18 martie: Ziua Momentelor Penibile

 Anual, pe 18 martie, cu ocazia Zilei Momentelor Penibile, suntem încurajați să celebrăm (sau să uităm) clipele jenante, stânjenitoare, rușinoase din viața noastră care, probabil, ne-au îmboldit, odată, să ne ascundem chiar și în gaură de șarpe.


Cei care sărbătoresc Ziua Sfântului Patrick (17 martie), pretind că nu este o coincidență că Ziua Momentelor Penibile pică a doua zi după aceasta, având în vedere că de Sfântul Patrick se lasă adeseori cu exces de alcool și petreceri prelungite!


Oricum, se pare că fondatorii anonimi ai evenimentului din 18 martie și-au dorit că oamenii să-și readucă în minte întâmplările jenante din existența lor și să râdă de ele, eliberându-se, astfel, de acestea. La urma urmei, întâmplări de acest gen pot inspira cele mai bune povești și lecții de viață împărtășite copiilor și nepoților noștri!         

                                  

18 martie: Ziua Momentelor Penibile

Din marea varietate de momente jenante pot fi menționate cele în care ne-am confundat un prieten cu un străin, ne-am împiedicat și am căzut în fața camarazilor noștri din școală, am dat involuntar cu capul de un stâlp, am pătat din greșeală cu cafea cămașa imaculată a unui coleg de muncă, ne-am trezit, dintr-o dată, cu pantalonii rupți în fund...


Se spune că clipe de acest fel au afectat oamenii din timpuri străvechi. De-a lungul istoriei sunt remarcate cele în care Isaac Newton a prezis, desigur incorect, de mai multe ori, sfârșitul lumii, ori când președintele SUA, Roosvelt, a dat în baie peste Churchill în pielea goală! Desigur, ne-au distrat și numeroase astfel de evenimente legate de politicieni români!


Odată cu apariția radioului, televiziunii și internetului, numărul de momente penibile cunoscute de public au crescut exponențial. În secolul al XXI-lea au fost remarcate, printre altele, cele în care Mike Tyson cădea de pe un hoverboard (dispozitiv electric cu două roți) și Ariana Grande este surprinsă de o cameră de luat vederi dintr-o brutărie lingand o gogoașă și punând-o apoi înapoi pe raft!


Pe 18 martie ne putem distra, așadar, urmărind pe YouTube gafele unor diverse persoane și/sau conștientizând că micile noastre momente stânjenitoare ne conectează și ne fac să fim oameni. În plus, sunt o sursă incomensurabilă, de haz, distracție și învățăminte!


17 martie: Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză

18 martie: Ziua Momentelor Penibile 18 martie: Ziua Momentelor Penibile Reviewed by Diana Popescu on martie 17, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.