător, cum ar fi despăduririle și speciile pe cale de dispariție!


26 ianuarie : Ziua soțului / soției

27 ianuarie: Ziua National Geografic 27 ianuarie: Ziua National Geografic Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.